27 °C Budapest

Bogsch Erik az állami pakettről: "a bizonytalanság csökkent" (Tőzsdeklub)

Pénzcentrum
2004. április 1. 08:27

Tegnap került megrendezésre a Portfolio.hu Tőzsdeklub 5. rendezvénye, melynek vendége Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója volt. Az állami pakett értékesítéséről szólva Bogsch elmondta, hogy mind a pénzügyminisztérium, mind az ÁPV Rt. részéről azt érzi; a Richter függetlenségének szükségszerűségét átérzik. Ma már kijelenthető, hogy az állami pakett értékesítésével kapcsolatos bizonytalanság erőteljesen lecsökkent.


Mint ismeretes a Richter menedzsmentje nemzetgazdasági szempontból is kiemelten fontosnak tartja a társaság függetlenségének megőrzését. Ezen szükségszerűségről próbálta a társaság vezetése a Pénzügyminisztériumot és az ÁPV-t meggyőzni az elmúlt hetekben. Úgy tűnik, hogy az erőfeszítések sikerrel járhattak, s egy kölcsönösen elfogadható kompromisszum körvonalazódik, hiszen Bogsch Erik úgy fogalmazott, hogy a "bizonytalanság jelentősen csökkent" és jelentős esélyt lát a függetlenség megőrzését biztosító kompromisszum kialakítására.

A konkrét megoldási lehetőségről, melyet a Richter ajánlott a PM és az ÁPV számára, azonban továbbra sem kívánt a vezérigazgató nyilatkozni.

Vágó Attila, a Concorde vezető elemzője úgy fogalmazott, hogy "személy szerint nem vagyok híve a piacidegen megoldásoknak, mindazonáltal ha a Richter egy felvásárlás miatt eltűnne a BÉT-ről, az jelentős veszteséget jelentene a magyar tőkepiac számára".

Az elemző kérdésünkre egy gyors számítást végezve elmondta, hogy 28-30 ezer Ft-os részvényárat tudna meghatározni minimumként egy potenciális felvásárlás esetén.
Egy potenciális felvásárlás mozgató rugójaként (1) a Richter termékskáláját, vagy (2) piaci pozícióit tartja elképzelhetőnek a szakértő.

Bogsch Erik a fentieket azzal egészítette ki, hogy érdeklődők természetesen vannak szakmai befektetők részéről a Richter iránt, azonban ezen érdeklődéseket a menedzsment mindig elhárította.
HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
perfekt  |  2021.07.26 14:27
A számviteli törvény ez évi változásában módosították a számviteli szolgáltatásokra vonatkozó paragr...
hrdoktor  |  2021.07.26 08:31
Nem minden esetben lehet a szervezet jelzőrendszereire hagyatkozni: tudatos kontroll alatt kell tart...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
NAPTÁR
Tovább
2021. július 31. szombat
Oszkár
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?