25 °C Budapest

Több változtatás is a biztosok listáján, mi lesz Kováccsal?

Pénzcentrum
2004. október 29. 11:11

José Manuel Durao Barroso, az EU Bizottság elnöke több változtatást is tervez a korábban javasolt biztosi listában. Amint ismeretes, az első névsort az Európai Parlament képviselőinek többsége nem támogatta volna, a szavazás elmaradt. Barosso úgy nyilatkozott a Francia rádiónak, hogy nem tud olyan biztost elfogadni, akinek bizonyára problémái lennének az Európai Parlamenttel (EP).

Barosso nyilatkozatában elmondta, hogy a pletykákkal ellentétben lényegesen kevesebb mint 8-10 fő cseréjét tervezi a javasolt biztosi listán.

Barosso eddig elég erősen ragaszkododtt az eredeti listához, de úgy tűnik egyre inkább hajlik a kompromisszumra. Az Európai Parlament öt potenciális biztost illetett kritikával. A legnagyobb problémát azonban mégis Rocco Buttiglione, olasz jelölt viselkedése jelentette.

Az olasz kormány erősen ragaszkodott Buttiglione jelöléséhez, melynek komoly belpolitikai okai (a koalíció egyban tartása) is vannak. Ennek ellenére itt is mutatkozik egyfajta hajlékonyság, az új személy Franco Frattini lehet, vagy Mario Monti jelenlegi olasz biztos marad Brüsszelben.

Kritika illette Kovács László Magyar jelöltet is szakmai szempontból. Ennek ellenére kicsi az esélye, hogy Kovács helyett más kerülne be a bizottságba magyar részről. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök többször is hangsúlyozta, hogy egy magyar jelölt van, az pedig Kovács László. Az EP ezen túl kritizálta Neelie Kroes holland, Mariann Fischer Boel dán jelöltet összeférhetetlenség miatt, valamint a lett Ingrida Udret, akinek pártja korrupciós ügyekbe keveredett.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?