Close-up picture of Hungarian Forint Coins

Lépett az MNB: heteken belül új forintérméket vezetnek be, ezért volt szükség a különleges címletekre

2024. május 24. 14:15

Júniusban újabb, különleges forintérméket dob piacra a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A formában is extrának számító érméket a friss Nobel-díjasok, azaz Karikó Katalin és Krausz Ferenc arcképe dísziti majd. Névérték tekintetében 3000 forintos, illetve 7500 forintot érő nemesfém címlet-változat is készül belőlük.

Június 18-án debütál a magyar származású Nobel-díjasokat bemutató emlékérme-sorozat, amely a legrangosabb tudományos díjjal elismert kutatók, Karikó Katalin és Krausz Ferenc munkássága előtt tiszteleg. A két új érme folytatása a "Magyar származású Nobel-díjasok" sorozatnak, ami immár 9 elemből fog állni.

A különleges formájú, ovális emlékérmékből - a 3000 forintos, valamint 7500 forintos névértékéből is – mindkét Nobel díjas kutatónk esetében 4-4 ezer darabot vernek. A Karikó Katalin arcképét viselő érme tervezői Szilos András (előoldal) és Fritz Mihály (hátoldal), míg a Krausz Ferencet mutató változat Bitó Balázs keze munkiáját dicséri. Íme:

Az MNB emlékérme-kibocsátási programja 2024: Karikó Katalin - „Magyar származású Nobel-díjasok” sorozat – 8. elemAz MNB emlékérme-kibocsátási programja 2024: Karikó Katalin - „Magyar származású Nobel-díjasok” sorozat – 8. elem

 

Az MNB emlékérme-kibocsátási programja 2024: Krausz Ferenc - „Magyar származású Nobel-díjasok” sorozat – 9. elemAz MNB emlékérme-kibocsátási programja 2024: Krausz Ferenc - „Magyar származású Nobel-díjasok” sorozat – 9. elem

A 2014 óta érvényben lévő értékesítési politika szellemében minden nemesfém emlékérmének kibocsátásra kerül az alacsonyabb névértékű színesfém változata is. Ez a kivitel nem csupán a választékot bővíti, hanem kedvező ára miatt elősegíti az emlékérmék népszerűsítő, ismeretterjesztő szerepének hatékony érvényesülését - fogalmazott korábban a kibocsátás kapcsán az MNB.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. június 17. 20:01
Az ATV sajtóosztálya hétfőn reggel arra a kérdésünkre, hogy mikor vette át az Egyenes beszéd főszerk...
Bankmonitor  |  2024. június 17. 08:56
Nincs olyan nap, hogy ne jelenne meg egy újabb hír a mesterséges intelligenciával (AI) kapcsolatban....
Holdblog  |  2024. június 17. 08:26
Az Adidas-sztori első részében leírtuk, hogyan vált a vállalat egy kis német garázscégből meghatároz...
Buxelliott  |  2024. június 16. 13:54
Megérkezett az újabb ATH, majd lefordult a piac. Van fordulós jelzés (megerősítés a jövő héten érkez...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem