19 °C Budapest

2011-ben startolna az összevont APEH-VPOP

Pénzcentrum
2010. május 26. 08:17

Jövő év január elsején kezdené el hivatalosan működését az összevont APEH-VPOP, a csúcsszervezet munkáját öt elnökhelyettes segíti majd - írta szerdai számában a Népszava.

A lap úgy tudja, hogy egy elnökhelyettes a vám, egy a nyomozati és három az adó-ellenőrzési tevékenységért lesz felelős. Ez a vezetési struktúra egyúttal azt is sugallja, hogy a korábban beharangozott adórendőrség egy későbbi időpontban jönne létre. A lap szerint a szervezet elnöke Béndek József, a határőrség volt országos parancsnoka lesz.

2010.05.18 13:38
Összeolvad az APEH és a VPOP (2.)

Az újság szakértőkre hivatkozva azt írta, hogy a törvényjavaslat és a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvény (Hszt.) között koherenciazavar lehet, mivel a törvénytervezet nem szögezi le, hogy a kormánybiztos csak hivatásos állományban lévő személy lehet. A Hszt. pedig ezt kimondja.

A Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezetének (VPSZF) elnöke szerint is fennállhat a probléma. Ezért az érdekképviselet az Országgyűlés alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának elnökéhez fordult, s a törvényjavaslat megtárgyalását kérték a bizottságtól.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az új kormány Vám- és Pénzügyőrséget (VP) érintő terveiről Holecz Gábor a VPFSZ elnöke tegnap nyilatkozott. Az MTI közlése szerint a Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezete (VPFSZ) elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány javaslata szerint a vagyongazdálkodásról szóló törvénycsomagban kormánybiztos alá rendelik a VP-t.

A szakszervezeti vezető közölte: ez a terv a közel 143 éves múltra visszatekintő testületben "hihetetlenül nagy a bizonytalanságot keltett mind a hivatásos és mind a közalkalmazottak körében", sokan állásuk elvesztésétől félnek. "Nincs tisztázva az sem, hogy hogyan alakul a hivatásos állományúak sorsa, mi lesz a nyomozati területen dolgozókkal, és mi lesz a vezetői réteggel ".

Természetesen megvárják a kormány megalakulását, mielőtt az érdekvédelmi eszközökhöz folyamodnának, de a szakszervezeti vezető szerint mielőbbi érdemi párbeszédre van szükség, mert a bizonytalanság lassan a bevételek beszedésének hatékonyságát veszélyezteti - hangsúlyozta a vezető.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44