Magas pavilonárak, nagy kockázat - mitől éri meg mégis a "vásárfia"?

Pénzcentrum
2006. december 18. 10:00

Gombamód szaporodnak országszerte a karácsonyra vásárlók tömegét megcélzó vásárok, amelyek szervezése azonban éppoly veszélyes, mint amilyen jövedelmező lehet. A decemberi forgalomnövekedésből egy szeletet kihasítani szándékozó kisvállalkozókat azonban leginkább a Budapesten sújtják a magas pavilonárak - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Hazánkban a karácsonyi vásárok nem egységes szervezésűek, azokat általában a helyi önkormányzat vagy az általa megbízott közhasznú társaság szervezi. A korábban bódévárosnak nevezett rendezvények lassan eltűnni látszanak, az önkormányzatok egyre szervezettebben és kulturáltabban állítanak fel karácsonyi vásárokat - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

A legdrágábbnak a budapesti Vörösmarty-téri vásár bizonyul, legalábbis ha a pavilonárakat vesszük figyelembe. A hagyományossá váló rendezvényt az idén nyolcadik alkalommal rendezik meg, és az érdeklődésre való tekintettel első alkalommal tart nyitva január elsejéig.

Két év kihagyás után rendezik meg újra a szegedi karácsonyi vásárt, amely a régi évek veszteségével ellentétben, az idén várhatóan nyereséget hoz majd. Az árak azonban Szegeden a földön járnak, egy hat négyzetméteres pavilon kibérlése 193, míg a nyolc négyzetméteresé 289 ezer forintba kerül.

ELINDULT A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.


Egyedül Győrben hasonlítanak az árak igazán a budapestiekhez, amely a fenti táblázatból is jól látszik. Az itteni vásár sokszínűsége mellett azonban nagy vevőcsalogató tényezőnek számít, hogy ahhoz populáris zenei rendezvények és játszóház is kapcsolódik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?