Magas pavilonárak, nagy kockázat - mitől éri meg mégis a "vásárfia"?

Pénzcentrum
2006. december 18. 10:00

Gombamód szaporodnak országszerte a karácsonyra vásárlók tömegét megcélzó vásárok, amelyek szervezése azonban éppoly veszélyes, mint amilyen jövedelmező lehet. A decemberi forgalomnövekedésből egy szeletet kihasítani szándékozó kisvállalkozókat azonban leginkább a Budapesten sújtják a magas pavilonárak - írja a Világgazdaság.

Hazánkban a karácsonyi vásárok nem egységes szervezésűek, azokat általában a helyi önkormányzat vagy az általa megbízott közhasznú társaság szervezi. A korábban bódévárosnak nevezett rendezvények lassan eltűnni látszanak, az önkormányzatok egyre szervezettebben és kulturáltabban állítanak fel karácsonyi vásárokat - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

A legdrágábbnak a budapesti Vörösmarty-téri vásár bizonyul, legalábbis ha a pavilonárakat vesszük figyelembe. A hagyományossá váló rendezvényt az idén nyolcadik alkalommal rendezik meg, és az érdeklődésre való tekintettel első alkalommal tart nyitva január elsejéig.

Két év kihagyás után rendezik meg újra a szegedi karácsonyi vásárt, amely a régi évek veszteségével ellentétben, az idén várhatóan nyereséget hoz majd. Az árak azonban Szegeden a földön járnak, egy hat négyzetméteres pavilon kibérlése 193, míg a nyolc négyzetméteresé 289 ezer forintba kerül.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Egyedül Győrben hasonlítanak az árak igazán a budapestiekhez, amely a fenti táblázatból is jól látszik. Az itteni vásár sokszínűsége mellett azonban nagy vevőcsalogató tényezőnek számít, hogy ahhoz populáris zenei rendezvények és játszóház is kapcsolódik.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 13. szombat
Jenõ
28. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem