Magas pavilonárak, nagy kockázat - mitől éri meg mégis a "vásárfia"?

Pénzcentrum
2006. december 18. 10:00

Gombamód szaporodnak országszerte a karácsonyra vásárlók tömegét megcélzó vásárok, amelyek szervezése azonban éppoly veszélyes, mint amilyen jövedelmező lehet. A decemberi forgalomnövekedésből egy szeletet kihasítani szándékozó kisvállalkozókat azonban leginkább a Budapesten sújtják a magas pavilonárak - írja a Világgazdaság.

Hazánkban a karácsonyi vásárok nem egységes szervezésűek, azokat általában a helyi önkormányzat vagy az általa megbízott közhasznú társaság szervezi. A korábban bódévárosnak nevezett rendezvények lassan eltűnni látszanak, az önkormányzatok egyre szervezettebben és kulturáltabban állítanak fel karácsonyi vásárokat - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

A legdrágábbnak a budapesti Vörösmarty-téri vásár bizonyul, legalábbis ha a pavilonárakat vesszük figyelembe. A hagyományossá váló rendezvényt az idén nyolcadik alkalommal rendezik meg, és az érdeklődésre való tekintettel első alkalommal tart nyitva január elsejéig.

Két év kihagyás után rendezik meg újra a szegedi karácsonyi vásárt, amely a régi évek veszteségével ellentétben, az idén várhatóan nyereséget hoz majd. Az árak azonban Szegeden a földön járnak, egy hat négyzetméteres pavilon kibérlése 193, míg a nyolc négyzetméteresé 289 ezer forintba kerül.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


Egyedül Győrben hasonlítanak az árak igazán a budapestiekhez, amely a fenti táblázatból is jól látszik. Az itteni vásár sokszínűsége mellett azonban nagy vevőcsalogató tényezőnek számít, hogy ahhoz populáris zenei rendezvények és játszóház is kapcsolódik.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 30. kedd
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
Nemzetközi tejnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?