Együttműködési tárgyalások az SAP és az econet.hu között

Pénzcentrum
2004. április 14. 09:08

Együttműködési tárgyalások kezdődtek a postai sárga csekket majdan kiváltó elektronikus számlabemutatási és fizetési rendszer létrehozását célzó konzorcium, és az econet.hu között. Az econet.hu április 8-án jelentette be, hogy megalapította az EBPP.hu Rt.-t.

A Sun Microsystems Kft., az SAP Magyarország Kft. és a Kventa Kft. 2004. március 23-án írt alá konzorciális szerződést az elektronikus számlabemutatási és fizetési rendszer (Electronic Bill Presentment and Payment, azaz EBPP) magyarországi technikai megvalósítására. A konzorcium - megalakulását immáron hivatalosan is bejelentve - kezdte meg az együttműködési tárgyalásokat az econet.hu Informatikai Rt.-vel.

"A közös magyarországi fellépésről az econet.hu és az SAP közötti együttműködési tárgyalások az econet márciusi tőkeemelése kapcsán ismertetett stratégiájához illeszkednek. E stratégia része, hogy az econet.hu a mai napon 30 millió forint jegyzett tőkével megalapította az elektronikus számlabemutatási és fizetési rendszer kifejlesztésére és üzemeltetésére szakosodott társaságot, az EBPP.hu Informatikai Szolgáltató Rt.-t." - mondta el Balázs Csaba az econet.hu vezérigazgatója.

“Bevált, nemzetközileg már bevezetett megoldás magyarországi honosításáról van szó, melynek legnagyobb felhasználója Svájcban van, ahol a jól ismerten legfejlettebb banki és pénzügyi követelmények között is kiválóan működik e rendszer. A magyarországi piaci igények felmérése megtörtént, a konzorcium már a konkrét megvalósításról folytatja az econettel a tárgyalásokat." - tette hozzá Vahl Tamás a világ egyik legnagyobb EBPP megoldás szállítójának számító SAP ügyvezető igazgatója.

Az EBPP megoldások elsősorban a közüzemi szolgáltatások, valamint a havonta -- ma még leginkább postai csekken befizetett -- szolgáltatások elektronikus fizetését teszik lehetővé. A rendszer bevezetését követően képessé teszi a magyarországi közszolgáltatókat elektronikus számlakibocsátásra, a fogyasztókat pedig e számlák elektronikus befizetésére. Az EBPP rendszer segítségével a szolgáltatókat jelenleg terhelő - például nyomdai, postai - költségek jelentős mértékben csökkenthetőek, míg a fogyasztóknál teljes mértékben megszüntethetőek.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.03.20 06:08
A súlyos következményekkel fenyegető magas vérnyomás Magyarországon a becslések szerint minden negye...
legacykft  |  2023.03.17 19:36
A munkahelyi motiváció kérdése egy nagyon sokat emlegetett téma, már-már „lerágott csont”, de egyben...
perfekt  |  2023.03.16 13:04
Miután megismertük a mikrogazdálkodói beszámoló jellemzőit, dönthetünk úgy, hogy az elszámolások egy...
laskainelli  |  2023.03.16 10:06
Úgy érzed, hogy lekapcsolódtál önmagadról? Leginkább mások igényei határozzák meg a döntéseidet és e...
ajovomunkahelye  |  2023.03.13 17:34
Mi kell ahhoz, hogy egy cég tanuló szervezetté váljon? Manapság gyakran halljuk a „tanulási kultú...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 21. kedd
Benedek
12. hét
Március 21.
Az erdők világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?