0 °C Budapest

A kétszámjegyű kamatok alkonya: hol éri meg pénzt lekötni?

Pénzcentrum
2007. április 18. 05:55

Kis pénz, kis kamat? Havi rendszerességű lekötött betét körképünk legújabb felvonásában a Raiffeisen akciójának vége mellett az Erste Bank további előretöréséről, az UniCredit visszaszorulásáról és a CIB legjobb ajánlatok között történő megjelenéséről számolhatunk be. Az összeállítás elkészítésekor szembeötlő volt, hogy számos bank mérsékelte hosszabb távú kamatait, az összesítő táblázatból azonban jól látszik, hogy a vizsgált szegmensek közül egyelőre csak egyben járunk számottevően rosszabbul, mint egy hónappal korábban. Lássuk, hol éri meg legjobban pénzt lekötni!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az összehasonlíthatóság kedvéért újra a következő összegeket vizsgáltuk: 800 ezer Ft, 3 millió és 8 millió Ft, melyeket 1, 3, 6, illetve 12 hónapra igyekszünk minél jobb kamat mellett lekötni.

A hazai bankok kínálatának elemzésekor a következő ajánlatokat hasonlítjuk össze: OTP, K&H, MKB, CIB, Budapest Bank, Erste Bank, UniCredit Bank és IEB.

A kamatok minden esetben a 365 napos évvel számított EBKM-et jelölik. Az összeállítás elkészítésekor továbbra sem vesszük figyelembe a kezelési költségeket, ezek ugyanis nem magához a lekötéshez, hanem a bankszámlához kötődnek. Minden esetben a bruttó, kamatadó előtti értékeket vettük figyelembe. (Az adatok forrását a bankok honlapjai képezik, az adatgyűjtés április 17-én történt.)

A táblázatok kapcsán mindenképpen ki kell emelni, hogy a fent leírtaknak megfelelően nem a kifejezetten akciós ajánlatokat gyűjtöttük össze, ám amennyiben az adott összeg és futamidő dimenziójában valamely bank akciós kamatot kínál, akkor azt az értéket szerepeltettük az összehasonlításban, hiszen arra voltunk kíváncsiak, most mennyiért köthetnénk le pénzünket.

A következő táblázat 800 ezer forint lekötése esetén tartalmazza a legjobb banki ajánlatokat:

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A hosszabb távú kamatok csökkenése mellett a Raiffesien Kamatadófaló akciójának megszűnése szúrhat szemet Olvasóinknak amellett, hogy a 6 és 12 hónapos futamidőn a CIB letaszította a trónról a kamatait csökkentő UniCredit Bankot.

3 a magyar igazság?

A 3 millió forintos mezőnyben összességében az aranyérmes ajánlatok nem változtak a múlt havihoz képest, ebben a szegmensben is megfigyelhető azonban hogy hosszabb távon az alapkamat csökkenésére lehet számítani.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 24. 16:06