3 °C Budapest

Épül a moszkvai piramis: Oroszország megmutatja!

Pénzcentrum
2008. március 19. 11:30

Sir Norman Foster építész tervei alapján üvegpiramis-szerű építménnyel szeretnék szimbolizálni Oroszország gazdasági erejét Moszkvában. A Kristálysziget fantázianévre hallgató épület lenne a világ legnagyobb épülete a maga 701 méteres átmérőjével és 450 méteres magasságával.

A monumentális épület - ha elkészül - 30 ezer embernek ad otthont és 900 luxusapartmant, 3 000 szállodai szobát, színházat, fitnesz-központot, múzeumot, iskolát és üzleteket foglal majd magába. Tornyából csodálatos panoráma nyílik majd a tízmilliós metropoliszra. A tervezett költségvetés 4 milliárd dollár, ezzel a világ egyik feltörekvő beruházása lehet.

A tervezett helyszín az orosz főváros központjától 10 kilométerre található, a kivitelezés körülbelül 5-6 évet venne igénybe. Az üzemeltetés során kiemelt szerepet kap majd az épület energiagazdálkodása, a megújuló energiaforrások és a napenergia.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2022. december 6. 22:38