14 °C Budapest

Együttműködési tárgyalások az SAP és az econet.hu között

Pénzcentrum
2004. április 14. 09:08

Együttműködési tárgyalások kezdődtek a postai sárga csekket majdan kiváltó elektronikus számlabemutatási és fizetési rendszer létrehozását célzó konzorcium, és az econet.hu között. Az econet.hu április 8-án jelentette be, hogy megalapította az EBPP.hu Rt.-t.

A Sun Microsystems Kft., az SAP Magyarország Kft. és a Kventa Kft. 2004. március 23-án írt alá konzorciális szerződést az elektronikus számlabemutatási és fizetési rendszer (Electronic Bill Presentment and Payment, azaz EBPP) magyarországi technikai megvalósítására. A konzorcium - megalakulását immáron hivatalosan is bejelentve - kezdte meg az együttműködési tárgyalásokat az econet.hu Informatikai Rt.-vel.

"A közös magyarországi fellépésről az econet.hu és az SAP közötti együttműködési tárgyalások az econet márciusi tőkeemelése kapcsán ismertetett stratégiájához illeszkednek. E stratégia része, hogy az econet.hu a mai napon 30 millió forint jegyzett tőkével megalapította az elektronikus számlabemutatási és fizetési rendszer kifejlesztésére és üzemeltetésére szakosodott társaságot, az EBPP.hu Informatikai Szolgáltató Rt.-t." - mondta el Balázs Csaba az econet.hu vezérigazgatója.

“Bevált, nemzetközileg már bevezetett megoldás magyarországi honosításáról van szó, melynek legnagyobb felhasználója Svájcban van, ahol a jól ismerten legfejlettebb banki és pénzügyi követelmények között is kiválóan működik e rendszer. A magyarországi piaci igények felmérése megtörtént, a konzorcium már a konkrét megvalósításról folytatja az econettel a tárgyalásokat." - tette hozzá Vahl Tamás a világ egyik legnagyobb EBPP megoldás szállítójának számító SAP ügyvezető igazgatója.

Az EBPP megoldások elsősorban a közüzemi szolgáltatások, valamint a havonta -- ma még leginkább postai csekken befizetett -- szolgáltatások elektronikus fizetését teszik lehetővé. A rendszer bevezetését követően képessé teszi a magyarországi közszolgáltatókat elektronikus számlakibocsátásra, a fogyasztókat pedig e számlák elektronikus befizetésére. Az EBPP rendszer segítségével a szolgáltatókat jelenleg terhelő - például nyomdai, postai - költségek jelentős mértékben csökkenthetőek, míg a fogyasztóknál teljes mértékben megszüntethetőek.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem