20 °C Budapest

Erste: "rendkívül kedvező" kamat

2009. október 12. 11:32

Erste Kamatlépcső Betét néven indít új betétakciót forintban és euróban is az Erste Bank Hungary Nyrt. mikrovállalkozások, illetve kkv-k számára. A négy hónap futamidejű, sávos kamatozású lekötött betétre rendkívül kedvező kamatot kínál most a bank, ráadásul új számlanyitás esetén elengedik a számlavezetési díjat.

Tenke Gábor, az Erste Bank mikrovállalati igazgatója elmondta: az Erste Kamatlépcső Betét rugalmas, de ugyanakkor biztonságos megtakarítási forma, amely ideálisan alkalmazkodik a vállalkozások likviditási igényeihez, mivel a betétben elhelyezett összeg a futamidő alatt, az első kamatperiódust követően bármikor kamatveszteség nélkül hozzáférhető. Az igazgató hozzátette: éppen azért fejlesztenek rugalmas termékeket, mert a mostani, gyorsan változó likviditási helyzetben bármikor jöhet egy új üzlet, vagy éppen egy olcsóbb beszerzés lehetősége, amit valóban kár lenne elszalasztani, így erre a betéti termékre most még nagyobb szükség van, mint valaha. Az új terméket a pénzintézet a pénzforgalmi bankszámlával rendelkező gazdasági társaságok, társadalmi szervezetek, valamint egyéni vállalkozások részére nyújtja.

A forint és euró alapú Erste Kamatlépcső Betét futamideje 4 hónap, a betét lejárat előtti felmondása pedig a futamidő alatt bármikor lehetséges. Amennyiben az ügyfél mindenképpen a futamidő vége előtt szeretné feltörni a betétet, abban az esetben is hozzájut a részidőszakokra eső időarányos kamathoz. A kamatfizetés ugyanis az első sávot követő naptól a lekötésben eltelt időtől függően a teljes- és részidőszakra egyaránt az adott sávra vonatkozó kamat mértéke szerint történik. A sávos kamatozású betétben minimum 1 millió forint illetve 4 ezer euró helyezhető el, az elhelyezendő összeg nagysága pedig nincs maximalizálva. Forgalmi elvárások, vagy egyéb tranzakciós feltételek nélkül vehetik igénybe azon vállalkozások, akik most rendkívül kedvező kamathoz szeretnének hozzájutni rövid idő alatt.

A sávos kamatozásnak köszönhetően az Erste Kamatlépcső Betét terméknél forint összeg elhelyezése esetén a kamat 3,00-15,00 százalék (EBKM: 7,77 százalék), míg euróban történő lekötés esetén 0,25-8,5 százalék (EBKM: 3,00 százalék).

Az akció keretében az újonnan számlát nyitó ügyfelek választhatnak a bank számlavezetési díjmentes forint számlacsomagjai közül, új euró számlanyitás esetén pedig a bank 2010. június 30-ig nem számol fel számlavezetési díjat, ha a számláról lekötött Kamatlépcső Betét nem kerül feltörésre a teljes futamideje alatt.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 26. 16:07