Mennyit lopnak a cégvezetők? Sokkoló számokra derült fény!

Pénzcentrum
2007. január 30. 05:30

Közzétette legújabb, Forensic Fraud Barometer nevű csalás-felmérését a KPMG, mely rávilágít arra, hogy a vizsgálatok középpontjában álló Nagy-Britanniában a kutatás 20 éves történelme során tavaly csúcsra emelkedett a 100 ezer fontos értéket meghaladó, bíróságra kerülő csalási esetek száma.

2005-ben ezen érték 222 volt, 2006-ban azonban már 277 ilyen súlyos esettel volt dolguk a bíróságoknak, mely növekedés annak köszönhető, hogy egyre több cégvezető és tizenéves használja az új technológiákat, főként a világhálót arra, hogy cégét és/vagy a kormányt megkárosítsa.

Megdöbbentő adat, hogy a vizsgált csalások 40%-a (értékben 837 millió fontnyi eset) mögött a menedzserek állnak. A beosztottjaik által elkövetett csalási összérték ezen horribilis összegnek csupán kilencede.

Az egyik érdekes esetben egy termelő cég pénzügyi igazgatója hat év alatt 1.6 millió fontot (csaknem 621 millió forintot) lopott össze, mely akció keretében magának állított ki céges csekkeket, valamint rendszeresen fizetést utalt feleségének, aki csak rövid ideig dolgozott a cégnél a kilencvenes években.

A csalások legnagyobb áldozata összességében természetesen a kormány volt, mely 312 millió fontot (121 milliárd Ft) vesztett adóelkerülés miatt. Mindezek mellett figyelemre méltó a brit egészségügyben a fantombetegek megjelenése, a fogorvosok körében ugyanis bevett gyakorlat kitalált betegeknek fiktív kezeléseket kimutatni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A pénzügyi szegmensben a csalások összértéke elérte a 141 millió fontot.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?