Hogy kell fizetésemelést kérni? - Néhány hasznos tipp

Pénzcentrum
2006. szeptember 25. 08:30

Elmúltak már azok az idők, amikor nyugodtan üldögélhettek babérjaikon a munkavállalók, abban bízva, hogy egy szép napon benyit hozzájuk a főnök és magasabb fizetést ajánl. Az igazán céltudatos alkalmazottaknak proaktívnak kell lenniük, nem árt tudni, hogy kérés nélkül ritkán kaphatunk bármit is - figyelmeztetnek a tengerentúli szakértők. A következőkben több HR-szakember tanácsait igyekszünk összefoglalni arra vonatkozóan, miket is kell észben tartanunk, mielőtt rátörjük az ajtót főnökünkre. Készüljünk fel a "nagy akcióra"!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A megfelelő időzítés elengedhetetlen...

A legtöbben passzívan várakoznak, hogy eljöjjön az éves értékelés ideje, ennél azonban sokkal célravezetőbb lehet, ha "addig ütjük a vasat, míg meleg", azaz akkor próbálkozunk aktívan, amikor valami figyelemreméltót értünk el.

Nyilvánvalóan kiváló alkalom kínálkozik vágyaink kifejezésére azt követően, amikor egy új fontos ügyfelet nyertünk meg a cégnek, esetleg több felelősséggel ruháztak fel bennünket, vagy átvettük más feladatait is, az ilyen lehetőségeket pedig nem érdemes elszalasztani!

Mindez persze nem azt jelenti, hogy spontán módon neki kellene esni a főnöknek és időpontot kérni tőle, az időzítés ugyanis rövidebb távon is fontos szerepet játszik. Igyekezni kell feltérképezni, mikor ér rá jobban a főnök, nem tanácsos ugyanis a reggeli káosz közepette zaklatni.

Mielőtt elragadtatnánk magunkat és bedobnánk a "kaptam egy jobb ajánlatot" szöveget, nem árt tudnunk, hogy ezzel hatalmasat kockáztatunk, így csak akkor próbálkozzunk ezzel, ha tényleg van egy fontolóra veendő ajánlatunk. Blöffölni nem éri meg, ugyanis könnyen előfordulhat, hogy a főnök egyszerűen gratulál és elenged minket. Azt se tévesszük szem elől, hogy ha meg is kapjuk, amit akartunk, a kapcsolat köztünk és a menedzsment között jelentősen romlani fog, mivel senki nem szeret ultimátumot kapni...

Készüljünk fel!

Emelést természetesen nem kapunk csupán azért, mert megfelelő időben kapjuk el a főnököt (legalábbis normális vállalatoknál ez nem jellemző...), be kell bizonyítanunk, hogy a cégnek többet is megér a munkánk. Ehhez alapesetben nem elég annyi, hogy eltelt még egy év, azóta itt lézengünk és úgy gondoljuk, hogy többet is kaphatnánk.

A felkészülés jó esetben több hónapot is igénybe vesz, össze kell ugyanis állítani egy listát arról, miket értünk el és milyen projekteket zártunk le sikeresen. Mivel könnyen elfeledkezhetünk valamiről, nem árt hetente feljegyezni közlendőinket - figyelmeztet a Salary.com szóvivője.

Mindemellett természetesen aktívnak kell mutatkoznunk a munkahelyen, úgy kell viselkedni, mintha már megkaptuk volna az áhított emelést.

A nagy menet

Mielőtt kinyitjuk a szánkat, nem árt információk hadával felvértezni magunkat. Tudni kell alapvetően, hogy nagyságrendileg milyen fizetési sávban gondolkodunk: túl kicsi emelésért nem éri meg odaállni, míg az elszállt várakozások alapjában rengethetik meg próbálkozásunkat. (Nehéz a kívánt összeget jól meghatározni, ugyanis egyértelmű, hogy nagy számot kell mondanunk, hiszen a kértnél többet biztos nem kapunk, az elvárásunknak azonban reálisnak és az előzőekben részletezettek szerint alátámaszthatónak kell lennie.)

Ahhoz, hogy ne lőjünk nagyon mellé, meg kell tudni, hogy a hozzánk hasonló pozícióban lévők mennyit keresnek. Ebben segíthetnek a netes adatbázisok, az innen nyert adatokat azonban fenntartással kell kezelni, hiszen a számok földrajzi területenként és a pozíció mögött rejlő tényleges felelősség, valamint a teljesítmény tükrében lényeges eltérést mutathatnak.

Arra sem árt felkészülni, hogy a főnöknek könnyen lehet, hogy fogalma sincs mindennapi feladatainkról, így szükség esetén késznek kell lennünk erről is megfelelő felvilágosítást adni.

Ha megtagadják kérésünket...

Ebben a kedvezőtlen esetben a legfontosabb, hogy megértsük MIÉRT ütköztünk elutasításba. Vannak elfogadható indokok (pl.: a cég pénzügyi helyzete miatt az idén senki nem kap), ha azonban úgy néz ki, hogy gyakorlatilag rajtunk kívül mindenkinek jut valami, akkor érdemes egy őszinte beszélgetés keretében felállítani a mérhető teljesítmény-kritériumokat, majd egy félév elteltével ezek tükrében visszatérni a kérdésre.

Előfordulhat persze (főleg egy kisebb cégnél), hogy egyszerűen azért nem kapunk többet, mert az adott vállalatnál, már a csúcsra értünk, ekkor logikus lehet elgondolkodni a továbblépésen.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.12.03 09:05
Mi találtam… amire fókuszálsz, az jön szembe… ami lent, az fent, ami belül, kívül… A múltkor egy fra...
hrbonbon  |  2021.12.02 23:32
A HATÁSGYAKORLÁS TÖRVÉNYE kimondja, hogy a vezetés lényegét a másokra gyakorolt befolyás jelenti. Ha...
perfekt  |  2021.11.30 08:38
A Kormány 2021. november 2-án benyújtotta az egyes képzéseket és a foglalkoztatást érintő törvények...
hrdoktor  |  2021.11.29 05:13
Vannak olyan életviteli szokások, amelyek észrevétlenül elveszik az energiánkat. [...] Bővebben!
legacykft  |  2021.11.26 18:04
„Az az érzésem, Mónika, hogy kénytelen leszek szembenézni olyan hiedelmeimmel, berögződéseimmel, szo...
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?