5 °C Budapest

Ezek a magyar bankok legjobb ajánlatai idén nyáron

Pénzcentrum
2012. július 16. 05:34

A Pénzcentrum.hu legfrissebb forint betéti körképében a 11 legnagyobb magyar pénzintézet ajánlatait hasonlítottuk össze. Van olyan bank, ahol csak a rövidebb futamidejű betétekre adnak magasabb kamatot vagy aktív számlahasználatot követelnek meg. De van olyan hitelintézet is, ahol számlavezetési díj nélkül tarthatjuk megtakarításainkat magas hozam mellett.

Nincs könnyű dolga azoknak, akik szeretnék lekötni felesleges pénzüket rövidebb-hosszabb időre. A bankok ajánlatai szinte átláthatatlanok, hiszen nem mindegy mennyi időre, mekkora összeget akarunk lekötni. De még ezeken túl is figyelnünk kell a különböző akciókra, ami úgynevezett "új pénz" lekötése vagy számlaaktivitás után jár az ügyfeleknek.

A Bankráció.hu segítségével készült összeállításban csak ízelítőt próbálunk adni a hitelintézetek ajánlataiból. A betétösszehasonlítót felkeresve könnyen saját igényeink szerint válogathatunk az ajánlatok között. Most leginkább azokra az összefüggésekre szeretnénk felhívni az olvasóink figyelmét, melyek mindig segítségünkre lehetnek betét lekötéskor.

A pénzintézetek forrásigényük szerint árazzák be betéteiket, de a hosszú távú kamatvárakozások is éppúgy hatással vannak arra, hogy a rövidebb vagy a hosszabb futamidejű betétek után fizetnek nagyobb hozamot. Abban az esetben, ha a jövőben alacsonyabb átlag hozamra számítanak a hitelintézetek elemzői, akkor a hosszú távú betétek után kisebb kamatot kapunk.

 


Mindenféle feltétel nélkül is kaphatunk akár 8 százalékos hozamot pénzünk után jelenleg. A CIB Banknál kínált forintbetét egy havi 313 forintos számlacsomag megléte mellett megköthető és 1 millió forintos befektetést feltételezve 63 444 forintot kaphatunk egy év után kézhez kamatként. Kisebb összeg esetén érdemes lehet továbbszámolni, hogy megéri-e a számlavezetési díjat is fizetni vagy inkább saját bankunknál tartsuk a pénzünket alacsonyabb hozam mellett.

 


Amennyiben új megtakarítást viszünk a bankhoz és teljesítjük a különböző akciós feltételeket, akkor már 9 százalék feletti betéti hozamot is kaphatunk, mellyel 75 361 forinttal gyarapíthatjuk megtakarításunkat az Erste Banknál. Az aktív számlahasználatot követelő akciós ajánlatoknál tájékozódjunk az adott számlacsomag egyéb díjairól is. Ezeket a nemrégiben megjelent folyószámlakörképünkben foglaltuk össze.

 


A betét leginkább rövidtávú és viszonylag likvid, vagyis könnyen hozzáérhető megtakarítási forma. Nem szabad elhanyagolni azt a néhány ezer forintot sem, amit akár a karácsonyig spórolt megtakarításainkért kaphatunk. Ráadásul a csökkenő kamatpálya miatt több bank kínál kiemelkedő közel 9 százalékos kamatot kínálnak megtakarításaink után, és ezért semmilyen feltételt sem kell teljesítenünk. Minél kisebb megtakarításban gondolkozunk annál inkább érdemes a számlavezetési díjjal is számolni, ezeket a táblázatban is feltüntettük.

 

Azoknak kínál megoldást a Tartós Befektetési Számla, akik legalább 3-5 évig nem akarnak a pénzükhöz nyúlni. Hasonló középtávú befektetések között is találunk 6,96- 8,52 százalékos hozamot ígérőket. Mely 3 év után részlegesen, 5 év után teljesen kamatadó mentesek.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. december 9. 12:17
Bill Miller nemzedéke kiemelkedő alapkezelője volt. Zászlóshajó alapja, a Legg Mason Value Trust tiz...
MEDIA1  |  2022. december 9. 11:17
Egy álláskereső portálon keres teljes munkaidőre újságíró-hírkesztőt az Indamedia legnagyobb lapja,...
KonyhaKontrolling  |  2022. december 9. 07:45
A demokratikus országok (és a felszínen az autoriter országok is) rengeteg erőforrást fordítanak a k...
Bankmonitor  |  2022. december 9. 07:16
Rekordmértékű nyugdíjemelés várható 2023 januárban. A Bankmonitor számításai szerint az átlagnyugdíj...
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?