5 °C Budapest

Gigaberuházás a Balatonnál

Pénzcentrum
2007. január 10. 10:30

Az SCD hivatalosan elindítja a két éve beígért, százmilliárd forintos balatoni fejlesztési programját. Az elmúlt években ez a cégcsoport vásárolta fel mintegy kilencmilliárd forintért a balatoni régió három meghatározó turisztikai cégét: a Siotourt, a Balatontouristot és a Zalatourt, amelyek a tó környéki kempingek döntő többségét is birtokolják - írja a Népszabadság.

A tervek szerint 21 településen 28 beruházást valósítanak meg a következő hét évben: szállodák, konferencia- és egészségturizmust kiszolgáló létesítmények és szórakoztatóparkok épülnek majd. A beruházásokkal számítások szerint mintegy 30 százalékkal növekedhet a balatoni vendégéjszakák száma, több mint 1,500 új munkahelyet hoznak létre, és gazdaságélénkítő hatása az állam, valamint az önkormányzatok számára is érzékelhető lesz évi 8-9 milliárd forintnyi adóbevétel formájában.

A balatoni régió legnagyobb beruházójává vált SCD projektjeit 20-25%-ban önerőből, 50-70 százalékban banki hitelből kívánja finanszírozni, számítva uniós forrásokra és befektető társaságok részvételére. A tervek szerint csak olyan partnert vonnak be a beruházásokba, aki 10-20 évre fekteti be pénzét, hiszen kb. 7 éves megtérülési időre lehet számítani.

A 28 projekt két legnagyobb beruházása Balatonfüreden és Zamárdiban valósul meg. Füreden 21 hektáron, 12.6 milliárdból építik fel 2010-ig a Füred Resort üdülőparkot 150 szállodai szobával és 80-100 üdülőházzal, Zamárdiban pedig 15 milliárdból 12 hektáron Zamárdi Balaton Park néven 2011-ig akvapark és szórakoztatócentrum jön létre.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?