16 °C Budapest

2009-re várható fellendülés az ingatlanpiacon

Pénzcentrum
2007. július 31. 11:00

Jelentős bővülésre számítanak az építőipar területén 2009-től a szakértők, akik szerint a második nemzeti fejlesztési terv keretében kiosztott európai uniós források kedvező felhasználása új lendületet adhat a hazai építőiparnak - írja a Magyar Hírlap.

Az Építési Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke, Tolnay Tibor szerint azonban a következő két évben stagnálás várható, amely főként a kormányzati megrendelések visszaesésére és a gyorsan változó adózási környezetre vezethető vissza. Tolnay Tibor a lakásépítés terén viszont a piac telítődésével és a kedvezmények megszűnésével indokolta a visszaesést.

Így a lakásépítésben leghamarabb 2009-ben, az infrastrukturális fejlesztések esetében pedig 2008 második felében várható újabb fellendülés. Az Euroconstruct konferenciáján elhangzottak szerint hazánkkal ellentétben a kelet-európai régió többi országa jelentős bővülésre számíthat a következő két esztendőben, de a növekedés a nyugat-európai piacot is ismét mozgásba hozhatja.

A piacot jelenleg az írek, a németek, a spanyolok és hollandok húzzák, de a kelet-közép európai régióba tartozó országok, bár alacsony szintről indultak, 10-12 százalékos növekedésük meghaladja az előbb említett országokét.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04