-3 °C Budapest

Még öt napig értékesítik az OTP Garancia két unit-linked portfólióját

Pénzcentrum
2007. december 12. 11:52

Az OTP Garancia Biztosító Zrt. 2007. november 5. és 2007. december 16. között két új befektetési lehetőséget kínál. Az új portfóliók fogadtatása rendkívül kedvezőnek bizonyult, az értékesítési időszak eddig eltelt öt hetében az ügyfelek ugyanis összesen közel 5 milliárd forintot helyeztek el a két konstrukcióban.

A Generáció Életbiztosítás 5 éves tartamú Ázsia II. és 10 éves tartamú Elit egyszeri díjfizetésű portfóliói az OTP Bank fiókjaiban is elérhetőek. A két konstrukcióban közös, hogy szerződéskötéskor azonnali jóváírással indulnak, ami akár a befizetés 2,5, illetve 5%-át is elérheti, az értékesítési időszakban 7%-os éves hozamot garantálnak, tőkegaranciát és életbiztosítási védelmet nyújtanak.

A két termék sikerét több tényező is befolyásolta. A Generáció Életbiztosításhoz választható egyszeri díjfizetésű, tőkegarantált befektetési lehetőségek egyike, a Generáció Ázsia II. - csakúgy, mint az ügyfelek által nagyon kedvezően fogadott "előd", a Generáció Ázsia - ötéves tartamú. Ez a portfólió, ahogy neve is mutatja, a rendkívüli ütemben fejlődő ázsiai részvénypiacokba jelent befektetést. Az Ázsia II. azért kedvező lehetőség, mert akkor is kedvező hozammal kecsegtet, ha tovább növekednek az ázsiai piacok - amire a jövő évi pekingi olimpiára, valamint a 2010. évi sanghaji világkiállításra tekintettel továbbra is nagy az esély -, de a konstrukció speciális befektetési ügyletei révén az ügyfelek védettek lehetnek a tartam során bekövetkező esetleges árfolyamcsökkenéstől is.

A Generáció Elit Portfóliót pedig elsősorban azoknak javasolja az OTP Garancia Biztosító, akik kamatadó-fizetési kötelezettség nélkül szeretnék megtakarításaikat 10 éves tartamra befektetni a világ legnagyobb multinacionális vállalatainak részvényeiből álló portfólióba tőkegarancia mellett, személyi jövedelemadó-kedvezmény lehetőségével.

Az értékesítési időszak eddigi eredményei a konstrukciók népszerűségét bizonyítják: az értékesítés első öt hetében a két portfólióba együttesen közel 5 milliárd forintot helyeztek el az ügyfelek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az OTP Garancia Biztosító az elmúlt években már több alkalommal kínált korlátozott ideig elérhető, különböző befektetési stratégiákat követő portfóliókat legnépszerűbb unit-linked termékéhez, a Generáció Életbiztosításhoz. E zárt végű alapokhoz hasonlóan működő eszközalapok a lakossági befektetők számára egyébként nem, vagy nehezen elérhető befektetési lehetőségeket kínálnak magas várható hozammal, tőkegarancia mellett.

Az ügyfelek igényeire és az eddigi sikerekre tekintettel az OTP Garancia Biztosító hasonló konstrukciók értékesítését a jövőben is tervezi.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2023. december 10. 16:43
A FED igyekszik hűteni a befektetők várakozásait a kamatcsökkenések gyorsaságával kapcsolatban, mond...
MEDIA1  |  2023. december 10. 11:23
Úgy tűnik, megint csavartak egyet felfelé a propaganda szintjén, ugyanis a Bors című, Fidesz-közeli...
Kasza Elliott-tal  |  2023. december 9. 08:00
Tegnap kijött Justin Law listája az osztalékfizető részvényekről, sorba is rendeztem őket gyorsan, i...
Holdblog  |  2023. december 9. 06:48
Kijöttek a legfrissebb PISA-eredmények, amelyekben a diákok teljesítményét mérik hosszú idősoron, és...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 10. 18:50
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm