23 °C Budapest

Forint - gyengülés, hozamok - emelkedés (2.)

Pénzcentrum
2004. augusztus 23. 09:58

További hozamemelkedés és forintgyengülés jelzi a kormányválság (-átalakítás) hatását a pénz- és állampapírpiacon. A forint/euró árfolyam a reggel folyamán 252 felett is járt, jelenleg 251.50/70 körül alakulnak a jegyzések. A másodpiaci hozamszintek további 15-30 bp-tal növekedtek. További hozamemelkedés és forintgyengülés jelzi a kormányválság (-átalakítás) hatását a pénz- és

További hozamemelkedés és forintgyengülés jelzi a kormányválság (-átalakítás) hatását a pénz- és állampapírpiacon. A forint/euró árfolyam a reggel folyamán 252 felett is járt, jelenleg 251.50/70 körül alakulnak a jegyzések. A másodpiaci hozamszintek további 15-30 bp-tal növekedtek.

További hozamemelkedés és forintgyengülés jelzi a kormányválság (-átalakítás) hatását a pénz- és állampapírpiacon. A forint/euró árfolyam a reggel folyamán 252 felett is járt, jelenleg 251.50/70 körül alakulnak a jegyzések. A másodpiaci hozamszintek további 15-30 bp-tal növekedtek.

eurhufcomp
eurhufcomp
Bár pénteken itthon zárva volt a bankközi piac, Londonban tovább kereskedtek a forintra. A bizonytalanság erősen érződött az árfolyamban, kötések 252 Ft/eurónál is történtek. A mai nyitás is ekörül a szint körül volt, ugyanakkor azóta 30-40 filléres erősödés történt. Összességében a forint/euró árfolyam a kormányválság "kirobbanás"-a óta 3-4 forintot gyengült, ami összességében kb. 1.5%-ot jelent. Egy 30%-os sávban ez egyáltalán nem tekinthető rendkívülinek még "békeidőben sem". Véleményünk szerint tehát tagadhatatlan, hogy a forintpiac nem ment el az események mellett, ugyanakkor extrém reakciókról nem beszélhetünk.

Bizonytalanság van, emiatt az aktuális politikai események hatására a hazai fizetőeszköz árfolyama a korábbiaknál szélesebb sávban ingadozhat. A kereskedés piaci vélemények szerint a 250-255 Ft/eurós sávban történhet. Mindenképpen megnyugtató, hogy a koalíció egyben maradt, az új kormányfő kérdése is megoldódni látszik. Az egyes MSZP-s jelöltek némileg külön véleményt képviselhetnek a gazdaságpolitikai kérdéseket illetően, ugyanakkor drasztikus változásra, a konvergencia program irányvonalától történi lényegi eltérésre feltehetően nem kell számítani.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

15-30 bp-os hozamemelkedés

Az állampapírpiacon a csütörtöki hozamemelkedéssel együtt 30-60 bp-os hozamnövekedés következett be. Egy 1 éves papírt 10.60, egy 3 évest 10.50 egy 10 évest 8.7% körül lehet most megvásárolni. Az eladói oldalon jelentős a külföldi ajánlatok aránya, ami a forint árfolyamában is megnyilvánul. Mielőtt tisztulna a kép a kormányalakítást illetően a külföldi szereplők egy része a pozíciócsökkentés mellett döntött. Pánikról itt sem beszélhetünk. Ha sikerül gyorsan új kormányt alakítani a korábbitól lényegesen nem eltérő gazdasági programmal, irányvonallal, akkor a hozamszintekben is bekövetkezhet egy lefelé korrekció.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.09.29 13:41
A mítoszok, regék világa… passé, boring, kit érdekel, boomer-world…”…:-))) aha… Jung, a pszichoteráp...
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 30. szombat
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM