250-nél a forint, 1.23 felett a dollár

Pénzcentrum
2004. július 5. 10:18

A forint reggel a múlt pénteki záróértéke közelében kezdte a napot az euróval szemben, majd a kurzus a 250-es szint felé mozdult. Az állampapírok másodpiacán vegyes irányú, szerény hozamelmozdulás mutatkozik a kereskedés eddigi szakaszában. A dollár/euró kurzus a múlt pénteki jelentős dollárgyengülést követően az 1.23-as szint fölé került, míg a jen kisebb gyengülést mutatva a 109-es szint alatt tartózkodik a dollárral szemben.




eurhufcomp
eurhufcomp
A forint reggel a múlt pénteki záróértéke közelében (250.70-250.90) nyitott az euróval szemben, majd a kurzus a 250-es lélektanilag (is) fontos szint irányában mozdult, a legutóbbi kötések jellemzően a 249.90-250.40 Ft/euró közötti sávban születtek, mely az intervenciós sáv erősebb oldalán mintegy -10.4%-os eltérést jelent.

A Monetáris Tanács ma tartja soron következő ülését, melyen a piac többsége szerint nem nyúlt az irányadó 11.5%-os kamathoz. Az MT feltehetően az inflációs, illetve a költségvetési folyamatokban mutatkozó kockázatokat nagyobb súllyal veszi tekintetbe, mint az elmúlt napokban tapasztalt relatív erősebb forintárfolyamot.

Az állampapírok másodpiacán szerény (3-5 bp-os) vegyes irányú hozamelmozdulás mutatkozik. Az ÁKK ma a 6 hetes futamidejű diszkont-kincstárjegyek aukcióját tartja, az értékesítésre felkínált mennyiség 25 milliárd forint.



eurusdcomp
eurusdcomp
A dollár a múlt pénteki vártnál jóval kisebb új munkahelybővülésről szóló adat hatására rövid időn belül az 1.23-as dollár/euró szintre jutott, a hétvégén zöldhasú egészen az 1.2340-es szintig gyengült. A legutóbbi kötések jellemzően az 1.23-1.2320 USD/EUR sávban születtek. Ma az Egyesült Államokban munkaszüneti nap van, így a kurzusra amerikai makroadatok hiányában egyéb tényezők gyakorolhatnak hatást.

A befektetők a múlt pénteki foglalkoztatottsági adatok láttán feltehetően elbizonytalanodtak az Egyesült Államok gazdasági növekedési ütemének fenntarthatóságát illetően. Mint ismeretes, a FED a múlt szerdai kamatemelés kapcsán hangsúlyozta, hogy a szigorítás a jövőben is várhatóan csak fokozatos lesz, és a kamatemelés indoklásában többek között a gazdasági növekedés ütemére is hivatkozott. A befektetők ebből azt a következtetést szűrhették le, hogy a gazdasági növekedés várttól kissé elmaradó üteme tovább csökkentheti a FED kamatemelési szándékait.

usdjpycomp
usdjpycomp
A jen az elmúlt órákban mutatott kisebb gyengülést követően a ma reggeli órákra a 108.50-es szint közelébe jutott a dollárral szemben. A legutóbbi kötések jellemzően a 108.60-108.80 JPY/USD sávban születtek. Devizapiaci szakértők szerint a dollár gyengélkedése a vezető devizákkal szemben - különösen ha a jen újabb erőre kapna a zöldhasúval szemben - várhatóan újabb beavatkozásokra kényszerítené a japán nemzeti bankot a jen túlzott felértékelődésének megakadályozása szándékával. Technikai szempontból a jen erősödésének útjában a 107.80-as, azt követően a 107.35-ös szintek mutatkoznak ellenállási pontoknak.
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
vezetoi-coaching  |  2023.09.24 15:21
My 2 cents ehhez… eleve a kérdés iroda vs HO a dolgozó populáció bár nem kicsi, de mégis csak egy sz...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
perfekt  |  2023.09.20 16:24
Üdvözlünk az egyre fejlődő digitális korszakban, ahol a közösségi média nem csak szórakozás, hanem a...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 25. hétfő
Eufrozina, Kende
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM