28 °C Budapest

Félrevezette a sajtót a Zalakerámia (TÉBÉSZ közlemény)

Pénzcentrum
2005. november 25. 16:07

A Zalakerámia Rt. elnök-vezérigazgatója által ma tartott sajtóbeszélgetésen, a Társaság részéről félrevezető információk hangzottak el. Az alábbiakban a TÉBÉSZ által kiadott közleményt tesszük közzé.

A Zalakerámia Rt. elnök-vezérigazgatója által ma tartott sajtóbeszélgetésen, a Társaság részéről félrevezető információk hangzottak el.
1) A Zalakerámia részéről tulajdonosa ellen indított megállapítási perben nem az az ítéletet született a Zala Megyei Bíróságon, ami a sajtóbeszélgetésen elhangzott. A Zalakerámia Rt. azt kérte a bíróságtól, hogy állapítsa meg van-e vételi kötelezettsége az LC. Kft.nek 2350 forinton. Erre a bíróság azt mondta, hogy nincs vételi kötelezettsége (tehát nem az árra mondta), a Kibocsátó a részvényeit akár be is vonhatja. Erre max 6 hónapja van. 
TEBÉSZ megjegyzés: A bevonásnál már a vagyonarányos 3982 forintot kell kifizetni a Gt. alapján. Mivel a Zalakerámia Igazgatósága a bevonási értéknél nagyságrendileg alacsonyabb áron értékesített, ezért merül fel a hűtlen kezelés gyanúja.

2) A Zala Megyei Cégbíróságon 2005. október 20-áig nem volt található olyan írat, mely az augusztus 8-ai részvényeladási és részvénykönyv-bejegyzési döntést visszavonta volna. Ha ilyen iratok be lettek volna adva, a cégbíróság - törvény szövegéből következően - nem jegyzi be egyszemélyes részvénytársaságként a Zalakerámia Rt-t.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 4. szerda
Domonkos, Dominika
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?