Bogsch Erik: új keretek között is versenyképes a Richter termékskálája (Tőzsdeklub)

Pénzcentrum
2004. április 1. 09:15

A tegnapi Tőzsdeklub egyik leghangsúlyosabb témája a gyógyszerár és támogatással kapcsolatos vita volt. Bogsch Erik elmondta, hogy hiosszú távon fenntartható megoldásként csak a támogatási rendszer átalakítását tartja elképzelhetőnek, mely racionalizálná a kiadásokat, s előtérbe helyezné az olcsóbb, de egyenértékű gyógyszereket. Bogsch szavaiból az volt leszűrhető, hogy a vezérigazgató lát esélyt a megállapodásra az OEP-Egészségügyi Minisztériummal.

Jelen írásunkban elsősorban azokra az elemekre koncentrálunk, melyek a hetek óta tartó nyilvános értekezésben új elemként szolgálhatnak:

1., Bogsch Erik szerint, ha megtörténik a támogatási rendszer reformja, úgy a Richter készítmények az árcsökkentés (-15%) előtti árszinten is versenyképesek és kedvező megoldást kínálnak mind az OEP, mind a lakosság számára.

2., Az OEP vásárlói pozícióban van, így érvényesíteni lenne indokolt a dollár/forint árfolyam elmozdulás hatásából jelentkező kedvező hatást a külföldi gyártók számára. Ez az elmúlt három év árfolyam elmozdulását figyelembe véve 30%-os megtakarítási potenciált jelent. (Lengyelországban erre találunk élő példát.)

3., A Richter nem áll le egyetlen termék gyártásával sem, bízik benne, hogy csak átmeneti időszakról van szó az árcsökkentésekben.

4., A Richter a 15%-os árcsökkentés még részlegesen sem tudja kompenzálni költség megtakarítással, mivel az piaci pozíció vesztéshez vezetne, s már közép távon is negatív egyenleget hozna a társaság számára.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

5., Az árcsökkentés következtében keletkező, nagykereskedői szinten megjelenő veszteségeket az állam részlegesen sem kompenzálja. A Richter a Medimpexben és a Hungaropharmában érdekelt, így befektetéseit is sújtja a mostani hatósági árintézkedés.

** ** **

Vágó Attila, a Concorde elemzője a fentieket kiegészítve elmondta, hogy mint piaci szakértő konzervatív megközelítéssel az előrejelzéseiben nem feltételezheti, hogy meg fog szűnni rövid távon a hatósági ár. Ez értelemszerűen jelentős mértékben rontja az elemző által várt profitot. Amennyiben egy megállapodás születik a gyártok és a kormányzat között, úgy természetesen azonnal felülvizsgálatra kerülnek a becslések.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.06.06 23:09
A hűtlenség napvilágra kerülése után az elválás vagy együtt maradás döntése egy nehéz és összetett k...
hrdoktor  |  2023.06.05 06:47
A nyári szabadság nem hoz automatikusan feltöltődést, csak ha a hossza és a minősége is megfelelő....
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK:...
Így szerezheted meg az első 100 vevőd

Egy új vállalkozás indítása vagy egy új termék bevezetése mindig izgalmas, de ugyanakkor kihívásokkal teli időszakot jelent az üzleti életben.

Egyre nehezebb a magyar befektetők dolga: újabb dologra kell most nagyon figyelni

Nincs egyszerű dolguk azoknak a vállalatoknak, amelyek közösségi finanszírozási platformon keresztül szeretnének értékpapírt kibocsátani.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 11. vasárnap
Barnabás
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 10. 19:16