2 °C Budapest

Nagyot rántottak a forinton a Fed-bejelentésre

2009. március 19. 08:43

Az euróval szemben 5, az egyébként hanyatló dollárral szemben pedig mintegy 10 egységgel erősödött tegnap este a forint az amerikai jegybanki bejelentések hatására. A Fed likviditásbővítési lépései váltották ki az optimizmust, ami a kockázatkerülő hajlamtól leginkább sújtott régió valutái számára is kedvezően hatott. Ma reggel már némi korrekció mutatkozik, így az euróval szembeni jegyzések ismét 300-as szintnél járnak a bankközi piacon.

Ahogy a lengyel zloty-t, a cseh koronát, úgy a forintot is megrántották tegnap este a 19:15-kor bejelentett kamatdöntés, illetve óriási likviditásfokozó amerikai bejelentések hatására.

2009.03.18 19:15
Nem nyugszik a Fed! - Óriási vásárlásokba kezd

Az euró/dollár kurzus 1.31-ről 1.35-ig ugrott órák alatt, miközben a részvénypiacokon nem volt kitörő a lelkesedés. Ma hajnalban a japán piac már kissé gyengült, míg az európai piacnyitás enyhe pluszt mutathat. Ennek nyomán az EURHUF jegyzések a tegnap késő esti 297 körülről ma reggel háromnegyed 9-re 300 körülig emelkedtek vissza. Tegnap késő délután 302 körül kereskedtek ebben a devizapárban.

2009.03.18 17:08
Újra gyengülnek a régiós devizák - nem a forint a vezető

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


A fentiek alapján folytatódott az a sorozat, amely szerint a forint napközben a régióval együtt gyengül, aztán a kedvező tengerentúli hangulat hatására az európai piacok zárása után csendben visszaerősödik. A mozgás egy 2%-os tartományban, 296 és 303 között zajlik.

A dollárral szembeni forintjegyzések a tegnap délutáni 230-ról az amerikai bejelentések hatására rövid idő alatt egészen 220-ig zuhantak, de ma reggelre 222 fölé korrigáltak. Egy svájci frankért tegnap délután 197-198 körüli, míg késő este 193 körüli forintot kellett adni. Ma reggel 195 körül indult a kereskedés.


Ma több makrogazdasági adat is megjelenik, ám nem számíthatunk különösebb piaci hatásra sem a januári építőipari, sem a kereseti számoktól, ahogy az államháztartás februári jelentésétől sem várhatunk sokat.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. január 28. 09:07
Pikó András, Budapest VIII. kerülete, Józsefváros Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP színekben megválasz...
Holdblog  |  2023. január 28. 06:32
Az Európai Unió turisztikai ipara kezd visszatérni a koronavírus-járvány előtti csúcsidőszak szintje...
Bankmonitor  |  2023. január 27. 08:07
Az elmúlt évek egyik slágerbefektetése volt a deviza – ezen belül is az euró – vásárlása...
KonyhaKontrolling  |  2023. január 27. 07:55
Kezdő befektetői körökben az egyik sztár stratégia az osztalékportfólió, online csoportokban már-már...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?