6 °C Budapest

Megmenekült Paudits Béla: ennyi plusz pénzt kaszál mostantól havonta

2018. március 25. 14:30

Paudits Béla többször panaszkodott rendkívül alacsony nyugdíjára, most viszont fellélegezhet. Egy új jogszabály alapján jogosulttá vált havi 121 ezer forint adómentes művészjáradékra Jászai Mari-díja után, amit ráadásul annak idején át sem vett, mert sértette, hogy nem Kossuth-díjat kapott.

Korábban a Pénzcentrumon is megírtuk, hogy Paudits Bélának rendkívül alacsony, mindössze 70 140 forint volt januárban a nyugdíja. Most viszont örülhet a színész. Egy nemrég hozott jogszabály szerint ugyanis olyan színészek, akik bizonyos állami díjakat kaptak, 65 év felett jogosulttá váltak havi 121 125 forint művészjáradékra, ami után ráadásul adózni sem kell.

Ötven évesen 17 ezer forinttal küldtek nyugdíjba. Örülök a járadéknak, mert végre nem kell majd azzal felhívnom az elektromos műveket, hogy adjanak haladékot, mert nincs pénzem. Most már végre ki tudom fizetni a számlákat (...) Nekem csak egy Jászai Mari-díjam van, de nem mentem el érte annak idején, meg voltam sértve, amiért nem Kossuth-díjat kaptam

- nyiltakozta a színész a Borsnak, aki azt is hozzátette, már meg is kapta az értesítést új járandóságáról. 

Mit tegyél, hogy ne kerülj ilyen helyzetbe idősen?

Először is, ellenőrizd, hogy befizetik-e utánad a megfelelő járulékokat. Erről ebből a cikkünkből tudsz tájékozódni. Másodszr pedig, ne bízd magad teljesen az államra, kezdj el már most takarékoskodni! A legjobb lehetőségekről készítettünk egy videót:

Korábbi cikkünkben az is megírtuk, hogy a zárt, munkahelyi alapon szerveződő önkéntes nyugdíjpénztáraknál tavaly a legjobb nettó hozamteljesítmény 17,08 százalékos volt. A nyílt pénztáraknál az egyik piaci szereplő a növekedési jellegűek közt is kockázatvállalónak számító portfóliója végzett az első helyen nettó 15,45 százalékos teljesítményével.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A pénztárak 15 éves átlagos nettó hozamrátái többnyire 3-4 százalék reálhozamot tartalmaznak, vagyis ebben az időszakban évente átlagosan ennyivel múlták felül az inflációt, a 15 éves reálhozamráták záró vagyonnal súlyozott átlagos értéke pedig 3,45 százalék volt. Ez azt jelenti, hogy változatlanul hosszabb távon is értékálló, az inflációt érdemben meghaladó befektetési eredményeket érnek el a magyarországi önkéntes nyugdíjpénztárak.

A borítókép illusztráció, 2009-ben készült. Forrása: MTI Fotó/ Kollányi Péter

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem