11 °C Budapest
Külföldi munka? Ezek a világ legdrágább városai

Külföldi munka? Ezek a világ legdrágább városai

2017. június 13. 17:00

Magyarok ezrei hagyták már el az országot és költöztek külföldre a jobb megélhetés reményében. Ám hiába a jó fizetés, sok városban méregdrága a megélhetés. Mutatjuk, melyik városokban kell a legtöbbet költeni.


Az ECA globális tanácsadó cég idén is összeállította azt a rangsort, amely megmutatja, hogy azonos életszínvonal mellett a világ melyik városaiban a legdrágább a megélhetés. Íme, ez a 10 város végzett elől a rangsorban.

  • 10. Szöul, Dél-Korea
  • 9. Peking, Kína
  • 8. Sanghaj, Kína
  • 7. Kinshasa, Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosa
  • 6. Bázel, Svájc
  • 5. Bern, Svájc
  • 4. Genova, Olaszország
  • 3. Zürich, Svájc
  • 2. Luanda, Angola
  • 1. Juba, Dél- Szudán

Miért szeretnének az emberek külföldön dolgozni?

Egyes felmérések szerint a legnagyobb motiváció a külföldi munkában a magasabb fizetés, de gyakori okként szerepel a karrierépítési lehetőség, az új munkatapasztalatok szerzése vagy a nyelvtudás fejlesztése. A munkavállalók leginkább azt értékelnék, ha magukkal vihetnék a családjukat, hiszen a családtól való elszakadás a legnagyobb akadály - ez főleg a 25-44 éves korosztályra érvényes, vagyis azokra, akik leginkább érintettek a családalapításban. További fontos tényező, hogy minden ötödik munkavállaló elvárná, hogy a munkaadója segítse őt a váltás folyamatában, főként a szervezési és adminisztrációs ügyekben.

Kik mennének legszívesebben?

A külföldi munka leginkább a diplomások (54 százalék) számára érdekes, míg az érettségizett munkavállalók 45 százaléka menne el. Az alacsonyabb végzettséggel rendelkezőknek kisebb igényeik vannak a felkínált állást illetően, közel felük bármilyen munkát elvállalna. Ezzel szemben a magasabb végzettségűek hasonló területen dolgoznának más országban is, mint odahaza.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A külföldi munka iránt leginkább az informatika, az építőipar, az ingatlan, az adminisztráció, az ügyféltámogatás, a pénzügy, a bankügy, az egészségügy és a szociális ellátás területén dolgozó munkavállalók érdeklődnek.


Leginkább azok nyitottak a külföldre költözésben, akik otthon is az átlagnál magasabb fizetéssel rendelkeznek. Pozíciószint szerinti összehasonlítás alapján főleg a mérnökök (53 százalék), a középvezetők és menedzserek (54 százalék) valamint a felsővezetők (52 százalék).

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.05.17 17:06
„...Példás rend, vagy jó kedély? Példás rend vagy az öröm? Van a kötelesség érzése. De mi az első kö...
coachco  |  2021.05.17 13:56
Talán sokan érzik úgy mostanában, végre, kicsit mintha jobb lenne, talán túl vagyunk a nehezén. [.....
hrdoktor  |  2021.05.17 06:50
Kevésbé közismert, hogy az alváshiány hozzájárul a kóros súlytöbblet kialakulásához. [...] Bővebb...
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?