Belső hőszigetelés? Mese habbal: a házad is rámehet - Heti összefoglaló

Pénzcentrum
2012. február 12. 18:00

Két hete nem volt már pluszban a hőmérő higanyszála. A fűtésköltség csökkentése most időszerűbb, mint bármikor. A belső szigetelés viszont nem jó ötlet, akár a házad is rámehet. Az hideg idő ellenére melegedhet a devizahitelesek keze, érdemes elkezdeni lassan dörzsölni, hiszen havi több tízezer forintot is spórolhatnak az új árfolyamrögzítéssel, ezt kalkulátorunk segítségével ki is számolhatjátok. - a Pénzcentrum.hu heti hírösszefoglalója. A teljes cikk címére kattintva olvasható. 

Belső hőszigetelés? Mese habbal: a házad is rámehet
Nagyjából egy hete megérkezett az igazi tél Magyarországra is; a meteorológusok tájékoztatása szerint akadtak országrészek, ahol -25 °C fokig is visszakúszott a hőmérő higanyszála. Az extrém hidegben sokan sokféleképpen próbálnak takarékoskodni az energiával, olykor azonban olyan megoldások kerülnek előtérbe, melyekkel több kárt okozhatunk, mint amennyit megspórolnánk a fűtésen. A hideg időt kihasználva egyre másra hirdetik belső hőszigetelésre "alkalmas" termékeiket különböző vállalkozások, melyek között azonban csak elvétve akad olyan, amely valóban használható is. Arról nem is beszélve, hogy még ezek telepítése is szakértő kezet kíván. Éppen ezért ezúttal a belső hőszigetelésre, s főként annak veszélyeire hívja fel a figyelmet a Pénzcentrum.hu.

Ezt takarja az árfolyamrögzítés: itt a törvényjavaslat
A jövő héten tárgyalhatja az Országgyűlés az új, kedvezményes árfolyamrögzítésről szóló jogszabály-módosítást, a nemzetgazdasági miniszter ugyanis benyújtotta a Parlamentnek a kormány ezzel kapcsolatos javaslatát. Az árfolyamrögzítés a dokumentum alapján április 1-jétől december 31-éig lesz kérhető. Legalább 36, legfeljebb 60 hónapig tart, a gyűjtőszámlán pedig csak a rögzített árfolyam fölötti részre jutó tőketörlesztés halmozódik tartozásként. 

>> Árfolyamrögzítés kalkulátor!! <<

Nyomasztó teher lett az ingatlanvásárlás
Tavaly júniusban még a 11 százalékos hitel is drágának számított, ma viszont csak egyetlen nagy bank kínál ennél kedvezőbb ajánlatot, azt is csak legjobb ügyfeleinek. Átlagosan közel 3 százalékkal drágultak a bankok lakáscélú hitelei az elmúlt fél év folyamán. Ez a teljes futamidő alatt közel 2 millió forint plusz terhet jelenthet a családoknak egy átlagos hitel esetén, ennyivel fizethetnek többet vissza a magasabb kamatok miatt. Hiába lettek tehát közel 3 százalékkal olcsóbbak az ingatlanok, hitelből mégsem most érdemes lakást nézni. Egyedül a kamattámogatás hozhat változást.

Fizesd be a baleseti adót is, csak akkor érvényes a köteleződ!
Akár a rendszeresen befizetett kötelező biztosításunk ellenére is fedezetlenné válhat gépjárművünk. Zavart okozhat az idei évben bevezetett baleseti adó - figyelmeztetnek biztosítók, alkuszcégek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Kevesebbet érnek a kormánynak az élettársak gyermekei
Egy évvel ezelőtti ígéretével ellentétben nem kívánja módosítani a kormány a családok támogatásáról szóló törvényt, így továbbra is hátrányosan különbözteti meg az adórendszer azokat a három- vagy többgyermekes családokat, amelyekben a szülők élettársi közösségben nevelik az előző kapcsolataikból hozott gyermekeiket. Ráadásul azok járnak a legrosszabbul, akik bevallják, hogy nem egyedülállóként tartják el a gyermekeiket, és lemondanak az emelt összegű családi pótlékról. A nagyobb adókedvezményhez össze kellene házasodniuk a szülőknek. 

Reszkessetek, adózók! Fenyeget az új alkotmány réme

Az Alaptörvényre hivatkozva hozott döntést a Fővárosi Törvényszék a személyi jövedelemadóról (szja) szóló törvényben egyértelműen megfogalmazott rendelkezésről. A bíróság azzal az indoklással hagyta helyben az adóhatóság határozatát, hogy az szja-törvény perben vitatott passzusa akkor érheti el az Alaptörvény 28. cikkében meghatározottak szerint a józan észnek és a közjónak megfelelő, erkölcsös és gazdaságos célját, ha az adóhatóság értelmezését fogadjuk el. Alkotmányjogászok szerint nem lehet az Alaptörvényre alapítani döntést abban az esetben, ha az adott kérdésben létezik konkrét, részletes, speciális szabály. A bírói végzés ellehetetleníti az ügyben érintett családot, 25 millió forintos köztartozást varr a nyakukba.

Filléres nyaralás idén Görögországban - csak nem nekünk
Görögország, pontosabban a Görögországba utazók lehetnek az idei nyaralási szezon nyertesei. Egyes előrejelzések szerint ugyanis a balkáni állam szállodái ugyanis az alacsony (vagy a korábbiaknál alacsonyabb) árakkal próbálják majd legyőzni az elmúlt hónapok gazdasági nehézségeit, és visszacsalogatni a turistákat.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 3. 17:26
Az EP május 3-án, a sajtószabadság világnapján hivatalosan közzétette a Daphne Caruana Galizia újság...
Bankmonitor  |  2024. május 3. 14:26
Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár elmondása szerint a 2019-ben Babaváró hitelt igényelt...
Kiszámoló  |  2024. május 3. 14:07
Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóz...
Holdblog  |  2024. május 3. 11:42
Évadzáró adásunkban mindenki szerepel, a kommentelők kifejezetten sokat. Elemezzük Észak-Koreát, a k...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 3. péntek
Tímea, Irma
18. hét
Május 3.
Paranormal nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem