7 °C Budapest

Ezért is elbukhatod álmaid állását: nem is sejtedenéd, miért utasítottak el

2019. október 23. 16:01

A szakállas jelentkezőket sokkal magasabb arányban utasítják el a leendő munkaadók, mint a szakáll nélkülieket - derült ki egy friss kutatásból. Noha az arcszőrzet egyre divatosabbnak és elfogadottabbnak számít, még mindig hátrányt jelent az állásinterjún. A látszólag indokolatlan jelenségnek ezúttal az okát is sikerült feltárni, mint ahogy az is kiderült, hogy a szemüveges férfiak a szakállasokkal ellentétben sokkal nagyobb eséllyel pályáznak a megcélzott állásra, mint nem szemüveges társaik. Azoknak is nagyobb az esélye a pozíció elnyerésére, akik nyakkendőt viselnek az interjún.

Miért van az, hogy a szakállas férfiak sikertelenebbek az állásinterjúkon, mint a szakáll nélküli társaik? Erre a kérdésre kereste a választ az egyik brit kutatás, amelynek eredményeit a Dailymail ismerteti. A kutatás szerint valóban igaz az, hogy a munkáltatók szerint az arcszőrzetet viselő férfiak kevésbé alkalmazhatóak, ennek most azonban az oka is kiderült.

A munkáltatók valamiért úgy vélekednek, hogy a szőrös arcú férfiak kevésbé empatikusak, és kisebb bennünk egy együttműködési hajlam.

Hogy ez mennyire igaz, azt természetesen nem tudhatják, egyértelmű azonban, hogy él egy ilyen előítélet a szakállas férfiakkal szemben: nem kérdés, az arcszőrzetet viselő férfiaknak rosszabbak a karrierlehetőségei emiatt.

Azt is megjegyzik a tanulmányban, hogy bár az előítélet még mindig él, az arcszőrzet népszerűsége egyre nő: a brit férfiak közel fele visel bajuszt vagy szakáltt, és Magyarországon is egyre divatosabbnak tűnik ez a viselet, Budapesten például gombamód elszaporodtak a szakállvágással és igazítással is foglalkozó barber shopok.

A floridiai Rollins College pszichológusai is felfigyeltek a jelenségre: 1000 önkéntes arcát vizsgálták meg, és azt állították, hogy a nem hozható összefüggésbe szakállviselet az egyén viselkedésével, így aztán nem is érhető, hogy a munkaadókat miért riasztja el az arcszőrzet. való igaz, a korábban elvégzett vizsgálatok találtak összefüggést a férfiak arcszőrzete és agresszivitása között.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A tanulmány nem csak a szakállra tért ki: azt is bebizonyították a kutatók, hogy a szemüveget, vagy nyakkendőt viselő férfiak sokkal nagyobb valószínűséggel nyerik el a megpályázott állást, mint azok, akik nem viselnek ilyesmiket.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
hrdoktor  |  2024.03.11 09:47
A súlyos testi-szellemi kimerültség érzése a CFS tünete is lehet! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.04 10:19
Ma egy olyan témáról fogok írni, amely sok házaspár életét érinti: azokról a pillanatokról, amikor ú...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem