Kiket vizsgál jövőre az APEH?

Pénzcentrum
2007. október 16. 08:45

A kormány 1700-zal növelte az adóhivatal létszámát. Az új munkatársak közül ezer revizor a minimum járulékalapot fizetők vizsgálatával foglalkozik majd. A jövő évi adóellenőrzések középpontjában ugyanis ők állnak, de az adóhatóság az újonnan alakuló vállalkozások egyötödét is ellenőrizni fogja - írja a Magyar Hírlap.

Dávid Ferenc, Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerinte nem abból kellene kiindulni, hogy mindenki csal. Nem jó megoldás a tisztességesen működő cégeket szorongatni, inkább a fantomvállalkozásokat kellene megfogni.

A főtitkár felhívta a figyelmet, hogy a magyarországi adórendszer több mint ötven jogcímen terheli adókkal és járulékokkal a vállalkozásokat.

Szikora János, az APEH elnöke a közelmúltban azt is bejelentette, hogy 2008-ban jelentős erőket mozgósítanak a "csalárd cégek kiszűrésére". Az ellenőrök elsősorban olyan szervezeteket keresnek, amelyek egy-egy nagy értékű adócsalásra szakosodnak.

A gyanús cégeket az APEH már a megalakulásukkor megvizsgálja. Ellenőrzik a székhely valódiságát, illetve azt, hogy nincs-e gyanúsan sok cég bejegyezve ugyanarra a címre. Lehetőség lesz a vállalkozások előéletét is vizsgálni, így kiderül, hogy kik azok, akik kimentik a vagyont a csődbe vitt cégekből, majd új vállalkozást alapítanak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A gazdasági érdekképviseletek szerint a vállalkozások életét nemcsak a bonyolult adórendszer és a magas terhek nehezítik, hanem a különböző hatósági ellenőrzések is. Az Országos Érdekegyeztető Tanács legutóbbi ülésén a munkaadói oldal kifogásolta, hogy a büntetések kiszabásakor nem tesznek különbséget a csalók és azok között, akik véletlenül szabálytalanságot követnek el. Azt pedig végképp elfogadhatatlannak tartják, hogy az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség a saját működtetésének finanszírozására fordíthatja a büntetésekből befolyó összeget.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.01.30 04:30
Megfelelő kommunikációval nemcsak magunkon, hanem a vállalaton is segíthetünk. [...] Bővebben!
laskainelli  |  2023.01.24 15:59
  Előfordul, hogy egy bizonyos életszakaszunkban nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, nem vagyunk...
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
hrbonbon  |  2023.01.23 14:33
    Simonyi Judit ügyvezető igazgató Az elmúlt évek tapasztalatait cáfolva a 2023-as év váratlan...
vezetoi-coaching  |  2023.01.20 22:51
Két videóját hoztam ide Simon Sinek-nek, amelyek szervesen összetartoznak. Millenials – „That is wh...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?