Még öt napig értékesítik az OTP Garancia két unit-linked portfólióját

Pénzcentrum
2007. december 12. 11:52

Az OTP Garancia Biztosító Zrt. 2007. november 5. és 2007. december 16. között két új befektetési lehetőséget kínál. Az új portfóliók fogadtatása rendkívül kedvezőnek bizonyult, az értékesítési időszak eddig eltelt öt hetében az ügyfelek ugyanis összesen közel 5 milliárd forintot helyeztek el a két konstrukcióban.

A Generáció Életbiztosítás 5 éves tartamú Ázsia II. és 10 éves tartamú Elit egyszeri díjfizetésű portfóliói az OTP Bank fiókjaiban is elérhetőek. A két konstrukcióban közös, hogy szerződéskötéskor azonnali jóváírással indulnak, ami akár a befizetés 2,5, illetve 5%-át is elérheti, az értékesítési időszakban 7%-os éves hozamot garantálnak, tőkegaranciát és életbiztosítási védelmet nyújtanak.

A két termék sikerét több tényező is befolyásolta. A Generáció Életbiztosításhoz választható egyszeri díjfizetésű, tőkegarantált befektetési lehetőségek egyike, a Generáció Ázsia II. - csakúgy, mint az ügyfelek által nagyon kedvezően fogadott "előd", a Generáció Ázsia - ötéves tartamú. Ez a portfólió, ahogy neve is mutatja, a rendkívüli ütemben fejlődő ázsiai részvénypiacokba jelent befektetést. Az Ázsia II. azért kedvező lehetőség, mert akkor is kedvező hozammal kecsegtet, ha tovább növekednek az ázsiai piacok - amire a jövő évi pekingi olimpiára, valamint a 2010. évi sanghaji világkiállításra tekintettel továbbra is nagy az esély -, de a konstrukció speciális befektetési ügyletei révén az ügyfelek védettek lehetnek a tartam során bekövetkező esetleges árfolyamcsökkenéstől is.

A Generáció Elit Portfóliót pedig elsősorban azoknak javasolja az OTP Garancia Biztosító, akik kamatadó-fizetési kötelezettség nélkül szeretnék megtakarításaikat 10 éves tartamra befektetni a világ legnagyobb multinacionális vállalatainak részvényeiből álló portfólióba tőkegarancia mellett, személyi jövedelemadó-kedvezmény lehetőségével.

Az értékesítési időszak eddigi eredményei a konstrukciók népszerűségét bizonyítják: az értékesítés első öt hetében a két portfólióba együttesen közel 5 milliárd forintot helyeztek el az ügyfelek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az OTP Garancia Biztosító az elmúlt években már több alkalommal kínált korlátozott ideig elérhető, különböző befektetési stratégiákat követő portfóliókat legnépszerűbb unit-linked termékéhez, a Generáció Életbiztosításhoz. E zárt végű alapokhoz hasonlóan működő eszközalapok a lakossági befektetők számára egyébként nem, vagy nehezen elérhető befektetési lehetőségeket kínálnak magas várható hozammal, tőkegarancia mellett.

Az ügyfelek igényeire és az eddigi sikerekre tekintettel az OTP Garancia Biztosító hasonló konstrukciók értékesítését a jövőben is tervezi.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 23. 20:00
A magyar reklámipar egyik legendájáról, a négy évvel ezelőtt elhunyt Sas István reklámfilmesről, rek...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Összkép  |  2022. május 23. 14:31
Hét éves lett az Összkép. Ez volt az az év, ilyenkor még volt COVID, de már túlléptünk a karanténon...
Holdblog  |  2022. május 23. 12:12
Az orosz-ukrán háború nyomán fellépő nyugati szankciók hatására rövid távon jelentősen romlottak az...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?