Együttműködési tárgyalások az SAP és az econet.hu között

Pénzcentrum
2004. április 14. 09:08

Együttműködési tárgyalások kezdődtek a postai sárga csekket majdan kiváltó elektronikus számlabemutatási és fizetési rendszer létrehozását célzó konzorcium, és az econet.hu között. Az econet.hu április 8-án jelentette be, hogy megalapította az EBPP.hu Rt.-t.

A Sun Microsystems Kft., az SAP Magyarország Kft. és a Kventa Kft. 2004. március 23-án írt alá konzorciális szerződést az elektronikus számlabemutatási és fizetési rendszer (Electronic Bill Presentment and Payment, azaz EBPP) magyarországi technikai megvalósítására. A konzorcium - megalakulását immáron hivatalosan is bejelentve - kezdte meg az együttműködési tárgyalásokat az econet.hu Informatikai Rt.-vel.

"A közös magyarországi fellépésről az econet.hu és az SAP közötti együttműködési tárgyalások az econet márciusi tőkeemelése kapcsán ismertetett stratégiájához illeszkednek. E stratégia része, hogy az econet.hu a mai napon 30 millió forint jegyzett tőkével megalapította az elektronikus számlabemutatási és fizetési rendszer kifejlesztésére és üzemeltetésére szakosodott társaságot, az EBPP.hu Informatikai Szolgáltató Rt.-t." - mondta el Balázs Csaba az econet.hu vezérigazgatója.

“Bevált, nemzetközileg már bevezetett megoldás magyarországi honosításáról van szó, melynek legnagyobb felhasználója Svájcban van, ahol a jól ismerten legfejlettebb banki és pénzügyi követelmények között is kiválóan működik e rendszer. A magyarországi piaci igények felmérése megtörtént, a konzorcium már a konkrét megvalósításról folytatja az econettel a tárgyalásokat." - tette hozzá Vahl Tamás a világ egyik legnagyobb EBPP megoldás szállítójának számító SAP ügyvezető igazgatója.

Az EBPP megoldások elsősorban a közüzemi szolgáltatások, valamint a havonta -- ma még leginkább postai csekken befizetett -- szolgáltatások elektronikus fizetését teszik lehetővé. A rendszer bevezetését követően képessé teszi a magyarországi közszolgáltatókat elektronikus számlakibocsátásra, a fogyasztókat pedig e számlák elektronikus befizetésére. Az EBPP rendszer segítségével a szolgáltatókat jelenleg terhelő - például nyomdai, postai - költségek jelentős mértékben csökkenthetőek, míg a fogyasztóknál teljes mértékben megszüntethetőek.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.16 07:59
Gazdasági társaság által vásárolt kerékpár számviteli elszámolása attól függ, hogy a kerékpárt hogya...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?