18 °C Budapest

Ezek a magyar bankok legjobb ajánlatai idén nyáron

Pénzcentrum
2012. július 16. 05:34

A Pénzcentrum.hu legfrissebb forint betéti körképében a 11 legnagyobb magyar pénzintézet ajánlatait hasonlítottuk össze. Van olyan bank, ahol csak a rövidebb futamidejű betétekre adnak magasabb kamatot vagy aktív számlahasználatot követelnek meg. De van olyan hitelintézet is, ahol számlavezetési díj nélkül tarthatjuk megtakarításainkat magas hozam mellett.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Nincs könnyű dolga azoknak, akik szeretnék lekötni felesleges pénzüket rövidebb-hosszabb időre. A bankok ajánlatai szinte átláthatatlanok, hiszen nem mindegy mennyi időre, mekkora összeget akarunk lekötni. De még ezeken túl is figyelnünk kell a különböző akciókra, ami úgynevezett "új pénz" lekötése vagy számlaaktivitás után jár az ügyfeleknek.

A Bankráció.hu segítségével készült összeállításban csak ízelítőt próbálunk adni a hitelintézetek ajánlataiból. A betétösszehasonlítót felkeresve könnyen saját igényeink szerint válogathatunk az ajánlatok között. Most leginkább azokra az összefüggésekre szeretnénk felhívni az olvasóink figyelmét, melyek mindig segítségünkre lehetnek betét lekötéskor.

A pénzintézetek forrásigényük szerint árazzák be betéteiket, de a hosszú távú kamatvárakozások is éppúgy hatással vannak arra, hogy a rövidebb vagy a hosszabb futamidejű betétek után fizetnek nagyobb hozamot. Abban az esetben, ha a jövőben alacsonyabb átlag hozamra számítanak a hitelintézetek elemzői, akkor a hosszú távú betétek után kisebb kamatot kapunk.

 


Mindenféle feltétel nélkül is kaphatunk akár 8 százalékos hozamot pénzünk után jelenleg. A CIB Banknál kínált forintbetét egy havi 313 forintos számlacsomag megléte mellett megköthető és 1 millió forintos befektetést feltételezve 63 444 forintot kaphatunk egy év után kézhez kamatként. Kisebb összeg esetén érdemes lehet továbbszámolni, hogy megéri-e a számlavezetési díjat is fizetni vagy inkább saját bankunknál tartsuk a pénzünket alacsonyabb hozam mellett.

 


Amennyiben új megtakarítást viszünk a bankhoz és teljesítjük a különböző akciós feltételeket, akkor már 9 százalék feletti betéti hozamot is kaphatunk, mellyel 75 361 forinttal gyarapíthatjuk megtakarításunkat az Erste Banknál. Az aktív számlahasználatot követelő akciós ajánlatoknál tájékozódjunk az adott számlacsomag egyéb díjairól is. Ezeket a nemrégiben megjelent folyószámlakörképünkben foglaltuk össze.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 


A betét leginkább rövidtávú és viszonylag likvid, vagyis könnyen hozzáérhető megtakarítási forma. Nem szabad elhanyagolni azt a néhány ezer forintot sem, amit akár a karácsonyig spórolt megtakarításainkért kaphatunk. Ráadásul a csökkenő kamatpálya miatt több bank kínál kiemelkedő közel 9 százalékos kamatot kínálnak megtakarításaink után, és ezért semmilyen feltételt sem kell teljesítenünk. Minél kisebb megtakarításban gondolkozunk annál inkább érdemes a számlavezetési díjjal is számolni, ezeket a táblázatban is feltüntettük.

 

Azoknak kínál megoldást a Tartós Befektetési Számla, akik legalább 3-5 évig nem akarnak a pénzükhöz nyúlni. Hasonló középtávú befektetések között is találunk 6,96- 8,52 százalékos hozamot ígérőket. Mely 3 év után részlegesen, 5 év után teljesen kamatadó mentesek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?