16 °C Budapest

Erre mikor csapnak le a bankok? Tálcán kínálunk 1,75 millió nyugdíjast!

Pénzcentrum
2009. március 11. 09:30

Van mit csiszolni a nyugdíjasok bankszámla használati szokásain! A nyugdíjigények benyújtásakor a kérelmezőknek meg kell jelölniük, hogy postai úton, vagy banki átutalással kérik az ellátás folyósítását. Az új igénylők közül egyre nagyobb számban rendelkeznek folyószámlával, de a korábban nyugdíjba vonultak közül sokan a mai napig a postai úton történő kifizetést részesítik előnyben.


A nyugdíjak folyósításának módját menet közben is meg lehet változtatni, az igénylők az erre a célra rendszeresített KET-110-014-es nyomtatványt az ügyfélszolgálatokon és a pénzintézetektől is beszerezhetik, vagy letölthetik a nyugdíjfolyósító honlapjáról.

Korábban: Fontos közlemény a 13. havi nyugdíjakról!

Az ellátás bankszámlára történő átutalására csak akkor van mód, ha a kérelmező a számlaszám felett mint tulajdonos vagy társtulajdonos rendelkezik. Ellenkező esetben az ellátás kizárólag a belföldi postai címre kerülhet kifizetésre.

A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság arról tájékoztatta a Pénzcentrumot, hogy az ellátásban részesülők közül 2009 márciusában 1 746 556-an postai úton, míg 1 297 958-an folyószámlára történő átutalással kapják meg a nyugdíjukat.

A nyugdíjasok bankszámla használati szokásain a pénzintézetek szerint még van mit csiszolni. Sokan a nyugdíjjóváírást követően a bankfiókokba fáradnak, ahol előbb felveszik a készpénzt, majd átsétálnak a postára és feladják a csekkeket.

A közüzemi díjak és az egyéb fizetnivalók kiegyenlítésének számos kényelmesebb módja is van már, erre szolgál a csoportos beszedési megbízás, de aki ezzel szemben bizalmatlan az egyedi átutalással is teljesítheti a fizetési kötelezettségeit, ha már a bankban jár.

Sok nyugdíjas nem nyit számlát, inkább a postást várja!

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 26. 14:32
Közvetítik Kiss Norbert kamionos versenyeit is.
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
KonyhaKontrolling  |  2024. április 26. 07:45
A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai b...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem