2 °C Budapest

Hová lett a pénz? - Itt a válasz!

Pénzcentrum
2007. május 17. 11:30

A tegnapi nap tette közzé a Magyar Nemzeti Bank az idei év első negyedévére vonatkozó előzetes, háztartásokra vonatkozó pénzügyi számláit, amelyekből megtudhatjuk, milyen eszközökkel, illetve kötelezettségekkel rendelkeznek a háztartások.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A nem konszolidált állományi adatok alapján az idei év első negyedévének végén a háztartási szektor pénzügyi vagyonának állományából a legnagyobb részt, 36,3 százalékot a készpénz, illetve a betétállomány teszi ki, melyek között legnagyobb aránnyal az egyéb betétek rendelkeznek, a készpénz, illetve folyószámla betétek nagyjából ugyanakkora részt tesznek ki.


A háztartások körében népszerűnek bizonyulnak a részvények és részesedések is, 35 százalék a pénzügyi eszközökön belüli arányok. Ezen belül a legnagyobb állománnyal az üzletrészek rendelkeznek, ezt követik a befektetési jegyek.


A legkisebb arányt, 0,7 százalékot a háztartások által nyújtott hitelek képviselik. A biztosítási díjtartalékok 18,7 százalékot tesznek ki, melyek a legnagyobb arányban nyugdíjpénztári díjtartalékok.


A kötelezettségek túlnyomó részét, 86,9 százalékot a hosszú lejáratú hitelek tették ki az év első negyedévének végén. Az egyéb tartozások állománya 8,2 százalékos.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A háztartások nettó finanszírozási képessége, vagyis pénzügyi megtakarítása a GDP 1,1 százalékát tette ki (szezonálisan kiigazított érték).

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59