Áprilistól kártérítést fizet a sikertelen ingatlanügynök!

Pénzcentrum
2008. március 28. 05:55

Az Otthon Centrum és a Duna House a két domináns ingatlanközvetítő hálózat áprilistól értékesítési garanciát kínál a megbízóknak. Ilyen ajánlatot korábban még egyetlen ingatlanos cég sem tett az eladók felé, ettől a lépéstől azt várják, hogy az eladók értékesítési kockázata csökken, bizalmuk viszont tovább nő a közvetítő cégek irányába. A garancia lehetősége áprilistól vehető igénybe, az értékesítési tanácsadók szerint tovább nő az eladások hatékonysága.

Nemzetközi tapasztalatok szerint az ingatlanközvetítők megbízása egyre népszerűbb lesz, hazánkban is egyre többen veszik igénybe a cégek szolgáltatásait. A fővárosban a közvetítő segítségével értékesített lakások aránya 43-46 % között van, a belvárosban ez az arány 65 %-kal eléri a nyugat-európai átlagot.

Egy reprezentatív felmérés alapján, Budapesten az eladók kétharmada ad megbízást valamelyik ingatlanközvetítő cégnek, de a számok azt mutatják, hogy sokan ennek ellenére még mindig maguk találnak rá a vevőre. A közvetítői piacon működő hálózatok mellett több egyéni ingatlanirodát is találunk, az egymással folytatott versenyt az egyéni cégek vezetik, jelenleg még kétszer annyi ingatlant értékesítenek, mint a franchise-hálózatok, tehát van tere a fejlődésnek.

Jelenleg Budapesten körülbelül 800 ezer ingatlan található, ezek 8 %-a cserél gazdát évente, ez azt jelenti, hogy 64 ezer lakáson osztozik a piac. Nagyon sok magánszemély idegenkedik a közvetítők bevonásától, többen azon dilemmáztak, hogy mi történik akkor, ha a közvetítő nem tudja eladni a lakást, ez a továbbiakban nem ad okot az aggodalomra. Az új termék bevezetése egyedi értékesítési stratégiát jelent a piacon, ettől a megbízások számának növekedésére és a piac tisztulására számítanak a hálózatok.

A konstrukció célja az eladók kétségeinek eloszlatása, lényege pedig, hogy a közvetítő kizárólagos szerződést köt az eladóval és vállalja, hogy 6 hónapon belül értékesíti az ingatlant. Amennyiben a közvetítő nem jár sikerrel, a megbízó viszont a következő 3 hónapban eladja a lakást a korábban megjelölt irányáron, akkor a közvetítő cég fizet.

Forrás: Otthon Centrum

A hálózatok statisztikái azt mutatják, hogy kétszer hatékonyabban tudnak értékesíteni kizárólagos megbízási szerződés megkötése esetén. Céljuk az ilyen szerződések számának a növelése, azt szeretnék elérni, hogy a jelenlegi minden harmadik helyett, minden második megbízás kizárólagos legyen. A közvetlen együttműködéssel hatékonyabb eredményeket lehet elérni. A cégek úgy vélik, hogy az eladó sokkal jobban megbízik egy állandó tanácsadóban, mintha ügynökök hadával kellene megbeszélnie a lakás tulajdonságait a legapróbb részletekig. A kizárólagos megbízás előnyei nem jelentenek többletköltséget az eladó számára, de az intenzív hirdetési stratégia, a meglévő nagyszámú ügyfélkör növeli az eladás valószínűségét.

Az érdeklődő is elbizonytalanodhat, ha több ingatlanirodában is találkozik a lakásunkkal és esetleg eltérő információkat kap. Gyanús lehet a számára, hogy valami nincs rendben, ha többen is értékesítik a lakást és a piacon tapasztalható túlkínálat miatt könnyen elfordulhat tőlünk. Egyéni tanácsadóval előbb-utóbb jobb viszonyt alakíthatunk ki és megfelelő információk birtokában, profi háttérrel vélhetően gyorsabban sikerülhet az eladás.

Forrás: Otthon Centrum

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A határidő megjelölésében szerepet játszott a beláthatóság és az a tény, hogy a megbízások felét 50 napon belül egyébként is értékesíteni tudják a hálózatok. Az ingatlanok körét is szűkítették, csak 5 millió forint feletti lakóingatlanokra vonatkozik az értékesítési garancia. Az eladó választhatja a díjmentes alapszolgáltatást és 30 ezer forint befizetésével a prémium szolgáltatást. Előbbi esetben sikertelen értékesítés és az egyéb feltételek teljesülése esetén 2 %-ot (minimum 200 ezer, maximum 600 ezer forintot), utóbbi esetben 5 %-ot (minimum 500 ezer, maximum 1,5 millió forintot) "kártérítést" fizet a közvetítő cég.

Forrás: Otthon Centrum

A cég három jelszóval ösztönzi az eladókat a szolgáltatás igénybevételére: innováció, megbízhatóság és hatékonyság. A termékfejlesztés versenyelőnyt teremt az értékesítési piacon, a garanciának köszönhetően megbízhatunk a cégben és egy országos hálózat többszáz tanácsadójának közös munkája segít abban, hogy minél előbb eladják a lakásunkat.

Aki a kompenzációs díjra játszik, annak rossz hír, hogy a termékfejlesztők gondoltak a kiskaput kereső ügyfelekre is. Egyrészt, kicsi a valószínűsége, hogy ha egy profi cég egy fél év alatt nem tudja eladni az ingatlant, akkor egy magánszemély 3 hónap alatt árengedmény nélkül megteszi azt, másrészt, ha gyanú merül fel a szerződéses vételár manipulációját illetően, akkor a cég vizsgálatot indíthat a szerződő felek ellen. Párszázezer forintért nem biztos, hogy érdemes hazárdjátékot folytatni, azok vegyék igénybe ezt a szolgáltatást, akik valóban és rövid időn belül értékesíteni szeretnék a lakásukat.

Az értékesítési garancia módszere külföldről ered, a közvetítő hálózatok a francia April viszontbiztosítóval közösen dolgozták ki a terméket. Franciaországban ennek a módszernek is köszönhetően 60 %-ra sikerült feltornászni a közvetített ingatlanok arányát, a hazai piac jelenlegi 35-40 %-os lefedettsége indokolttá teszi a termék bevezetését.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem