17 °C Budapest

Az ingatlanközvetítő hozzá adott értéke: Értékesítési Garancia az Otthon Centrumtól

Pénzcentrum
2007. április 28. 06:50

Egy szolgáltatás értékét nem az ára, hanem az ügyfélnél létrejövő érték - gyakran szubjektív - megítélése határozza meg. Ez a megítélés különösen fontos a közvetítők, és kimondottan az ingatlanközvetítők esetén. Az Otthon Centrum Magyarországon elsőként nyújt ingatlanközvetítőként olyan hozzá adott értéket, mely teljesen objektíven mérhető, sőt számszerűsíthető előnyt jelent ügyfelei számára. Ez a szolgáltatás az "Értékesítési Garancia".

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Egyre népszerűbbek az ingatlanközvetítők

Az Otthon Centrum minden évben, országos kutatás keretében méri az ingatlanközvetítők megítélését, és az igénybevételük mellett, illetve ellen szóló érveket. A főbb érvek között a teljes körű ügyintézés, gyorsaság, és a biztonság is szerepel. Mindez a tényleges gyakorlatban is megmutatkozik. Ahogy egyre többen szavaznak bizalmat a közvetítőknek, az ingatlanosoknak is fejleszteniük kell szolgáltatásaikat. Az Otthon Centrum, mint Magyarország vezető ingatlanközvetítő hálózata különös figyelmet szentel a közvetítői tevékenység minőségét növelő szolgáltatásoknak, és bevezeti az egyedülálló Értékesítési Garancia szolgáltatást.

Értékesítési garancia

Az Otthon Centrum az Értékesítési Garancia szolgáltatást 2008. április elsejétől vezeti be, melyet magánszemélyek vehetnek igénybe, lakóingatlanuk eladása során. A garancia kiemelt megbízási szerződéshez kötött. Az Otthon Centrum tapasztalatai szerint lényegesen gyorsabban értékesíthető egy ingatlan, amennyiben a tulajdonos kiemelt megbízást ad a közvetítő számára. Egyrészt az ingatlan intenzívebben jelenik meg a kínálatban - több helyen, nagyobb és kiemelt felületeken online és nyomtatott változatban is -, másrészt ezen eladók tényleges, gyors értékesítésre törekszenek. "Az OC számai azt mutatják, hogy a tényleges eladás valószínűsége nagyobb, időtartama pedig lerövidül a kiemelt szerződéseknél, mindamellett, hogy a kiemelt kezelés nem jelent többletköltséget az általános megbízáshoz képest." emelte ki Kühne Kata az Otthon Centrum ügyvezető igazgatója.

Minden kiemelt szerződést megkötő ingatlantulajdonos díjmentesen igénybe veheti a garanciát, amennyiben a szerződés időtartama legalább 6 hónap. Amennyiben ezen időtartam alatt az Otthon Centrum nem tudja eladni az ingatlant, de a tulajdonos az ezt követő 3 hónap során legalább a megbízási áron értékesíti az azt, az Otthon Centrum kompenzációt fizet számára. A kompenzáció nagysága alapesetben az ingatlan értékének 2, illetve a prémium szolgáltatást választva 5 százaléka lehet.

Az alapszolgáltatás díjmentesen igénybe vehető az 5 millió forintos irányárat meghaladó, magyarországi lakóingatlanok esetében. A kompenzáció pontos nagysága függ az ingatlan értékétől. Amennyiben az ingatlan értéke 5 és 10 millió forint között van, úgy a kompenzáció mértéke 200.000,-Ft, 10 és 30 millió forint között az ingatlan értékének 2 százaléka, 30 millió forint feletti ingatlan érték esetében a kompenzáció mértéke 600.000,-Ft. A kiemelt megbízási szerződést a 6 hónapos időszak során az ügyfél módosíthatja, vagy további 6 hónappal meghosszabbíthatja.

A Prémium Értékesítési Garancia esetén egy egyszeri, 30 ezer forintos díj mellett emelt összegű kompenzációra jogosult az ügyfél. Amennyiben az ingatlan értéke 5 és 10 millió forint között van, úgy a kompenzáció mértéke 500.000,-Ft, 10 és 30 millió forint között az ingatlan értékének 5 százaléka, 30 millió forint feletti ingatlan érték esetében a kompenzáció mértéke 1.500.000,-Ft.

Kényelem és biztonság

A hatékony értékesítés mindkét fél érdeke - az ingatlantulajdonos számára fontos, hogy az eladásra kínált ingatlan minél előbb ténylegesen értékesítésre kerüljön, ugyanakkor az ingatlanközvetítő érdeke is, hogy minél hamarabb találjon vevőt egy adott ingatlanra. Az Otthon Centrum ennek a folyamatos motivációnak most mérhető, kézzel fogható bizonyítékát adja az Értékesítési Garanciával. Az ügyfelek számára az Értékesítési Garancia a kizárólagos megbízás kényelmét adja, kiegészítve azzal a garantált elkötelezettséggel, hogy az Otthon Centrum mindent megtesz, hogy a megbízásba adott ingatlant értékesítse. oc.hu/eladas

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 21. csütörtök
Orsolya
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?