1 milliós büntetés feketemunkásért: legalábbis ez a terv...

Pénzcentrum
2007. október 9. 10:00

A kormány tovább szigorítana a kiszabott bírságok terén is. Az ellenőrök létszámának bővülése mellett a mulasztási bírságok összegét is jelentősen megemelné, és általánossá tenné a visszatérő ellenőrzéseket akár már a büntetés napján is - írja a Népszabadság.

A nem magánszemélyekre jelenleg kiszabható 200 ezer forintos bírság összegét 500 ezerre kellene emelni, az illegális foglalkoztatásért és az igazolatlan eredetű áru forgalmazásáért pedig 1 millió forint bírság járna, és az ellenőrzött, és adott esetben megbüntetett cégeknél már aznap vissza kellene sokszor térni a szabálytalanságok újbóli ellenőrzésére, hogy azokat kijavították-e vagy nem.

Az első 8 hónap vizsgálataiból kiderül, hogy van még hol szigorítani, és sok helyen nem is a legmagasabb büntetést szabták ki az ellenőrök. Ha valaki nem adott nyugtát, átlagosan 78 ezer forintot fizetett, második alkalommal pedig 153 ezer forintot. De e mellett a be nem fizetett jövedelem utáni adókat is beszedi az APEH.

Januártól augusztusig mindössze 22 ezer esetben ellenőrizte az APEH a nyugtaadási kötelezettséget, amiből 10 százalék volt visszatérő ellenőrzés. A visszatérő ellenőrzés ezek szerint még nem gyakori, csak 240 üzletre tettek lakatot 12-60 napra.

Szabálytalan foglalkoztatás miatt viszont már szigorúbb volt a büntetés, 3 800 esetből 640 üzletet zártak be emiatt, az átlagos bírság pedig 103 ezer forint volt. Az igazolatlan eredetű áruk forgalmazása miatt viszont mindössze 40 ezer forintot szedtek be az ellenőrök átlagosan.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ezen szeretne változtatni a kormány a jelentősen megnövet büntetési tételekkel, amiből nem lehet tudni, hogy mi fog megvalósulni, és mi nem...

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.03.20 06:08
A súlyos következményekkel fenyegető magas vérnyomás Magyarországon a becslések szerint minden negye...
legacykft  |  2023.03.17 19:36
A munkahelyi motiváció kérdése egy nagyon sokat emlegetett téma, már-már „lerágott csont”, de egyben...
perfekt  |  2023.03.16 13:04
Miután megismertük a mikrogazdálkodói beszámoló jellemzőit, dönthetünk úgy, hogy az elszámolások egy...
laskainelli  |  2023.03.16 10:06
Úgy érzed, hogy lekapcsolódtál önmagadról? Leginkább mások igényei határozzák meg a döntéseidet és e...
ajovomunkahelye  |  2023.03.13 17:34
Mi kell ahhoz, hogy egy cég tanuló szervezetté váljon? Manapság gyakran halljuk a „tanulási kultú...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 21. kedd
Benedek
12. hét
Március 21.
Az erdők világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?