8 °C Budapest

Együttműködési tárgyalások az SAP és az econet.hu között

Pénzcentrum
2004. április 14. 09:08

Együttműködési tárgyalások kezdődtek a postai sárga csekket majdan kiváltó elektronikus számlabemutatási és fizetési rendszer létrehozását célzó konzorcium, és az econet.hu között. Az econet.hu április 8-án jelentette be, hogy megalapította az EBPP.hu Rt.-t.

A Sun Microsystems Kft., az SAP Magyarország Kft. és a Kventa Kft. 2004. március 23-án írt alá konzorciális szerződést az elektronikus számlabemutatási és fizetési rendszer (Electronic Bill Presentment and Payment, azaz EBPP) magyarországi technikai megvalósítására. A konzorcium - megalakulását immáron hivatalosan is bejelentve - kezdte meg az együttműködési tárgyalásokat az econet.hu Informatikai Rt.-vel.

"A közös magyarországi fellépésről az econet.hu és az SAP közötti együttműködési tárgyalások az econet márciusi tőkeemelése kapcsán ismertetett stratégiájához illeszkednek. E stratégia része, hogy az econet.hu a mai napon 30 millió forint jegyzett tőkével megalapította az elektronikus számlabemutatási és fizetési rendszer kifejlesztésére és üzemeltetésére szakosodott társaságot, az EBPP.hu Informatikai Szolgáltató Rt.-t." - mondta el Balázs Csaba az econet.hu vezérigazgatója.

“Bevált, nemzetközileg már bevezetett megoldás magyarországi honosításáról van szó, melynek legnagyobb felhasználója Svájcban van, ahol a jól ismerten legfejlettebb banki és pénzügyi követelmények között is kiválóan működik e rendszer. A magyarországi piaci igények felmérése megtörtént, a konzorcium már a konkrét megvalósításról folytatja az econettel a tárgyalásokat." - tette hozzá Vahl Tamás a világ egyik legnagyobb EBPP megoldás szállítójának számító SAP ügyvezető igazgatója.

Az EBPP megoldások elsősorban a közüzemi szolgáltatások, valamint a havonta -- ma még leginkább postai csekken befizetett -- szolgáltatások elektronikus fizetését teszik lehetővé. A rendszer bevezetését követően képessé teszi a magyarországi közszolgáltatókat elektronikus számlakibocsátásra, a fogyasztókat pedig e számlák elektronikus befizetésére. Az EBPP rendszer segítségével a szolgáltatókat jelenleg terhelő - például nyomdai, postai - költségek jelentős mértékben csökkenthetőek, míg a fogyasztóknál teljes mértékben megszüntethetőek.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?