Kamatadó: mintha nem is lett volna

Pénzcentrum
2006. december 1. 14:00

A betéti kamatlábak közül a legfeljebb 2 éves lejáratok esetében a kamatlábak emelkedése tapasztalható. A háztartások 2 éven túli lekötésű betétei esetében az átlagos kamatláb szintjén már nem jelentkezett a kamatadó szeptemberi bevezetésének hatása, az átlagos kamatláb visszatért a korábbi 4% körüli szintre. A szektor eurohitelei és eurobetétei esetében az átlagos kamatlábak emelkedő tendenciája októberben tovább folytatódott - áll az MNB jelentésében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A látra szóló betétek átlagkamatlába az elmúlt néhány havi alacsonyabb érték után visszatért a 3%-hoz közeli szintre, értéke 2,66% volt októberben. A legfeljebb 2 éves lejáratra lekötött betétek átlagos kamatlábainak elmúlt egy évben tapasztalható növekedési tendenciája tovább folytatódott, a legfeljebb egy éves lejáratú lekötött betétek átlagos kamatlába 6,46%-ot, az éven túli, legfeljebb 2 éves lejáratú lekötött betéteké pedig 7,18%-ot tett ki októberben. Októberben a 2 éven túli lekötésű betétek átlagos kamatlábának szintjén már nem jelentkezett a kamatadó szeptemberi bevezetésének hatása, az átlagos kamatláb visszatért a korábbi 4% körüli szintre. lekötött betétek új szerződéseinek értéke az elmúlt havi alacsony érték után emelkedtek.

A lekötött betétek új szerződéseinek értéke az elmúlt havi alacsony érték után emelkedett, 417,6 milliárd forintot tett ki.

A háztartások eurobetéteinek átlagos kamatlába az elmúlt egy évben lassú ütemben folyamatosan emelkedett, a látra szóló betétek átlagkamatlába 0,87%, az éven belüli lejáratú betéteké pedig 2,83% volt.
A háztartások eurobetét-szerződéseinek értéke emelkedett, októberben 109,0 milliárd forintot tett ki.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az euróban denominált hitelszerződések értéke az elmúlt egy év során októberben volt a legalacsonyabb, 2,1 milliárd forintot tett ki.


A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?