0 °C Budapest

Bogsch Erik az állami pakettről: "a bizonytalanság csökkent" (Tőzsdeklub)

Pénzcentrum
2004. április 1. 08:27

Tegnap került megrendezésre a Portfolio.hu Tőzsdeklub 5. rendezvénye, melynek vendége Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója volt. Az állami pakett értékesítéséről szólva Bogsch elmondta, hogy mind a pénzügyminisztérium, mind az ÁPV Rt. részéről azt érzi; a Richter függetlenségének szükségszerűségét átérzik. Ma már kijelenthető, hogy az állami pakett értékesítésével kapcsolatos bizonytalanság erőteljesen lecsökkent.


Mint ismeretes a Richter menedzsmentje nemzetgazdasági szempontból is kiemelten fontosnak tartja a társaság függetlenségének megőrzését. Ezen szükségszerűségről próbálta a társaság vezetése a Pénzügyminisztériumot és az ÁPV-t meggyőzni az elmúlt hetekben. Úgy tűnik, hogy az erőfeszítések sikerrel járhattak, s egy kölcsönösen elfogadható kompromisszum körvonalazódik, hiszen Bogsch Erik úgy fogalmazott, hogy a "bizonytalanság jelentősen csökkent" és jelentős esélyt lát a függetlenség megőrzését biztosító kompromisszum kialakítására.

A konkrét megoldási lehetőségről, melyet a Richter ajánlott a PM és az ÁPV számára, azonban továbbra sem kívánt a vezérigazgató nyilatkozni.

Vágó Attila, a Concorde vezető elemzője úgy fogalmazott, hogy "személy szerint nem vagyok híve a piacidegen megoldásoknak, mindazonáltal ha a Richter egy felvásárlás miatt eltűnne a BÉT-ről, az jelentős veszteséget jelentene a magyar tőkepiac számára".

Az elemző kérdésünkre egy gyors számítást végezve elmondta, hogy 28-30 ezer Ft-os részvényárat tudna meghatározni minimumként egy potenciális felvásárlás esetén.
Egy potenciális felvásárlás mozgató rugójaként (1) a Richter termékskáláját, vagy (2) piaci pozícióit tartja elképzelhetőnek a szakértő.

Bogsch Erik a fentieket azzal egészítette ki, hogy érdeklődők természetesen vannak szakmai befektetők részéről a Richter iránt, azonban ezen érdeklődéseket a menedzsment mindig elhárította.
HR BLOGGER
hrbonbon  |  2023.12.06 23:54
NEARSHORING The practice of transferring a business operation to a nearby country, especially in pr...
vezetoi-coaching  |  2023.12.06 09:06
Nyilván mindenki, aki őrli naponta a Duolingo-t, megkapja Mikulásra az évi egyenleget, 4 KPI-jal, mu...
coachco  |  2023.12.05 13:06
Közelednek az önkormányzati választások. Mindeközben az önkormányzatiság zsugorodik, jelentősége, sz...
laskainelli  |  2023.12.04 10:47
A médiában és a környezetünkben november közepétől gyakran az ideális családi ünnepek képe jelenik m...
hrdoktor  |  2023.12.04 10:06
Sokan szükséges rosszként tekintenek az üzemorvosi vizsgálatra, pedig nemcsak a munkáltató, hanem a...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 7. csütörtök
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm