3 °C Budapest

A TÉBÉSZ felszólító levele

Pénzcentrum
2005. december 14. 15:05

E hét elején kézbesített levelében a TEBÉSZ elnöke felszólította Márton Pétert, a Zalakerámia Rt. elnök-vezérigazgatóját, hogy a Társaság - saját honlapján - teljes terjedelmében tegye közzé egyetlen tulajdonosa, a Lasselsberger Ceramics Kft. ellen indított perének jogerős ítéletet.

E hét elején kézbesített levelében a TEBÉSZ elnöke felszólította Márton Pétert, a Zalakerámia Rt. elnök-vezérigazgatóját, hogy a Társaság - saját honlapján - teljes terjedelmében tegye közzé egyetlen tulajdonosa, a Lasselsberger Ceramics Kft. ellen indított perének jogerős ítéletet.
A felszólítás azért vált szükségessé, mivel az érdekvédelmi szervezethez olyan email érkezett, mely - hivatalos helyről kapott tájékoztatásra hivatkozva - azt állítja, hogy az ítéletről közzétett Zalakerámia közlemény nem pontosan fedi az ítélet tényleges tartalmát, attól jelentősnek mondható részekben eltér. Mivel a szóban forgó ítélet eddig sehol sem jelent meg, így ezen bejelentés valóságtartalmát, csak az ítélet teljes terjedelmű közzétételével lehet ellenőrizni. Mint emlékezetes a felügyelet is csak az ítélet állítólagos tartalmára hivatkozott a kiszorítással kapcsolatos múlt heti közleményében, továbbá a Zalakerámia elnök-vezérigazgatója erre hivatkozva tartja jogszerűnek a részvények 1000 forintion történt eladását.
Mivel a Társaság a felszólításnak a kézhezvételtől számított 1 napos határidőben nem tett eleget, így a felszólítás tényét a TEBÉSZ jelen tájékoztatással hozza a sajtó és a tőkepiaci közvélemény tudomására. A következőkben a levél teljes tartalmát olvashatják:
Tárgy: A Zalakerámia Zrt-Lasselsberger Kft. közötti per ítéletének közzététele
 
 
T. Igazgatóság!
 
 
A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége /TEBÉSZ/ felszóltja Márton Pétert, a Zalakerámia Zrt. elnök-vezérigazgatóját, hogy - e levél kézhezvételétől számított 1 munkanapon belül - a Társaság honalapjának „közlemények” rovatában, teljes terjedelmében tegye közzé azon per ítéletét (rendelkező rész és a teljes indoklás), melyre a Magyar Tőkepiac december 2-ai számában megjelent Társasági közlemény hivatkozik. A közlemény szerint, e perben a Zalakerámia Rt. egyetlen tulajdonosa, a Lasselsberger Ceramics Kft. ellen indított megállapítási keresetet az érvénytelenített részvények helyett kibocsátott új részvények megvásárlása tárgyában.
Bízom benne, hogy a Zalakerámia Zrt. elnök-vezérigazgatója nem kívánja akadályozni, hogy a magyar tőkepiac minden szereplője, teljes terjedelmében megismerhesse a Zala Megyei Bírság azon ítéletét, melyet egy olyan ügyben hozott, ahol a beperelt Társaság bármikor, alapítói határozattal leválthatná az ellene pert indító Társaság elnök-vezérigazgatóját.
Felszólítjuk a Zalakerámia Zrt. Igazgatóságának elnökét közlemény kiadására azon témakörben is, hogy
1) A per megindításáról az Igazgatóság, mint testület, vagy egyedül döntött?
2) Amennyiben az igazgatóság döntött, akkor e témában Josef Lasselsberger, a Zalakerámia Zrt. osztrák állampolgárságú igazgatósági tagja, a beperelt társaság résztulajdonosa, milyen álláspontot képviselt, illetve a per előkészítésében melyen formában vett részt?
3) Amennyiben a per megindításáról egyedül döntött, úgy e szándékáról mikor és milyen formában tájékoztatta Josef Lasselsbergert, illetve folytatott-e vele e témában bármire vonatkozó előzetes egyeztetést.
Budapest, 2005. december 9.
Tisztelettel:
                        Dióslaki Gábor

            TEBÉSZ elnök

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.01.30 04:30
Megfelelő kommunikációval nemcsak magunkon, hanem a vállalaton is segíthetünk. [...] Bővebben!
laskainelli  |  2023.01.24 15:59
  Előfordul, hogy egy bizonyos életszakaszunkban nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, nem vagyunk...
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
hrbonbon  |  2023.01.23 14:33
    Simonyi Judit ügyvezető igazgató Az elmúlt évek tapasztalatait cáfolva a 2023-as év váratlan...
vezetoi-coaching  |  2023.01.20 22:51
Két videóját hoztam ide Simon Sinek-nek, amelyek szervesen összetartoznak. Millenials – „That is wh...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?