Bogsch Erik: új keretek között is versenyképes a Richter termékskálája (Tőzsdeklub)

Pénzcentrum
2004. április 1. 09:15

A tegnapi Tőzsdeklub egyik leghangsúlyosabb témája a gyógyszerár és támogatással kapcsolatos vita volt. Bogsch Erik elmondta, hogy hiosszú távon fenntartható megoldásként csak a támogatási rendszer átalakítását tartja elképzelhetőnek, mely racionalizálná a kiadásokat, s előtérbe helyezné az olcsóbb, de egyenértékű gyógyszereket. Bogsch szavaiból az volt leszűrhető, hogy a vezérigazgató lát esélyt a megállapodásra az OEP-Egészségügyi Minisztériummal.

Jelen írásunkban elsősorban azokra az elemekre koncentrálunk, melyek a hetek óta tartó nyilvános értekezésben új elemként szolgálhatnak:

1., Bogsch Erik szerint, ha megtörténik a támogatási rendszer reformja, úgy a Richter készítmények az árcsökkentés (-15%) előtti árszinten is versenyképesek és kedvező megoldást kínálnak mind az OEP, mind a lakosság számára.

2., Az OEP vásárlói pozícióban van, így érvényesíteni lenne indokolt a dollár/forint árfolyam elmozdulás hatásából jelentkező kedvező hatást a külföldi gyártók számára. Ez az elmúlt három év árfolyam elmozdulását figyelembe véve 30%-os megtakarítási potenciált jelent. (Lengyelországban erre találunk élő példát.)

3., A Richter nem áll le egyetlen termék gyártásával sem, bízik benne, hogy csak átmeneti időszakról van szó az árcsökkentésekben.

4., A Richter a 15%-os árcsökkentés még részlegesen sem tudja kompenzálni költség megtakarítással, mivel az piaci pozíció vesztéshez vezetne, s már közép távon is negatív egyenleget hozna a társaság számára.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

5., Az árcsökkentés következtében keletkező, nagykereskedői szinten megjelenő veszteségeket az állam részlegesen sem kompenzálja. A Richter a Medimpexben és a Hungaropharmában érdekelt, így befektetéseit is sújtja a mostani hatósági árintézkedés.

** ** **

Vágó Attila, a Concorde elemzője a fentieket kiegészítve elmondta, hogy mint piaci szakértő konzervatív megközelítéssel az előrejelzéseiben nem feltételezheti, hogy meg fog szűnni rövid távon a hatósági ár. Ez értelemszerűen jelentős mértékben rontja az elemző által várt profitot. Amennyiben egy megállapodás születik a gyártok és a kormányzat között, úgy természetesen azonnal felülvizsgálatra kerülnek a becslések.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.05.27 12:10
A saját boldogságunk megteremtésében nagy szerepet játszik az egyéni felelősségvállalás. Nem várhatj...
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm