6 °C Budapest
Five Turkish students walking to school. They are ascending the staircase, outdoors, campus. Cold autumnal morning. Nikon D800, full frame, XXXL.

Áll a bál a magyar oktatás körül: máris mozgolódnak az őszi szünet eltörlése ellen

2022. szeptember 30. 10:29

Nem csitul a helyzet a magyar oktatás körül: most éppen az őszi szünet elhalasztása ellen indított petíciót egy diákmozgalom, a gödöllői beázós iskola diákjait pedig nem online fogják oktatni, hanem szétdobják őket négy másik intézményben.

Petíciót indított az Adom Diákmozgalom az őszi szünet elhalasztása ellen – adta hírül az ATV híradója. A diákmozgalom azért döntött a lépés mellett, mert felháborította őket a döntés. Mint ismeretes, Gulyás Gergely csütörtöki kormányinfóján jelentette be, hogy az október 31-november 1-en kívül nem jár több nap a diákoknak őszi szünet jogcímen, ellen a téli szünetet meghosszabbítják, hogy spórolni tudjanak a fűtési költségeken.

Az őszi szünet mizéria mellett áll a bál Gödöllőn is, ahol mint ismeretes a Török Ignác Gimnázium felújítása nem fejeződött be az évkezdésre, sem a tető, sem az ablakok nem kerültek vissza az épületre – írja összefoglaló cikkében a 444. A helyzet tarthatatlanná vált, hiszen az esős időben, gyakorlatilag a diákok áztak az épületen belül. A kialakult helyzetet elkerülendő, az igazgató, a szülők és a diákok is online oktatást szerettek volna, de a tankerület szerint megoldható lett volna a jelenléti oktatás is. De végül is nem lett, hiszen a legfrissebb döntés értelmében bár marad a jelenléti oktatás, a diákok négy másik gödöllői helyszínen kapnak termeket a felújítás idejére.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?