2 °C Budapest

Csúnyán rászedték őket! - Visszakapják a pénzt?

Pénzcentrum
2006. június 26. 11:00

Az ősszel zárulhat le a DT Diamond Zrt. ügyében a nyomozás, az eset iránt azonban már az Interpol is érdeklődik, ugyanis úgy tűnik, nem csak hazánkban sóztak rá csökkent értékű ipari gyémántot befektetés gyanánt hiszékeny emberek tömegére.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Legalább 500-an dőltek be a 2002 óta Atlantis Contor Kft. által megkezdett, majd a DT Diamond Zrt. néven folytatott milliárdos nagyságrendű csalássorozatnak. A cégek évi 21.6%-os fix hozamot ígértek ügyfeleiknek. Az üzlet 2.5 éven át egész jól ment, hiszen mindenki vett és senki nem akart visszaváltani, 3 év után ugyanis már 80% feletti nyereséggel kecsegtetett a befektetés.

2004 novemberében a PSZÁF feljelentette a céget jogosulatlan pénzügyi tevékenység folytatásáért, a tulajdonos őrizetbe vétele után pedig sokan szerettek volna kiszállni a buliból - írja a Magyar Hírlap.

Az értékesített kövek független szakértők szerint 10-30%-át érik a vételárnak, hiszen valószínűleg ipari gyémántokról van szó. A cég nem fizetett, eleinte a PSZÁF tiltó határozatára, majd tulajdonosváltásra hivatkozott. Később az új tulaj fedezetlen csekkekkel igyekezett kielégíteni a károsultakat, majd visszakérte a köveket, hogy külföldön értékesíthesse őket. A cég alapítói több szomszédos országban is tömegeket szedtek rá...

A magyar DT az egy éve beszedett kövek tulajdonosainak sem fizet. Az eset persze csak azt példázza, hogy a hiszékenység sokba kerülhet, a gyémánt mint befektetés korántsem biztos, hogy rossz választás, amint arról alábbi cikkünkben is beszámoltunk:
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18