4 °C Budapest

Kézifék az ingatlanpiacon: hátramenetbe kapcsolnak az árak?

Pénzcentrum
2007. április 4. 05:30

A kínai kormány minden igyekezete ellenére sem tudta mindeddig megzabolázni az ország 10,5 százalékos gazdasági növekedését is meghaladó mértékben bővülő ingatlanpiacot, ahol a beruházók által befektetett tőke csupán 2006-ban nem kevesebb, mint 21,8 százalékkal növekedett.

A korlátozások bevezetésének indokaként a kínai államvezetés a "mértéktelenül" nagy növekedés inflációra gyakorolt negatív hatásait hozza fel, amelyek alááshatják az ázsiai állam gazdaságának eddigi, stabil növekedését.

Az ingatlanpiacon tapasztalható jelenségek megfékezése végett a kormány a korábbiakban már tett intézkedéseket: megemelte az irányadó kamatlábat, szigorította a külföldi tőkebeáramlását az ingatlan szektorba, korlátozta az új beruházások számát és megemelte az adásvételkor fizetendő adó mértékét.

Az intézkedések azonban mindeddig nem érték el céljukat, amelyben fontos szerepet játszik az, hogy a közigazgatás alacsonyabb szintjén tevékenykedő, helyi vezetők gyakorta nem szereztek érvényt a törvény betűinek, mert az összeütközött a helyi, és néhány esetben a magánérdekekkel.

A kínai felső vezetés ezért egy átfogó vizsgálat megindítása mellett döntött, amelyet jövő év márciusában fognak lefolytatni, s amelynek célja, hogy kiszűrje azokat a vállalatokat, amelyek adócsalással, ármanipulációval és illegális hirdetésekkel szeretnék tovább növelni bevételeiket.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?