18 °C Budapest

Ennyit kap havonta a magyar nyugdíjrekorder - a 10. hét hírei

2015. március 8. 17:32

A héten kiderült, mennyi pénzt kap a magyar nyugdíjrekorder, és hogy mekkora az átlagnyugdíj ehhez képest. A Pénzcentrum olvasói megtudhatták, mire érdemes figyelni, ha külföldön vállalnak munkát, illetve melyik plázák lesznek nyitva ezentúl vasárnap. Ezek mellett pedig megismerhette mindenki a legújabb trükköt, amivel lemerítik a bankkártyákat a leleményes csalók. Heti összefoglalónk következik, a cikkek elolvasásához kattints a címekre!

Ennyit kap a leggazdagabb nyugdíjas havonta: új rekord!
A magyar nyugdíjasok fele havonta százezer forintnál kevesebből él. Jó hír azonban, hogy a leggazdagabb nyugdíjasnak már havi 1,3 milliót utalnak. A magyar luxusnyugdíj tavaly még csak 870 000 forint volt.

Melyik pláza lesz nyitva vasárnaponként? Itt a lista

Nem lesz könnyű dolga annak, aki vasárnap szeretne plázázni március második felétől: sok bevásárlóközpontban gyakorlatilag csak a mozi és az éttermek lesznek nyitva, de az egyik legnagyobb budapesti pláza teljesen lehúzza a rolót a hét utolsó napjára.

Pillanatok alatt nyúlják le a bankkártyádat a digitális zsebtolvajok

Időről időre előkerül a világsajtóban az érintőkártyák (egyérintéses fizetés) biztonsága. Egy "leleplező" videó szerint bűnözők másodpercek alatt fontos kártyaadatokat szerezhetnek meg, akár egy 15 ezer forintos eszközzel is. Meglehet, hogy ezek az esetek még viszonylag ritkák, de az biztos, hogy egyre komolyabb iparág épül bankkártyáink védelmére.

Miből fogja kifizetni a rezsit a kisnyugdíjas, ha megvonják a támogatást?

Vasárnap óta nincs segély, ne is használja senki ezt a kifejezést. Települési támogatás van helyette, az önkormányzatok döntik el, kinek milyen támogatást adnak például gyógyszervásárlási hozzájárulás gyanánt, vagy a közműszámlák kiegyenlítésére.

Már végleges: ekkor kapnak pénzt az OTP ügyfelei
Az OTP devizahiteles ügyfelei számára tegnap este jött meg a végső döntés, miszerint a Kúria elutasította a bank keresetét. De miért perelt a pénzintézet, és mikor kapnak visszatérítést az ügyfelek?

Sok magyar még életében nem kapott ilyen fontos levelet
Mai naptól vehetik át a devizahitelesek elszámolási értesítőiket. A levélben a pontos elszámolásról (és jelzáloghitelek esetén) a forintosítás részleteiről is megkapják a pontos számokat. Milyen határidőkre figyeljenek az adósok és hogyan kell kinéznie egy tájékoztatónak?

Külföldi munka? Százezret is bukhatsz, ha erre nem figyelsz

Szinte lehetetlen pontosan megmondani, hány magyar dolgozik külföldön, de az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) adatai is jól mutatják, hogy ugrásszerűen nőtt a külföldön munkát vállalók száma. Azonban egy fontos dologról sokan elfelejtkeznek: nem szüneteltetik magyarországi társadalombiztosításukat. Ez a "feledékenység" akár százezres bírsággal is járhat.

Ne lepődj meg, ha sok pénzt kapsz a bankodtól ezekben a napokban

A devizaleveleket április végéig postázzák ki a bankok és a visszatérítéseket ezután utalják el. Néhány esetben előfordul azonban, hogy az ügyfelek előbb kapják meg a visszatérített pénzt, mint az elszámoló levelet. Melyik bankoknál fordulhat ez elő?

Autóhitele miatt került bajba a legendás színésznő

Újabb színészlegendát szippantott be a devizahiteles adósságcsapda, ezúttal Bodrogi Gyula volt felesége, Voith Ági került bajba. A színésznő egy deviza alapú autóhitelt vett fel, aminek a törlesztőrészletei olyan magasra emelkedtek, hogy már-már a megélhetését veszélyezteti. Vajon kihúzza az ismert művészt a csávából az elszámolás?

A világ 10 legdrágább városa 2015-ben

Elkészült a világ legdrágább városait összesítő toplista. A településeket 2015-ben is 160 termék és szolgáltatás ára alapján rangsorolták. Magyar város ezúttal nem került fel a listára.

Ez a 10 legbiztonságosabb fapados légitársaság a világon
Még mindig sokan félnek a repüléstől, pedig ma már ez az egyik legolcsóbb és legbiztonságosabb módja az utazásnak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Milliókat bukott devizahitelén a Nemzet Színésze
Nem csak az átlagembereknek gyűlik meg a baja a devizahitelekkel, Bodrogi Gyula, a nemzet színésze a felvett hitelösszeg közel kétszeresét fizette vissza bankjának. Vajon számíthat visszatérítésre a legendás színész, és mennyivel csökkenhetnek az ügyfelek tartozásai élő szerződések esetén?

Reagált az NGM: itt az igazság a luxusnyugdíjakról

A kormány azért törölte el a nyugdíjplafont, mert így igazságosabb a rendszer - derült ki a Nemzetgazdasági Minisztérium friss reakciójából.

Másfél milliós fizetés és luxuskörülmények: ilyen munka is van
Számos olyan szakma van, amivel sokat lehet utazni. Mivel munkáról van szó, korlátozott a szabadidő és az élvezeti faktor. Viszont az is biztos, hogy többet lehet látni így a világból, mint az otthoni munkával.

Ilyen akciókkal készülnek az utolsó vasárnapra a boltok

Búcsúznak az áruházláncok a vasárnapi vásárlóktól: van, ahol ennek apropóján jelentős akciókkal találkozhatunk március 8-án.

Vallott a magyar lottónyertes: erre költi a 630 milliót

2,9 milliárd forint az Ötöslottó főnyereménye: a hatalmas összeg sokak fantáziáját megmozgatja. Talán ezért is jó tudni, milyen problémákkal szembesült egy korábbi magyar lottónyertes.

Kész, vége: biztosan nem lesz házhoz szállítás vasárnap

Bezárultak a kiskapuk, kicsit több mint egy hét múlva a Tesco Online, a Family Frost és a többi házhozszállítós lánc és mozgóbolt is behúzhatja a kéziféket vasárnaponként. A Pénzcentrum kormányzati értesülései szerint könnyen ráfázhat, aki megpróbálja megkerülni a törvényt.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem