5 °C Budapest

Erste: "rendkívül kedvező" kamat

2009. október 12. 11:32

Erste Kamatlépcső Betét néven indít új betétakciót forintban és euróban is az Erste Bank Hungary Nyrt. mikrovállalkozások, illetve kkv-k számára. A négy hónap futamidejű, sávos kamatozású lekötött betétre rendkívül kedvező kamatot kínál most a bank, ráadásul új számlanyitás esetén elengedik a számlavezetési díjat.

Tenke Gábor, az Erste Bank mikrovállalati igazgatója elmondta: az Erste Kamatlépcső Betét rugalmas, de ugyanakkor biztonságos megtakarítási forma, amely ideálisan alkalmazkodik a vállalkozások likviditási igényeihez, mivel a betétben elhelyezett összeg a futamidő alatt, az első kamatperiódust követően bármikor kamatveszteség nélkül hozzáférhető. Az igazgató hozzátette: éppen azért fejlesztenek rugalmas termékeket, mert a mostani, gyorsan változó likviditási helyzetben bármikor jöhet egy új üzlet, vagy éppen egy olcsóbb beszerzés lehetősége, amit valóban kár lenne elszalasztani, így erre a betéti termékre most még nagyobb szükség van, mint valaha. Az új terméket a pénzintézet a pénzforgalmi bankszámlával rendelkező gazdasági társaságok, társadalmi szervezetek, valamint egyéni vállalkozások részére nyújtja.

A forint és euró alapú Erste Kamatlépcső Betét futamideje 4 hónap, a betét lejárat előtti felmondása pedig a futamidő alatt bármikor lehetséges. Amennyiben az ügyfél mindenképpen a futamidő vége előtt szeretné feltörni a betétet, abban az esetben is hozzájut a részidőszakokra eső időarányos kamathoz. A kamatfizetés ugyanis az első sávot követő naptól a lekötésben eltelt időtől függően a teljes- és részidőszakra egyaránt az adott sávra vonatkozó kamat mértéke szerint történik. A sávos kamatozású betétben minimum 1 millió forint illetve 4 ezer euró helyezhető el, az elhelyezendő összeg nagysága pedig nincs maximalizálva. Forgalmi elvárások, vagy egyéb tranzakciós feltételek nélkül vehetik igénybe azon vállalkozások, akik most rendkívül kedvező kamathoz szeretnének hozzájutni rövid idő alatt.

A sávos kamatozásnak köszönhetően az Erste Kamatlépcső Betét terméknél forint összeg elhelyezése esetén a kamat 3,00-15,00 százalék (EBKM: 7,77 százalék), míg euróban történő lekötés esetén 0,25-8,5 százalék (EBKM: 3,00 százalék).

Az akció keretében az újonnan számlát nyitó ügyfelek választhatnak a bank számlavezetési díjmentes forint számlacsomagjai közül, új euró számlanyitás esetén pedig a bank 2010. június 30-ig nem számol fel számlavezetési díjat, ha a számláról lekötött Kamatlépcső Betét nem kerül feltörésre a teljes futamideje alatt.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 9. 18:22
Nádai Anikó több évadon keresztül vezette az RTL reality-jének esti összefoglalóit és az élő show-ka...
Holdblog  |  2022. december 9. 12:17
Bill Miller nemzedéke kiemelkedő alapkezelője volt. Zászlóshajó alapja, a Legg Mason Value Trust tiz...
KonyhaKontrolling  |  2022. december 9. 07:45
A demokratikus országok (és a felszínen az autoriter országok is) rengeteg erőforrást fordítanak a k...
Bankmonitor  |  2022. december 9. 07:16
Rekordmértékű nyugdíjemelés várható 2023 januárban. A Bankmonitor számításai szerint az átlagnyugdíj...
Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?