Szokatlan bejelentésre készül Orbán

Pénzcentrum
2011. június 21. 09:02

Orbán Viktor miniszterelnök a mai kormányülés után, várhatóan 14.00 órakor sajtónyilatkozatot tesz a Miniszterelnökségen - derül ki a szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztatóból. A kormányfő az MR1 reggeli műsorában azt is elárulta, hogy mi lesz a bejelentés témája: "a világrekord mértékű államadósság-csökkentés egy lépésben".


Szokatlan kormányülés várható, világrekord mértékű államadósság-csökkentés egy lépésben - többek között erről is beszélt az MR1 Kossuth Rádió reggeli műsorában Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő azt is elárulta, hogy ősz elején lesz még egy nagyobb adósságcsökkentő program.

"Az éves nemzeti össztermék 81 százalékáról 77 százalékra, 1345 milliárd forinttal csökken az államadósság a keddi kormányülésen bejelentendő intézkedésekkel" - nyilatkozta a kormányfő a Magyar Rádió 180 perc című reggeli műsorában. A miniszterelnök megjegyezte: "magán-nyugdíjpénztári rendszer átalakításából származó pénzt fordítja a kormány az államadósság csökkentésére".

A Portfolio.hu elemzői már korábban rámutattunk arra, hogy ez az egyszeri államadósság-csökkentés a nyugdíjpénztári vagyonnak köszönhető. Véleményük szerint az viszont már érdekesebb kéréds, hogy az 1345 milliárd forintos összeg miért csak a GDP 4%-ának megfelelő mértékben mérsékli az államadósságot. A hivatalos prognózis szerint a kormány az idei évre 28 440 milliárd forintos GDP-vel számol, vagyis az 1345 milliárd forintnyi nyugdíjvagyon az idei GDP 4,8%-ának felel meg.

A kormányfő a közrádió műsorában úgy vélekedett, hogy tudomása szerint világrekordnak számít az adósságcsökkentés mértéke. "Már a mérséklés ténye is érdem, hiszen az uniós tagországokban folyamatosan nő az államadósság" - tette hozzá.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


A miniszterelnök azt is elárulta, hogy "az ősszel várhatóan újabb adósságcsökkentő lépésre kerül sor", később pedig a tervezett intézkedések mérséklik az államadósságot.

 

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.27 07:47
Partnereinknél végzett munkánk során szervezetfejlesztőként sokszor kerülünk kapcsolatba különböző v...
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25