Újra pezseg a vér az ingatlanpiacon

Pénzcentrum
2007. július 24. 09:00

Gyorsan növekszik a lakóingatlanok átlagos alapterülete a nyugati szomszédunk fővárosában, az alapterület bővülése azonban nem jár együtt a minőség romlásával, a lakások 90 százaléka a tavalyi évben már a legnívósabbnak minősített A kategóriába tartozott - írja a Világgazdaság.

Az alapterület növekedése a bécsiek életszínvonalának folyamatos emelkedéséről tanúskodik: míg 1971-ben 66, addig 2005-ben már 97 négyzetméteres lakóingatlanok voltak jellemzőek. Az egy főre jutó lakóterület pedig elérte a 41 négyzetmétert.

A lakások minőségére meglepő módon azonban kifejezetten jó hatással volt az alapterület növekedése, az elmúlt másfél évtizedben 67-ről 90 százalékra nőtt a legmagasabb kategóriába sorolt ingatlanok száma.

A brit Financial Times emellett némi fellendülésről számolt be a belváros szívének tartott első kerületben, a keresletet főként a luxuskategóriás foghíjbeépítések és a penthouse lakások gerjesztik, persze ezek nem a nagy közönséget célozzák.

Az ingatlanügynökségek szerint 2007-ben jó év várható, némi árszínvonal-emelkedéssel is számolni lehet. A négyzetméterárak jelenleg 5-7 ezer euró körül alakulnak, az új lakások árai pedig elérhetik a 8-10 ezer eurót.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 3. kedd
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM