A TÉBÉSZ felszólító levele

Pénzcentrum
2005. december 14. 15:05

E hét elején kézbesített levelében a TEBÉSZ elnöke felszólította Márton Pétert, a Zalakerámia Rt. elnök-vezérigazgatóját, hogy a Társaság - saját honlapján - teljes terjedelmében tegye közzé egyetlen tulajdonosa, a Lasselsberger Ceramics Kft. ellen indított perének jogerős ítéletet.

E hét elején kézbesített levelében a TEBÉSZ elnöke felszólította Márton Pétert, a Zalakerámia Rt. elnök-vezérigazgatóját, hogy a Társaság - saját honlapján - teljes terjedelmében tegye közzé egyetlen tulajdonosa, a Lasselsberger Ceramics Kft. ellen indított perének jogerős ítéletet.
A felszólítás azért vált szükségessé, mivel az érdekvédelmi szervezethez olyan email érkezett, mely - hivatalos helyről kapott tájékoztatásra hivatkozva - azt állítja, hogy az ítéletről közzétett Zalakerámia közlemény nem pontosan fedi az ítélet tényleges tartalmát, attól jelentősnek mondható részekben eltér. Mivel a szóban forgó ítélet eddig sehol sem jelent meg, így ezen bejelentés valóságtartalmát, csak az ítélet teljes terjedelmű közzétételével lehet ellenőrizni. Mint emlékezetes a felügyelet is csak az ítélet állítólagos tartalmára hivatkozott a kiszorítással kapcsolatos múlt heti közleményében, továbbá a Zalakerámia elnök-vezérigazgatója erre hivatkozva tartja jogszerűnek a részvények 1000 forintion történt eladását.
Mivel a Társaság a felszólításnak a kézhezvételtől számított 1 napos határidőben nem tett eleget, így a felszólítás tényét a TEBÉSZ jelen tájékoztatással hozza a sajtó és a tőkepiaci közvélemény tudomására. A következőkben a levél teljes tartalmát olvashatják:
Tárgy: A Zalakerámia Zrt-Lasselsberger Kft. közötti per ítéletének közzététele
 
 
T. Igazgatóság!
 
 
A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége /TEBÉSZ/ felszóltja Márton Pétert, a Zalakerámia Zrt. elnök-vezérigazgatóját, hogy - e levél kézhezvételétől számított 1 munkanapon belül - a Társaság honalapjának „közlemények” rovatában, teljes terjedelmében tegye közzé azon per ítéletét (rendelkező rész és a teljes indoklás), melyre a Magyar Tőkepiac december 2-ai számában megjelent Társasági közlemény hivatkozik. A közlemény szerint, e perben a Zalakerámia Rt. egyetlen tulajdonosa, a Lasselsberger Ceramics Kft. ellen indított megállapítási keresetet az érvénytelenített részvények helyett kibocsátott új részvények megvásárlása tárgyában.
Bízom benne, hogy a Zalakerámia Zrt. elnök-vezérigazgatója nem kívánja akadályozni, hogy a magyar tőkepiac minden szereplője, teljes terjedelmében megismerhesse a Zala Megyei Bírság azon ítéletét, melyet egy olyan ügyben hozott, ahol a beperelt Társaság bármikor, alapítói határozattal leválthatná az ellene pert indító Társaság elnök-vezérigazgatóját.
Felszólítjuk a Zalakerámia Zrt. Igazgatóságának elnökét közlemény kiadására azon témakörben is, hogy
1) A per megindításáról az Igazgatóság, mint testület, vagy egyedül döntött?
2) Amennyiben az igazgatóság döntött, akkor e témában Josef Lasselsberger, a Zalakerámia Zrt. osztrák állampolgárságú igazgatósági tagja, a beperelt társaság résztulajdonosa, milyen álláspontot képviselt, illetve a per előkészítésében melyen formában vett részt?
3) Amennyiben a per megindításáról egyedül döntött, úgy e szándékáról mikor és milyen formában tájékoztatta Josef Lasselsbergert, illetve folytatott-e vele e témában bármire vonatkozó előzetes egyeztetést.
Budapest, 2005. december 9.
Tisztelettel:
                        Dióslaki Gábor

            TEBÉSZ elnök

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem