Gigaberuházás a Balatonnál

Pénzcentrum
2007. január 10. 10:30

Az SCD hivatalosan elindítja a két éve beígért, százmilliárd forintos balatoni fejlesztési programját. Az elmúlt években ez a cégcsoport vásárolta fel mintegy kilencmilliárd forintért a balatoni régió három meghatározó turisztikai cégét: a Siotourt, a Balatontouristot és a Zalatourt, amelyek a tó környéki kempingek döntő többségét is birtokolják - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A tervek szerint 21 településen 28 beruházást valósítanak meg a következő hét évben: szállodák, konferencia- és egészségturizmust kiszolgáló létesítmények és szórakoztatóparkok épülnek majd. A beruházásokkal számítások szerint mintegy 30 százalékkal növekedhet a balatoni vendégéjszakák száma, több mint 1,500 új munkahelyet hoznak létre, és gazdaságélénkítő hatása az állam, valamint az önkormányzatok számára is érzékelhető lesz évi 8-9 milliárd forintnyi adóbevétel formájában.

A balatoni régió legnagyobb beruházójává vált SCD projektjeit 20-25%-ban önerőből, 50-70 százalékban banki hitelből kívánja finanszírozni, számítva uniós forrásokra és befektető társaságok részvételére. A tervek szerint csak olyan partnert vonnak be a beruházásokba, aki 10-20 évre fekteti be pénzét, hiszen kb. 7 éves megtérülési időre lehet számítani.

A 28 projekt két legnagyobb beruházása Balatonfüreden és Zamárdiban valósul meg. Füreden 21 hektáron, 12.6 milliárdból építik fel 2010-ig a Füred Resort üdülőparkot 150 szállodai szobával és 80-100 üdülőházzal, Zamárdiban pedig 15 milliárdból 12 hektáron Zamárdi Balaton Park néven 2011-ig akvapark és szórakoztatócentrum jön létre.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?