20 °C Budapest

Sorozatos kábítószerfogások - Egy rendőrt is gyanúsítanak

Pénzcentrum
2010. május 27. 12:22

A Vám- és Pénzügyőrség (VP) a közelmúltban kétszer is kábítószerre bukkant. Az egyik esetben a VP Közép-magyarországi Regionális Nyomozó Hivatala, a testület első morfin lefoglalását hajtotta végre.

A hivatal bűnügyi információi alapján szervezett akcióban Budapesten, kábítószer szállítás közben értek tetten négy magyar állampolgárságú férfit a vámnyomozók. A gépkocsiból összesen 2 kg nagy tisztaságú morfin került elő, melyből 10.000 halálos adag állítható elő.

A morfin a gyógyászatban használatos fájdalomcsillapító szer, melyből a normál emberi szervezet számára már 200 mg is halált okoz, de kábítószer élvezők is használják a kívánt mámor eléréséhez. 2 kg morfinból, nagyon egyszerű vegyészeti beavatkozással 3,5 kg 50% tisztaságú heroin állítható elő, melynek fekete piaci értéke közel 15 millió forint.

Az elfogás során derült ki, hogy a tetten ért négy gyanúsítottból az egyik hivatásos rendőr, ezért a büntetőeljárást a Budapesti Nyomozó Ügyészség folytatja visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Egy másik esetben a röszkei Vám- és Pénzügyőri Hivatal indított eljárást ismeretlen tettes ellen visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetése miatt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Tegnap belépésre jelentkezett egy szerb honosságú autóbusz, melynek csomagtartójából egy férfi bőrkabát került elő, melynek bélésében elrejtve 185 gramm heroin volt elrejtve barna ragasztószalaggal áttekert csomagban. A vámosok a kábítószert lefoglalták és feljelentést tettek.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.27 07:47
Partnereinknél végzett munkánk során szervezetfejlesztőként sokszor kerülünk kapcsolatba különböző v...
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?