29 °C Budapest

250-nél a forint, 1.23 felett a dollár

Pénzcentrum
2004. július 5. 10:18

A forint reggel a múlt pénteki záróértéke közelében kezdte a napot az euróval szemben, majd a kurzus a 250-es szint felé mozdult. Az állampapírok másodpiacán vegyes irányú, szerény hozamelmozdulás mutatkozik a kereskedés eddigi szakaszában. A dollár/euró kurzus a múlt pénteki jelentős dollárgyengülést követően az 1.23-as szint fölé került, míg a jen kisebb gyengülést mutatva a 109-es szint alatt tartózkodik a dollárral szemben.
eurhufcomp
eurhufcomp
A forint reggel a múlt pénteki záróértéke közelében (250.70-250.90) nyitott az euróval szemben, majd a kurzus a 250-es lélektanilag (is) fontos szint irányában mozdult, a legutóbbi kötések jellemzően a 249.90-250.40 Ft/euró közötti sávban születtek, mely az intervenciós sáv erősebb oldalán mintegy -10.4%-os eltérést jelent.

A Monetáris Tanács ma tartja soron következő ülését, melyen a piac többsége szerint nem nyúlt az irányadó 11.5%-os kamathoz. Az MT feltehetően az inflációs, illetve a költségvetési folyamatokban mutatkozó kockázatokat nagyobb súllyal veszi tekintetbe, mint az elmúlt napokban tapasztalt relatív erősebb forintárfolyamot.

Az állampapírok másodpiacán szerény (3-5 bp-os) vegyes irányú hozamelmozdulás mutatkozik. Az ÁKK ma a 6 hetes futamidejű diszkont-kincstárjegyek aukcióját tartja, az értékesítésre felkínált mennyiség 25 milliárd forint.eurusdcomp
eurusdcomp
A dollár a múlt pénteki vártnál jóval kisebb új munkahelybővülésről szóló adat hatására rövid időn belül az 1.23-as dollár/euró szintre jutott, a hétvégén zöldhasú egészen az 1.2340-es szintig gyengült. A legutóbbi kötések jellemzően az 1.23-1.2320 USD/EUR sávban születtek. Ma az Egyesült Államokban munkaszüneti nap van, így a kurzusra amerikai makroadatok hiányában egyéb tényezők gyakorolhatnak hatást.

A befektetők a múlt pénteki foglalkoztatottsági adatok láttán feltehetően elbizonytalanodtak az Egyesült Államok gazdasági növekedési ütemének fenntarthatóságát illetően. Mint ismeretes, a FED a múlt szerdai kamatemelés kapcsán hangsúlyozta, hogy a szigorítás a jövőben is várhatóan csak fokozatos lesz, és a kamatemelés indoklásában többek között a gazdasági növekedés ütemére is hivatkozott. A befektetők ebből azt a következtetést szűrhették le, hogy a gazdasági növekedés várttól kissé elmaradó üteme tovább csökkentheti a FED kamatemelési szándékait.

usdjpycomp
usdjpycomp
A jen az elmúlt órákban mutatott kisebb gyengülést követően a ma reggeli órákra a 108.50-es szint közelébe jutott a dollárral szemben. A legutóbbi kötések jellemzően a 108.60-108.80 JPY/USD sávban születtek. Devizapiaci szakértők szerint a dollár gyengélkedése a vezető devizákkal szemben - különösen ha a jen újabb erőre kapna a zöldhasúval szemben - várhatóan újabb beavatkozásokra kényszerítené a japán nemzeti bankot a jen túlzott felértékelődésének megakadályozása szándékával. Technikai szempontból a jen erősödésének útjában a 107.80-as, azt követően a 107.35-ös szintek mutatkoznak ellenállási pontoknak.
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.08.19 13:26
Tulajdonképpen vitatémának is jó. A bürokrácia, a “red tape” magának termel munkát. “A” hogy jelentő...
laskainelli  |  2022.08.19 08:39
Napjainkban már mindenkinek van legalább egy olyan ember a környezetében, akinek a kapcsolatában meg...
perfekt  |  2022.08.18 08:58
A tagok úgy is dönthetnek, hogy ha a vezető tisztségviselők az átalakuláshoz szükséges okiratokat el...
coachco  |  2022.08.15 15:19
Amikor 1986-ban a diplomamunkámat egy olasz témából írtam, még fogalmam sem volt róla, milyen csodál...
hrdoktor  |  2022.08.15 04:15
A várandósság miatt megnehezülhet a nők számára a munkahelyi helytállás. Milyen jogaik vannak, hogya...
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?