A TÉBÉSZ felszólító levele

Pénzcentrum
2005. december 14. 15:05

E hét elején kézbesített levelében a TEBÉSZ elnöke felszólította Márton Pétert, a Zalakerámia Rt. elnök-vezérigazgatóját, hogy a Társaság - saját honlapján - teljes terjedelmében tegye közzé egyetlen tulajdonosa, a Lasselsberger Ceramics Kft. ellen indított perének jogerős ítéletet.

E hét elején kézbesített levelében a TEBÉSZ elnöke felszólította Márton Pétert, a Zalakerámia Rt. elnök-vezérigazgatóját, hogy a Társaság - saját honlapján - teljes terjedelmében tegye közzé egyetlen tulajdonosa, a Lasselsberger Ceramics Kft. ellen indított perének jogerős ítéletet.
A felszólítás azért vált szükségessé, mivel az érdekvédelmi szervezethez olyan email érkezett, mely - hivatalos helyről kapott tájékoztatásra hivatkozva - azt állítja, hogy az ítéletről közzétett Zalakerámia közlemény nem pontosan fedi az ítélet tényleges tartalmát, attól jelentősnek mondható részekben eltér. Mivel a szóban forgó ítélet eddig sehol sem jelent meg, így ezen bejelentés valóságtartalmát, csak az ítélet teljes terjedelmű közzétételével lehet ellenőrizni. Mint emlékezetes a felügyelet is csak az ítélet állítólagos tartalmára hivatkozott a kiszorítással kapcsolatos múlt heti közleményében, továbbá a Zalakerámia elnök-vezérigazgatója erre hivatkozva tartja jogszerűnek a részvények 1000 forintion történt eladását.
Mivel a Társaság a felszólításnak a kézhezvételtől számított 1 napos határidőben nem tett eleget, így a felszólítás tényét a TEBÉSZ jelen tájékoztatással hozza a sajtó és a tőkepiaci közvélemény tudomására. A következőkben a levél teljes tartalmát olvashatják:
Tárgy: A Zalakerámia Zrt-Lasselsberger Kft. közötti per ítéletének közzététele
 
 
T. Igazgatóság!
 
 
A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége /TEBÉSZ/ felszóltja Márton Pétert, a Zalakerámia Zrt. elnök-vezérigazgatóját, hogy - e levél kézhezvételétől számított 1 munkanapon belül - a Társaság honalapjának „közlemények” rovatában, teljes terjedelmében tegye közzé azon per ítéletét (rendelkező rész és a teljes indoklás), melyre a Magyar Tőkepiac december 2-ai számában megjelent Társasági közlemény hivatkozik. A közlemény szerint, e perben a Zalakerámia Rt. egyetlen tulajdonosa, a Lasselsberger Ceramics Kft. ellen indított megállapítási keresetet az érvénytelenített részvények helyett kibocsátott új részvények megvásárlása tárgyában.
Bízom benne, hogy a Zalakerámia Zrt. elnök-vezérigazgatója nem kívánja akadályozni, hogy a magyar tőkepiac minden szereplője, teljes terjedelmében megismerhesse a Zala Megyei Bírság azon ítéletét, melyet egy olyan ügyben hozott, ahol a beperelt Társaság bármikor, alapítói határozattal leválthatná az ellene pert indító Társaság elnök-vezérigazgatóját.
Felszólítjuk a Zalakerámia Zrt. Igazgatóságának elnökét közlemény kiadására azon témakörben is, hogy
1) A per megindításáról az Igazgatóság, mint testület, vagy egyedül döntött?
2) Amennyiben az igazgatóság döntött, akkor e témában Josef Lasselsberger, a Zalakerámia Zrt. osztrák állampolgárságú igazgatósági tagja, a beperelt társaság résztulajdonosa, milyen álláspontot képviselt, illetve a per előkészítésében melyen formában vett részt?
3) Amennyiben a per megindításáról egyedül döntött, úgy e szándékáról mikor és milyen formában tájékoztatta Josef Lasselsbergert, illetve folytatott-e vele e témában bármire vonatkozó előzetes egyeztetést.
Budapest, 2005. december 9.
Tisztelettel:
                        Dióslaki Gábor

            TEBÉSZ elnök

HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm