Érik a nyugdíjkatasztrófa, ők az első áldozatok: ezt nem lehet helyrehozni

2019. április 7. 17:36

Sok érdekes témát tartogatott 2019 14. hete: számos népszerű, informatív írás jelent meg a Pénzcentrumon. Éppen ezért összeszedtük a legolvasottabb és legérdekesebb cikkeinket erről a hétről. Ha el akarod olvasni a teljes cikkeket, kattints a címbe beszúrt linkre, vagy a képes ajánlókra!

Ketyeg a nyugdíjbomba: ezt nem lehet helyrehozni, ők az első áldozatok

2019. március 21-én hatályba lépett az új valorizációs szorzókat tartalmazó kormányrendelet. A nyugdíjat az adott évben mindig a nyugdíjszorzó és az ún. valorizált kereset alapján állapítják meg, ezért jobban jár az, aki idén adja be a nyugdíjigénylést, mint aki már tavaly megtette ezt. 11,4 százalékkal nőtt idén a valorizációs szorzó. A Pénzcentrum utána járt, mit jelent ez a gyakorlatban, és miért vezet hosszú távon a szorzó folyamatos emelkedése áthidalhatatlan szakadékokhoz a nyugdíjakat tekintve.

Mi folyik itt? Tömegével mondanak búcsút magyarok az Adriának

A nyugat-európaiak körében egyre kevésbé népszerű úti cél Horvátország idén, de mi a helyzet a magyarokkal: vajon honfitársaink is szívesebben mennek inkább más irányokba idén nyáron? Erről kérdeztük a legnagyobb magyar utazási irodák képviselőit, valamint arról, mik a legnépszerűbb nyaralóhelyek, illetve milyen kedvezményekkel foglalhatunk még idén tavasszal.

Ezért kerül az 1 milliós használt autó 1,2-be: sokan nem számolnak vele

Sokan nézegetnek úgy használt autót, hogy teljesen kimaxolják a keretet: annyiért vennének, amennyi félretett pénzük van. Ez egy elég nagy hiba, hiszen elég tetemes rejtett költségei vannak a kocsivásárlásnak. A Pénzcentrum most összeszedte, mik is ezek.

Kiderült, mennyit keres egy takarítónő a budapesti luxusszállodákban

Egyre több magyar cég kommunikálja nyíltan a béreket, remélve, hogy így könnyebben megtalálják a hiányzó munkaerőt. Egy friss hirdetésből most azt tudhattuk meg, mennyit keresn a budapesti 5 csillagos szállodában egy szobalány, egy felszolgáló, vagy épp egy takarítónő: 170-200 ezer forintot.

Többmilliós dilemma: a babaváró vagy a CSOK-hitel éri meg jobban?

Sokak fantáziáját indíthatta be a kormány új babaváró hitele. Leginkább azok állnak dilemma előtt, akik három gyerek vállalására készülnek - melyik éri meg jobban: a CSOK-hitel, vagy a babaváró? Nem egyértelmű a válasz. Mi most ezért megnéztük, hogy melyik a jobb választás akkor, ha nincs gyerek és három jön, ha egy van és még jön kettő, és ha már van kettő és még egy várható. Az eredmény helyenként meglepő.

Érik az újabb klíma-krach: ennek nem fognak örülni a hűsölni vágyó magyarok

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Bár még csak április eleje van, alig néhány hónap és beköszönt a sokak által halálba kívánt kánikula. Erre pedig nem árt már jó előre felkészülni, így akinek például nincs odahaza klímája, de tudja, hogy vélhetően csak azzal tudná kényelmesen átvészelni a nyarat, az jól teszi, ha már most elkezd gondolkozni a beszerzésén. A főszezonban ugyanis durván megnőhetnek a várólisták. És ha mindez nem volna elég, az egyszeri klíma kívánónak egyáltalán nem mindegy, milyen készüléket szerelnek be hozzá, annak van-e hazai szervizelése és a többi. Egy több mint tíz éves szakmai tapasztalattal rendelkező klímás szakember segítségével jártunk utána a témának, úgy a felmerülő költségeknek, mint a kerülendő berendezéseknek egyaránt. Ezen felül pedig megkerestük a Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetségét is, mi a helyzet a hazai klímapiaccal.

Vigyázz, mit csinálsz egy ilyen bankkártyával: börtön járhat érte

Mit csináljunk, ha találunk egy bankkártyát? Semmiképp ne kezdjünk el vásárolgatni vele, hiszen az lopásnak minősül, ez pedig szabadságvesztéssel sújtható. De akkor hova vigyük? Hívjuk a rendőrséget, keressük meg az illetőt? A válasz ennél egyszerűbb: haladéktalanul adjuk le egy bankfiókban. Videónkban elmagyarázzuk, hogy pontosan mit is kell tenni ilyenkor, illetve milyen veszélyei vannak, ha mi veszítjük el a kártyát.

Nevetséges, mennyit spórolhat az, aki filléres szlovák tejet vesz

Megéri megvenni az olcsóbb szlovák tejet, ha ezzel kinyírjuk a magyar tejipart? Erre a kérdésre kereste a választ a Pénzcentrum: megnéztük, ténylegesen mennyit lehet spórolni azon, ha a valóban kicsivel olcsóbb Szlovákiából behozott tejet választjuk a magyar termékek helyett. Az eredmény magáért beszél!

Az Ötöslottó igazi áldozatai: súlyos titkok a milliárdok árnyékában

Egyre több szerencsejáték-függő van az országban, pontos számot azonban azért nehéz mondani, mivel esetükben egyértelmű tünet a rejtőzködés. Azt hihetnénk, hogy a leggazdagabbak verik el a legtöbb pénzt, ez azonban nem feltétlenül van így: 50, 100 forintos tétekkel is hihetetlen összegek folyhatnak ki a kezeink közül. Szakértőnk segítségével járjuk körül ezt az egyre aktuálisabb problémát, és keressük a megoldási lehetőségeket.

További érdekes írások:

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm