23 °C Budapest

2011-ben startolna az összevont APEH-VPOP

Pénzcentrum
2010. május 26. 08:17

Jövő év január elsején kezdené el hivatalosan működését az összevont APEH-VPOP, a csúcsszervezet munkáját öt elnökhelyettes segíti majd - írta szerdai számában a Népszava.

A lap úgy tudja, hogy egy elnökhelyettes a vám, egy a nyomozati és három az adó-ellenőrzési tevékenységért lesz felelős. Ez a vezetési struktúra egyúttal azt is sugallja, hogy a korábban beharangozott adórendőrség egy későbbi időpontban jönne létre. A lap szerint a szervezet elnöke Béndek József, a határőrség volt országos parancsnoka lesz.

2010.05.18 13:38
Összeolvad az APEH és a VPOP (2.)

Az újság szakértőkre hivatkozva azt írta, hogy a törvényjavaslat és a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvény (Hszt.) között koherenciazavar lehet, mivel a törvénytervezet nem szögezi le, hogy a kormánybiztos csak hivatásos állományban lévő személy lehet. A Hszt. pedig ezt kimondja.

A Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezetének (VPSZF) elnöke szerint is fennállhat a probléma. Ezért az érdekképviselet az Országgyűlés alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának elnökéhez fordult, s a törvényjavaslat megtárgyalását kérték a bizottságtól.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az új kormány Vám- és Pénzügyőrséget (VP) érintő terveiről Holecz Gábor a VPFSZ elnöke tegnap nyilatkozott. Az MTI közlése szerint a Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezete (VPFSZ) elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány javaslata szerint a vagyongazdálkodásról szóló törvénycsomagban kormánybiztos alá rendelik a VP-t.

A szakszervezeti vezető közölte: ez a terv a közel 143 éves múltra visszatekintő testületben "hihetetlenül nagy a bizonytalanságot keltett mind a hivatásos és mind a közalkalmazottak körében", sokan állásuk elvesztésétől félnek. "Nincs tisztázva az sem, hogy hogyan alakul a hivatásos állományúak sorsa, mi lesz a nyomozati területen dolgozókkal, és mi lesz a vezetői réteggel ".

Természetesen megvárják a kormány megalakulását, mielőtt az érdekvédelmi eszközökhöz folyamodnának, de a szakszervezeti vezető szerint mielőbbi érdemi párbeszédre van szükség, mert a bizonytalanság lassan a bevételek beszedésének hatékonyságát veszélyezteti - hangsúlyozta a vezető.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?