35 °C Budapest

Forint - gyengülés, hozamok - emelkedés (2.)

Pénzcentrum
2004. augusztus 23. 09:58

További hozamemelkedés és forintgyengülés jelzi a kormányválság (-átalakítás) hatását a pénz- és állampapírpiacon. A forint/euró árfolyam a reggel folyamán 252 felett is járt, jelenleg 251.50/70 körül alakulnak a jegyzések. A másodpiaci hozamszintek további 15-30 bp-tal növekedtek. További hozamemelkedés és forintgyengülés jelzi a kormányválság (-átalakítás) hatását a pénz- és

További hozamemelkedés és forintgyengülés jelzi a kormányválság (-átalakítás) hatását a pénz- és állampapírpiacon. A forint/euró árfolyam a reggel folyamán 252 felett is járt, jelenleg 251.50/70 körül alakulnak a jegyzések. A másodpiaci hozamszintek további 15-30 bp-tal növekedtek.

További hozamemelkedés és forintgyengülés jelzi a kormányválság (-átalakítás) hatását a pénz- és állampapírpiacon. A forint/euró árfolyam a reggel folyamán 252 felett is járt, jelenleg 251.50/70 körül alakulnak a jegyzések. A másodpiaci hozamszintek további 15-30 bp-tal növekedtek.

eurhufcomp
eurhufcomp
Bár pénteken itthon zárva volt a bankközi piac, Londonban tovább kereskedtek a forintra. A bizonytalanság erősen érződött az árfolyamban, kötések 252 Ft/eurónál is történtek. A mai nyitás is ekörül a szint körül volt, ugyanakkor azóta 30-40 filléres erősödés történt. Összességében a forint/euró árfolyam a kormányválság "kirobbanás"-a óta 3-4 forintot gyengült, ami összességében kb. 1.5%-ot jelent. Egy 30%-os sávban ez egyáltalán nem tekinthető rendkívülinek még "békeidőben sem". Véleményünk szerint tehát tagadhatatlan, hogy a forintpiac nem ment el az események mellett, ugyanakkor extrém reakciókról nem beszélhetünk.

Bizonytalanság van, emiatt az aktuális politikai események hatására a hazai fizetőeszköz árfolyama a korábbiaknál szélesebb sávban ingadozhat. A kereskedés piaci vélemények szerint a 250-255 Ft/eurós sávban történhet. Mindenképpen megnyugtató, hogy a koalíció egyben maradt, az új kormányfő kérdése is megoldódni látszik. Az egyes MSZP-s jelöltek némileg külön véleményt képviselhetnek a gazdaságpolitikai kérdéseket illetően, ugyanakkor drasztikus változásra, a konvergencia program irányvonalától történi lényegi eltérésre feltehetően nem kell számítani.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

15-30 bp-os hozamemelkedés

Az állampapírpiacon a csütörtöki hozamemelkedéssel együtt 30-60 bp-os hozamnövekedés következett be. Egy 1 éves papírt 10.60, egy 3 évest 10.50 egy 10 évest 8.7% körül lehet most megvásárolni. Az eladói oldalon jelentős a külföldi ajánlatok aránya, ami a forint árfolyamában is megnyilvánul. Mielőtt tisztulna a kép a kormányalakítást illetően a külföldi szereplők egy része a pozíciócsökkentés mellett döntött. Pánikról itt sem beszélhetünk. Ha sikerül gyorsan új kormányt alakítani a korábbitól lényegesen nem eltérő gazdasági programmal, irányvonallal, akkor a hozamszintekben is bekövetkezhet egy lefelé korrekció.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.06.30 10:32
  2x2=5. Meghülyültem? Lehet… lehet, hogy én vagyok az egyetlen (egyik…), aki szembe halad az aut...
perfekt  |  2022.06.30 09:56
A 310/2021 (VI.7.) Kormányrendelet alapján az alkalmazottak nélküli önfoglalkoztatók egy egyszeri 21...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 1. péntek
Tihamér, Annamária
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?