22 °C Budapest

Jelentős átalakítási tervek a Deutsche Telekomnál? (Érintett a Matáv is?)- kirúgták Ron Sommer utolsó emberét

Pénzcentrum
2004. március 26. 08:47

Ismét az újságok szalagcímeiben szerepel a Deutsche Telekom neve. A német távközlési óriásnál akár jelentős átalakításra is lehet számítani, amely akár megváltoztathatja a Matáv menedzsmentjének gondolkozásmódját, s kihathat az idén megfogalmazódó középtávú stratégiára is. Közben távozik Josef Brauner, a T-Com feje, a többek között Matávért is felelős menedzser menesztésének indokai nem körvonalazódnak teljesen tisztán. A Financial Times Deutschland a T-Mobile integrációjára vonatkozó fekvetéseket visszautasítja. A cég nem tervez hasonlókat.

Josef Brauner távozásának okát legtöbben annak tudják be, hogy neki kellett vállalnia a felelőséget a német autópályadíj beszedését hivatott elektronikus rendszer kudarcáért. Azonban nem árt megjegyezni, hogy Brauner volt az utolsó a Deutsche Telekom top menedzserei között, akit még a dicstelen körülmények között távozó vezér, Ron Sommer emberei közé soroltak.

Brauner távozása megnyitja az utat a cég átalakítására vonatkozó spekulációk előtt. A Financial Times Deutschland értesülései szerint Kai-Uwe Ricke, a DT első számú vezetője a cégcsoport átalakítását fontolgatja. Az ősszel esedékes változások a 4 pilléres (T-Com, T-Mobile, T-Online , T-Systems) struktúra feladását jelenthetik. Ricke mérlegeli annak a lehetőségét, hogy a T-Com-mal összeolvassza a T-Online-t az integráltabb csoportstratégia érdekében.

Eddig a pillérek gyakorlatilag egymás versenytársaiként is funkcionáltak, azonban már határozott jelei kezdenek mutatkozni az integrációra való törekvésnek. Ricke szándéka mögött valószínűleg az áll, hogy ő jobban bízik az integrált működés előnyeiben, mint a 4 pillért felállító Ron Sommer.

Amennyiben a T-Com és a T-Online valójában összeolvad, úgy érdekessé válik a Matáv helyzete is, aki eddig komoly erőfeszítéseket fordított arra, hogy a vezetékes üzletág mellett kiépítse az Axelerot, s hogy olyan szabályozási környezetet fogadtasson le, amely ennek megfelelő.

Brauner menesztése/távozása azt jelenti, hogy új főnöke lesz a T-Comnak, így a Matávnak is. Brauner helyére a Ricke senkit sem nevezett ki, hanem személyesen ő veszi át a T-Com irányítását, miközben Karl-Gerhard Eick pénzügyi vezető fog felelni a külföldi leánycégekért, így a Matávért is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ricke az átalakítási terveit valószínűleg az éves közgyűlésen fogja ismertetni. Állítólag a tervek között szerepel, hogy 4 pilléres struktúrát erőteljesen szétverik. A céget (T-Com + T-Online) magán és üzleti felhasználókat megcélzó szegmensre bontják cég, de elképzelhető a T-Systems két részre darabolása is.

A fentiek fényében talán világossá válik, hogy miért érezzük lassúnak a Matáv stratégia alkotását. Számos kérdés még a DT-nél is csak hónapok múlva fog eldőlni, így a Matávtól sem várhatunk konkrétumokat

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.08.10 09:19
A jogi személy döntéshozó szerve az átalakulásról jellemzően két alkalommal határoz. Ha a tagok az á...
vezetoi-coaching  |  2022.08.09 19:23
A spirál dinamika egy világszellem magyarázat a sok közül. Ragadós, ha egyszer megismered - hasonlóa...
laskainelli  |  2022.08.09 14:07
Gyakran akkor érkeznek hozzám a párok, amikor már van valakinek külső kapcsolata, vagy legalábbis eg...
hrdoktor  |  2022.08.08 06:08
A termelékenységet és a fluktuációt is erősen befolyásolja, hogy egy munkahelyen milyen a kollégák v...
coachco  |  2022.08.05 21:47
Napok óta foglalkoztat a gondolat, hogy ha el kellene képzelni a jövőt, akkor hol és hogyan képzelné...
Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?