23 °C Budapest
Pénzt kapnak a magyar bank ügyfelei: ennyit írnak jóvá

Pénzt kapnak a magyar bank ügyfelei: ennyit írnak jóvá

2015. február 4. 16:25

Az AXA visszatéríti a januári kedvezényes számlavezetési díjakat azoknak az ügyfeleinek, akik még december végén kapták meg a munkabérüket. A tájékoztatás szerint nem akarják büntetni azokat az ügyfeleket, akiket a munkáltató így juttatott előnyös helyzetbe. Más bankoknál már korábban megoldották ezt a problémát, de van, ahol ez még mindig gondot okoz.

Korábban írtunk arról, hogy a közszféra dolgozói és több cég is a két ünnep között utalta el a béreket. Ez néhány bank ügyfelénél többletköltségeket jelenthet, ugyanis a kedvezményes folyószámla-vezetést a havi jóváírás összegéhez kötik.

Van olyan bank, ahol visszatérítik a díjakat

Egy olvasónk számolt be arról, hogy az AXA visszatérítette a levont díjat és erről e-mail-ben tájékoztatta az ügyfeleit. A tájékoztatás szerint az ügyfelek visszakapják azokat a díjakat, amiket a bank (egyébként jogosan) vont le.


A K&H-nál szintén naptári hónapot vesznek figyelembe a kedvezmények nyújtásakor, azonban arra, hogy mi a helyzet a most fennálló speciális esetben a bank korábbi megkeresésünkre így válaszolt:

Főszabály szerint a naptári hónapot vesszük figyelembe, így amennyiben az ügyfélnek nincs jelentős megtakarítása (750 ezer forint a minimum számlacsomagnál), akkor nem jogosult a havidíjkedvezményre.

Mi a helyzet a többi banknál?

Az OTP, az MKB és az FHB esetében nem okoz problémát a korai utalás. Míg előbbinél három hónapos periódust figyelnek, addig a másik két banknál hónap közepére esik a jóváírás vizsgálatának fordulónapja.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 26. 14:56
Minden a Media1 előzetes hírének megfelelően történt a kormányközeli Mediaworks Zala-megyei újságján...
MNB Intézet  |  2022. május 26. 10:43
A közösségi média nemcsak mindennapi privát életünkre van hatással, hanem a gazdaságra is. Talán nem...
Holdblog  |  2022. május 26. 05:00
Túlnőtte magát a koronavírus-járvány alatti keresletfelfutás idején az Amazon. Az online kiskeresked...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 24. 20:35
Vettem ma Metát (FB) 180 dollárért, már egy ideje kinéztem magamnak. Tartani nem szeretném sokáig, s...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?