1.5 milliárd feletti FHB eredményt várnak az elemzők

Pénzcentrum
2004. április 28. 10:20

1.5 milliárd forintot kevéssel meghaladó eredményre számítanak a portfolio.hu által megkérdezett elemzők a gyorsjelentését várhatóan csütörtökön piac után/péntek reggel publikáló FHB-tól.

Az 1,517 millió forintos eredményvárakozás az FHB éves tervének időarányos része felett van. Mint ismeretes a tavaly 4 milliárdos profitot hozó társaság az idei évre legalább 40%-os növekedést tervez.


Az elemzők becslései azonban elég tág határok között mozognak, a piac korántsem egységes az FHB eredményét illetően. A pesszimista véleményeket azzal támasztják alá a piaci szakemberek, hogy a tavalyi 4. negyedéves eredményen sokat segített a saját részvény értékesítés, igaz a privatizáció költségei eredménycsökkentő hatással rendelkeztek. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a tavalyi évről áthúzódó hitelfolyósítások pozitív irányba mozdíthatják el az eredményt.

Az első negyedéves gyorsjelentés mindenesetre fontos indikáció lesz a részvény megítélésének szempontjából. A bank fundamentális megítélése még kevésbé kiforrott, mint a blue chipeknél, így ez a gyorsjelentés a fontosabbak közé tartozik.

Örvendetes tény, hogy az FHB elemzői lefedettsége lassan, de biztosan nő. Konszenzusunk most 6 előrejelzést tartalmaz.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mint ismeretes a bank árfolyama egy nagy rally után a piaccal együtt konszolidálódott, jelenleg 2005-os előrejelzésekkel számolva az OTP-vel azonos P/BV-n és és 18%-os P/E diszkonttal forog.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?