Erste: "rendkívül kedvező" kamat

2009. október 12. 11:32

Erste Kamatlépcső Betét néven indít új betétakciót forintban és euróban is az Erste Bank Hungary Nyrt. mikrovállalkozások, illetve kkv-k számára. A négy hónap futamidejű, sávos kamatozású lekötött betétre rendkívül kedvező kamatot kínál most a bank, ráadásul új számlanyitás esetén elengedik a számlavezetési díjat.

Tenke Gábor, az Erste Bank mikrovállalati igazgatója elmondta: az Erste Kamatlépcső Betét rugalmas, de ugyanakkor biztonságos megtakarítási forma, amely ideálisan alkalmazkodik a vállalkozások likviditási igényeihez, mivel a betétben elhelyezett összeg a futamidő alatt, az első kamatperiódust követően bármikor kamatveszteség nélkül hozzáférhető. Az igazgató hozzátette: éppen azért fejlesztenek rugalmas termékeket, mert a mostani, gyorsan változó likviditási helyzetben bármikor jöhet egy új üzlet, vagy éppen egy olcsóbb beszerzés lehetősége, amit valóban kár lenne elszalasztani, így erre a betéti termékre most még nagyobb szükség van, mint valaha. Az új terméket a pénzintézet a pénzforgalmi bankszámlával rendelkező gazdasági társaságok, társadalmi szervezetek, valamint egyéni vállalkozások részére nyújtja.

A forint és euró alapú Erste Kamatlépcső Betét futamideje 4 hónap, a betét lejárat előtti felmondása pedig a futamidő alatt bármikor lehetséges. Amennyiben az ügyfél mindenképpen a futamidő vége előtt szeretné feltörni a betétet, abban az esetben is hozzájut a részidőszakokra eső időarányos kamathoz. A kamatfizetés ugyanis az első sávot követő naptól a lekötésben eltelt időtől függően a teljes- és részidőszakra egyaránt az adott sávra vonatkozó kamat mértéke szerint történik. A sávos kamatozású betétben minimum 1 millió forint illetve 4 ezer euró helyezhető el, az elhelyezendő összeg nagysága pedig nincs maximalizálva. Forgalmi elvárások, vagy egyéb tranzakciós feltételek nélkül vehetik igénybe azon vállalkozások, akik most rendkívül kedvező kamathoz szeretnének hozzájutni rövid idő alatt.

A sávos kamatozásnak köszönhetően az Erste Kamatlépcső Betét terméknél forint összeg elhelyezése esetén a kamat 3,00-15,00 százalék (EBKM: 7,77 százalék), míg euróban történő lekötés esetén 0,25-8,5 százalék (EBKM: 3,00 százalék).

Az akció keretében az újonnan számlát nyitó ügyfelek választhatnak a bank számlavezetési díjmentes forint számlacsomagjai közül, új euró számlanyitás esetén pedig a bank 2010. június 30-ig nem számol fel számlavezetési díjat, ha a számláról lekötött Kamatlépcső Betét nem kerül feltörésre a teljes futamideje alatt.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. március 2. 17:32
A kölcsönök részbeni előtörlesztésével csökkenthetjük a teljes visszafizetendő összeget, hiszen keve...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 2. 16:38
Nem vettem és nem adtam el semmit. Osztalékot öt cégtől is kaptam: T, NWBI, OHI, PFC, ABBV.Változáso...
Holdblog  |  2024. március 2. 09:07
Sose becsüld alá a piac és a technológia erejét! Azon tengerentúli olaj- és gázcégek, amelyek az új...
Összkép  |  2024. március 1. 19:03
A vezető globális elemző intézetek anyagaiból összeáll egy kép arról, hogy milyen elvek szerint kezd...
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 3. vasárnap
Kornélia
9. hét
Március 3.
A Sabin-csepp napja
Március 3.
Vadvédelmi világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 2. 19:16
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm