15 °C Budapest

Miért érdemes elolvasni a magánnyugdíjpénztári számlaegyenleg értesítőt?

Pénzcentrum
2008. július 2. 14:10

Az OTP Magánnyugdíjpénztár a legtöbb pénztárhoz hasonlóan évente egy alkalommal küldi ki tagjainak az egyéni számlaértesítőt. Az értesítőben az egyenleg közlésén túl rengeteg hasznos információ található az egyéni számla tartalmáról csakúgy, mint az OTP Magánnyugdíjpénztár, vagy akár a teljes magánnyugdíjpénztári rendszer működéséről. Mégis, az általános tapasztalat az, hogy a tagok nem olvassák el figyelmesen az értesítőt.

A számlaegyenleg értesítőt a törvényi előírásoknak megfelelően évente egy alkalommal, június 30-ig kell postára adniuk a pénztáraknak. Az értesítőből a tagok tájékozódhatnak az előző évi (jelenleg a 2007. évi) nyitó- és záróegyenlegükről, valamint az előző évi teljes számlaforgalmukról.

"Azért érdemes a számlaegyenleg értesítőt figyelmesen elolvasni, mert nyomon lehet követni, hogy a munkáltató a teljes tagdíjat bevallotta-e és befizette-e utánunk - amelyeket egyébként a kifizetett jövedelmekből ilyen jogcímen levont. Mindezt azért érdemes figyelemmel kísérni, mert a cégek olykor csak figyelmetlenség miatt, de nem fizetnek rendesen a munkavállalójuk után, aki emiatt nyugdíjba vonulásakor kevesebb összeghez juthat hozzá." - nyilatkozta Nagy Csaba, az OTP Magánnyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója. Elmondta továbbá, hogy az értesítő az egyéni számlára vonatkozó személyes információk mellett ugyanúgy tájékoztatja a tagokat általánosabb kérdésekről is, így egyebek mellett a hozamszámítás módszeréről, vagy akár a pénztár befektetési politikájáról.

Rendhagyó módon a most kiküldött számlaértesítő tartalmaz egy a PSZÁF, az APEH és a magánnyugdíjpénztárak által közösen kiadott Tájékoztató-t is. A Tájékoztató-ból megtudhatják a tagok, hogy a 2007-ben bevezetett, központosított bevallási-, és befizetési rendszer kezdeti működési zavarai miatt a munkáltatói tagdíjbefizetések tagi egyéni számlákon való jóváírása átmenetileg késik. Az OTP Magánnyugdíjpénztár ezt a valamennyi pénztárt egységesen érintő problémát azzal kívánta enyhíteni, hogy a 2007. pénzügyi év lezárását követően lekönyvelt, frissebb tagdíj adatokat is közli tagjaival a kiküldött egyenlegértesítők 3. oldalán.

Az OTP Magánnyugdíjpénztár lehetővé teszi tagjainak, hogy az évi egy alkalmon túl is - telefonon (OTP Nyugdíjvonal: 06 1 3 666 777) keresztül - bármikor tájékozódhassanak számlaegyenlegükről. Ezen túlmenően bármilyen, a magánnyugdíjpénztári tagságukkal kapcsolatos kérdéseik esetén telefonon, e-mail-ben, vagy akár személyesen is igénybe vehetik az OTP Magánnyugdíjpénztár Ügyfélszolgálatát. Az elérhetőségekről részletes információk találhatók az egyenlegértesítőben, és a Pénztár honlapján (www.otppenztarak.hu) is.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 26. 09:59
Perintfalvi Rita katolikus teológus immár jogerősen is sajtópert nyert a Mandiner című, a kormánypár...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
KonyhaKontrolling  |  2024. április 26. 07:45
A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai b...
Bankmonitor  |  2024. április 26. 06:26
Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor s...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem