19 °C Budapest

PKN-MOL: már nem lesz döntés áprilisban

Pénzcentrum
2004. április 15. 15:56

Ismét hír érkezett a lehetséges PKN-MOL egyesülés, illetve kereszttulajdonlás témakörében. Természetesen ismét Lengyelországban nyilatkoztak. Szeretnek...

A lengyel kincstárügyi miniszter, Zbigniew Kaniewski szerint a kormány nem hoz semmilyen stratégiai döntést a PKN Orlennel kapcsolatban a kormányzati periódusból hátralévő pár hétben - tudósított Reuters.

A lengyel államnak 28%-os részesedése van a PKN-ben. A Leszek Miller irányította kabinet május 2-án fog távozni.

Mindez azt jelenti, hogy nem lesz döntés április végéig, az eredetileg tervezett határidőig. Ha április végéig nem lesz döntés, akkor már az EU versenyszabályoknak megfelelően kellene lezajlania a potenciális egyesülésnek, amely jóval nehezebb.

A miniszter bejelentése csökkentette a fúzió esélyét, ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a meglehetősen felelőtlenül és össze-vissza nyilatkozó lengyel politikusok és iparági vezetők párszor két napon belül cáfolták önmagukat. Így még semmi sem biztos.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A hírhez kapcsolódik, hogy lengyel források szerint a Mol nem hosszabbítja meg a tárgyalásokra vonatkozó az április 30. határidőt.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
ajovomunkahelye  |  2021.06.07 12:30
Számokban is kimutatható nyereséget vagy veszteséget jelent egy vállalatnak, ha erősen elkötelezett...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
  • Vedd fel a harcot! (x)

    Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?