Újra pezseg a vér az ingatlanpiacon

Pénzcentrum
2007. július 24. 09:00

Gyorsan növekszik a lakóingatlanok átlagos alapterülete a nyugati szomszédunk fővárosában, az alapterület bővülése azonban nem jár együtt a minőség romlásával, a lakások 90 százaléka a tavalyi évben már a legnívósabbnak minősített A kategóriába tartozott - írja a Világgazdaság.

Az alapterület növekedése a bécsiek életszínvonalának folyamatos emelkedéséről tanúskodik: míg 1971-ben 66, addig 2005-ben már 97 négyzetméteres lakóingatlanok voltak jellemzőek. Az egy főre jutó lakóterület pedig elérte a 41 négyzetmétert.

A lakások minőségére meglepő módon azonban kifejezetten jó hatással volt az alapterület növekedése, az elmúlt másfél évtizedben 67-ről 90 százalékra nőtt a legmagasabb kategóriába sorolt ingatlanok száma.

A brit Financial Times emellett némi fellendülésről számolt be a belváros szívének tartott első kerületben, a keresletet főként a luxuskategóriás foghíjbeépítések és a penthouse lakások gerjesztik, persze ezek nem a nagy közönséget célozzák.

Az ingatlanügynökségek szerint 2007-ben jó év várható, némi árszínvonal-emelkedéssel is számolni lehet. A négyzetméterárak jelenleg 5-7 ezer euró körül alakulnak, az új lakások árai pedig elérhetik a 8-10 ezer eurót.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?