Újra népszerű lesz a bankbetét ?

Pénzcentrum
2007. május 3. 13:00

Az éven belüli lejáratra lekötött forintbetétek átlagos kamatlába harmadik hónapja enyhén csökken, míg a 2 éven túli lejáratú betétek átlagos kamatlába az előző havi szintről enyhén emelkedett- áll az MNB jelentésében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A háztartási szektor látra szóló és folyószámlabetéteinek átlagkamatlába márciusban 2,59%-ot tett ki. Az éven belüli lejáratra lekötött forintbetétek átlagos kamatlába harmadik hónapja enyhén csökken, a kamatláb márciusban a 2006. novemberi szintre csökkent, 6,95%-ot tett ki. Az egy éven túli, legfeljebb 2 éves lejáratú lekötött betétek átlagos kamatlába márciusban 8,02%-ot tett ki. A 2 éven túli lejáratú betétek átlagos kamatlába az előző havi szintről enyhén emelkedett, 4,53%-ot tett ki. A lekötött betétek új szerződéseinek értéke márciusban 37,6 milliárd forinttal 574,2 milliárd forintra emelkedett.

Forint

Az euróban denominált betétek átlagos kamatlábainak szintje nem módosult. A látra szóló és folyószámlabetétek átlagos kamatlába 0,95%-ot, az éven belüli lekötésű eurobetéteké pedig 3,25%-ot tett ki márciusban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A háztartások éven belüli lejáratú eurobetét-szerződéseinek értéke márciusban 19,4 milliárd forinttal 143,5 milliárd forintra emelkedett. Az euróban denominált hitelszerződések3 új szerződéseinek értéke mindhárom hiteltípusnál kismértékben emelkedett, az új szerződések értéke márciusban 1,4 milliárd forintot tett ki.


A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06