16 °C Budapest

Még öt napig értékesítik az OTP Garancia két unit-linked portfólióját

Pénzcentrum
2007. december 12. 11:52

Az OTP Garancia Biztosító Zrt. 2007. november 5. és 2007. december 16. között két új befektetési lehetőséget kínál. Az új portfóliók fogadtatása rendkívül kedvezőnek bizonyult, az értékesítési időszak eddig eltelt öt hetében az ügyfelek ugyanis összesen közel 5 milliárd forintot helyeztek el a két konstrukcióban.

A Generáció Életbiztosítás 5 éves tartamú Ázsia II. és 10 éves tartamú Elit egyszeri díjfizetésű portfóliói az OTP Bank fiókjaiban is elérhetőek. A két konstrukcióban közös, hogy szerződéskötéskor azonnali jóváírással indulnak, ami akár a befizetés 2,5, illetve 5%-át is elérheti, az értékesítési időszakban 7%-os éves hozamot garantálnak, tőkegaranciát és életbiztosítási védelmet nyújtanak.

A két termék sikerét több tényező is befolyásolta. A Generáció Életbiztosításhoz választható egyszeri díjfizetésű, tőkegarantált befektetési lehetőségek egyike, a Generáció Ázsia II. - csakúgy, mint az ügyfelek által nagyon kedvezően fogadott "előd", a Generáció Ázsia - ötéves tartamú. Ez a portfólió, ahogy neve is mutatja, a rendkívüli ütemben fejlődő ázsiai részvénypiacokba jelent befektetést. Az Ázsia II. azért kedvező lehetőség, mert akkor is kedvező hozammal kecsegtet, ha tovább növekednek az ázsiai piacok - amire a jövő évi pekingi olimpiára, valamint a 2010. évi sanghaji világkiállításra tekintettel továbbra is nagy az esély -, de a konstrukció speciális befektetési ügyletei révén az ügyfelek védettek lehetnek a tartam során bekövetkező esetleges árfolyamcsökkenéstől is.

A Generáció Elit Portfóliót pedig elsősorban azoknak javasolja az OTP Garancia Biztosító, akik kamatadó-fizetési kötelezettség nélkül szeretnék megtakarításaikat 10 éves tartamra befektetni a világ legnagyobb multinacionális vállalatainak részvényeiből álló portfólióba tőkegarancia mellett, személyi jövedelemadó-kedvezmény lehetőségével.

Az értékesítési időszak eddigi eredményei a konstrukciók népszerűségét bizonyítják: az értékesítés első öt hetében a két portfólióba együttesen közel 5 milliárd forintot helyeztek el az ügyfelek.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az OTP Garancia Biztosító az elmúlt években már több alkalommal kínált korlátozott ideig elérhető, különböző befektetési stratégiákat követő portfóliókat legnépszerűbb unit-linked termékéhez, a Generáció Életbiztosításhoz. E zárt végű alapokhoz hasonlóan működő eszközalapok a lakossági befektetők számára egyébként nem, vagy nehezen elérhető befektetési lehetőségeket kínálnak magas várható hozammal, tőkegarancia mellett.

Az ügyfelek igényeire és az eddigi sikerekre tekintettel az OTP Garancia Biztosító hasonló konstrukciók értékesítését a jövőben is tervezi.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?