16 °C Budapest

13. havi nyugdíj! Búcsú a második részlettől?

Pénzcentrum
2009. április 3. 06:30

Mint arról korábban beszámoltunk a nyugdíjasok március folyamán kapták meg a csökkentett 13. havi nyugdíj első részletét. A legfeljebb 40 ezer forintos járandóság második részletének kiutalását novemberre tervezték, de a Bajnai-féle szigorítások szerint a folyósítás könnyen elmaradhat.

A miniszterelnök-jelölt által készített javaslat csomag értelmében már idén megszüntetnék a 13. havi nyugdíjak második részletének kifizetését, 2010-től pedig teljes egészében megszüntetnék a juttatást.

Korábban: Mennyiből él ma egy nyugdíjas Magyarországon? Elgondolkodtató számok!

A tervezet szerint az új kabinet felgyorsítaná a nyugdíjkorhatár 65 évre történő felemelését, évente hat hónappal emelnék a korhatárt. Megváltozna a nyugdíj-indexálás rendszere is, a mindenkori emelés követné az inflációt, de további növekedésre csak akkor lenne lehetőség, ha az ország gazdasági mutatói lehetővé teszik.

Korábban: A bankok felé vették az irányt a nyugdíjasok! Megérezhettek valamit...

Bajnai a közszféra 13. havi juttatásait megszüntető, gázár-támogatást visszavonó, gyes-befagyasztó, szocpol- és állami kamattámogatás felfüggesztő javaslatcsomagot aláírva várja vissza, a miniszterelnök-jelölt elmondta: "Lehet finomítani a csomagon, de a végösszeg nem sérülhet!".

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2021. szeptember 27. 18:05