Ezek idén a bombabefektetések: rommá keresheted magad rajtuk

Ezek idén a bombabefektetések: rommá keresheted magad rajtuk

2018. március 6. 09:04

Régen nem látott változásoknak van kitéve a globális tőkepiac. Jöhet a kamatemelés és az infláció, az Index ma reggeli cikkében befektetési szakemberek segítségével azt járta körbe, hogy ilyen esetekben mibe érdemes fektetni a pénzünket.

Az eddigi nyugalmi állapotot, tehát, hogy egyszerre volt globális növekedés és alacsony kamatok, felválthatja egy olyan környezet, amelyben magasabbak a kamatok és az infláció. Az Index cikkében Hajdu Egon, a CIB Befektetési Alapkezelő befektetési igazgatója szerint a változásnak a kötvények lesznek a vesztesei, a részvények körében maradhatnak jó befektetési lehetőségek.

Kocsi János, az Amundi Alapkezelő részvény-portfóliómenedzsere is egyetért a részvénypiac előretörésével, de kötvényfronton is lát jó befektetéseket. Ilyenek például az inflációkövető papírok, valamint a magasabb hozamú, visszaváltásig megtartott rövid és közepes futamidejű állami és vállalati kötvények is.

A nem kötvénytípusú papírok közül többek között az ingatlanfejlesztésből, az aranyból vagy a svájci frankból is jó befektetés lehet, a klasszikus részvénypiacon pedig egyebek mellett a pénzügyi papírokat és a vezető technológiai cégek papírjait említi, mint potenciális jó befektetési lehetőségeket.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?