2 °C Budapest

A TÉBÉSZ felszólító levele

Pénzcentrum
2005. december 14. 15:05

E hét elején kézbesített levelében a TEBÉSZ elnöke felszólította Márton Pétert, a Zalakerámia Rt. elnök-vezérigazgatóját, hogy a Társaság - saját honlapján - teljes terjedelmében tegye közzé egyetlen tulajdonosa, a Lasselsberger Ceramics Kft. ellen indított perének jogerős ítéletet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
E hét elején kézbesített levelében a TEBÉSZ elnöke felszólította Márton Pétert, a Zalakerámia Rt. elnök-vezérigazgatóját, hogy a Társaság - saját honlapján - teljes terjedelmében tegye közzé egyetlen tulajdonosa, a Lasselsberger Ceramics Kft. ellen indított perének jogerős ítéletet.
A felszólítás azért vált szükségessé, mivel az érdekvédelmi szervezethez olyan email érkezett, mely - hivatalos helyről kapott tájékoztatásra hivatkozva - azt állítja, hogy az ítéletről közzétett Zalakerámia közlemény nem pontosan fedi az ítélet tényleges tartalmát, attól jelentősnek mondható részekben eltér. Mivel a szóban forgó ítélet eddig sehol sem jelent meg, így ezen bejelentés valóságtartalmát, csak az ítélet teljes terjedelmű közzétételével lehet ellenőrizni. Mint emlékezetes a felügyelet is csak az ítélet állítólagos tartalmára hivatkozott a kiszorítással kapcsolatos múlt heti közleményében, továbbá a Zalakerámia elnök-vezérigazgatója erre hivatkozva tartja jogszerűnek a részvények 1000 forintion történt eladását.
Mivel a Társaság a felszólításnak a kézhezvételtől számított 1 napos határidőben nem tett eleget, így a felszólítás tényét a TEBÉSZ jelen tájékoztatással hozza a sajtó és a tőkepiaci közvélemény tudomására. A következőkben a levél teljes tartalmát olvashatják:
Tárgy: A Zalakerámia Zrt-Lasselsberger Kft. közötti per ítéletének közzététele
 
 
T. Igazgatóság!
 
 
A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége /TEBÉSZ/ felszóltja Márton Pétert, a Zalakerámia Zrt. elnök-vezérigazgatóját, hogy - e levél kézhezvételétől számított 1 munkanapon belül - a Társaság honalapjának „közlemények” rovatában, teljes terjedelmében tegye közzé azon per ítéletét (rendelkező rész és a teljes indoklás), melyre a Magyar Tőkepiac december 2-ai számában megjelent Társasági közlemény hivatkozik. A közlemény szerint, e perben a Zalakerámia Rt. egyetlen tulajdonosa, a Lasselsberger Ceramics Kft. ellen indított megállapítási keresetet az érvénytelenített részvények helyett kibocsátott új részvények megvásárlása tárgyában.
Bízom benne, hogy a Zalakerámia Zrt. elnök-vezérigazgatója nem kívánja akadályozni, hogy a magyar tőkepiac minden szereplője, teljes terjedelmében megismerhesse a Zala Megyei Bírság azon ítéletét, melyet egy olyan ügyben hozott, ahol a beperelt Társaság bármikor, alapítói határozattal leválthatná az ellene pert indító Társaság elnök-vezérigazgatóját.
Felszólítjuk a Zalakerámia Zrt. Igazgatóságának elnökét közlemény kiadására azon témakörben is, hogy
1) A per megindításáról az Igazgatóság, mint testület, vagy egyedül döntött?
2) Amennyiben az igazgatóság döntött, akkor e témában Josef Lasselsberger, a Zalakerámia Zrt. osztrák állampolgárságú igazgatósági tagja, a beperelt társaság résztulajdonosa, milyen álláspontot képviselt, illetve a per előkészítésében melyen formában vett részt?
3) Amennyiben a per megindításáról egyedül döntött, úgy e szándékáról mikor és milyen formában tájékoztatta Josef Lasselsbergert, illetve folytatott-e vele e témában bármire vonatkozó előzetes egyeztetést.
Budapest, 2005. december 9.
Tisztelettel:
                        Dióslaki Gábor

            TEBÉSZ elnök

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.01.22 08:34
  Ez nekem is egy kedvenc képem, történetem. Mint akinek szintén sok könyve van, tőlem is meg szokt...
legacykft  |  2022.01.21 18:45
Mindannyian boldog életről álmodunk. A boldogság élménye azonban mindenkinek mást jelent, mondhatnák...
perfekt  |  2022.01.19 08:18
2022. évi első, közbeszerzési témájú bejegyzésünket - évek óta követett gyakorlatunknak megfelelően...
coachco  |  2022.01.18 16:34
Hetvenhét éve annak, hogy felszabadult a budapesti gettó. Ezt a hírt hallva eszembe jutott az a pár...
hrdoktor  |  2022.01.17 06:30
Bár a home office-ban az otthon kényelmében vagyunk, sokan tapasztalhatják, hogy a virtuális megbesz...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 23. 09:09