Elképesztő összeg: ennyi pénzt úszott össze Hosszú Katinka

Elképesztő összeg: ennyi pénzt úszott össze Hosszú Katinka

2017. december 19. 13:59

A háromszoros olimpiai bajnok úszónő idén minden világversenyről érmekkel tért haza. Nem csak szakmailag, de anyagilag is sikeres évet zárhat: 105 millió forinttal lett gazdagabb.

Hosszú Katinka minden szempontból sikeres évet zárt: a budapesti világbajnokságon, a Világkupa-sorozatban és az Eb-n összesen 45 medált vehetett át, ebből 35 volt az arany, és 5 ezüstöt, valamint 5 bronzot szerzett - írja a Blikk. A szakmai teljesítmény mellett anyagilag is jó éve volt:

a vb-helyezésekért járó állami jutalommal együtt 105 millió forinttal lett gazdagabb.

A lap csak a nagyobb, nemzetközi versenyeket vette figyelmbe az összeg kiszámításánál. Azt írják, a budapesti vébén 70 ezer dollár (18,7 millió forint) pénzdíjat érdemelt ki, ami az állami honoráriummal együtt 26,4 millió forintnyi összeget jelentett, ehhez a Világkupa-sorozaton további 276 500 dollárt (73,9 millió forintot) gyűjtött. Az EB-teljesítményt nézve az összesített listán a 2. helyen szerepel, ezért 18 ezer dollárt (4,7 millió forintot) kap az európai szövetségtől.

Az átlag magyar csak álmodozhat ennyi pénzről

Idén szeptemberben Magyarországon a bruttó átlagkereset 292,9 ezer forint volt, ami 13,6 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban - adta hírül a KSH.Nemzetgazdasági szinten az átlagos nettó kereset családi kedvezmény nélkül 194 800 forint volt, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 202 700 forintra becsülhető.

Ugyanakkor érdemes azt is megjegyezni, hogy a Hosszú Katinka díjai után járó pénzt nem lehet fizetésnek tekinteni, hisz abból az összegből (illetve a sportoló egyéb bevételeiből) kell fedeznie a meglehetősen borsos edzés-, utazási és versenyköltségeket is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Így karácsony előtt neked is jól jönne egy kis mellékes?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 300 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (THM 13,81%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cofidis, a Budapest Bank, illetve a Providentgyorskölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Címlapfotó: MTI/AP/Jens Dresling

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 8. 19:18