25 °C Budapest

Jelentős átalakítási tervek a Deutsche Telekomnál? (Érintett a Matáv is?)- kirúgták Ron Sommer utolsó emberét

Pénzcentrum
2004. március 26. 08:47

Ismét az újságok szalagcímeiben szerepel a Deutsche Telekom neve. A német távközlési óriásnál akár jelentős átalakításra is lehet számítani, amely akár megváltoztathatja a Matáv menedzsmentjének gondolkozásmódját, s kihathat az idén megfogalmazódó középtávú stratégiára is. Közben távozik Josef Brauner, a T-Com feje, a többek között Matávért is felelős menedzser menesztésének indokai nem körvonalazódnak teljesen tisztán. A Financial Times Deutschland a T-Mobile integrációjára vonatkozó fekvetéseket visszautasítja. A cég nem tervez hasonlókat.

Josef Brauner távozásának okát legtöbben annak tudják be, hogy neki kellett vállalnia a felelőséget a német autópályadíj beszedését hivatott elektronikus rendszer kudarcáért. Azonban nem árt megjegyezni, hogy Brauner volt az utolsó a Deutsche Telekom top menedzserei között, akit még a dicstelen körülmények között távozó vezér, Ron Sommer emberei közé soroltak.

Brauner távozása megnyitja az utat a cég átalakítására vonatkozó spekulációk előtt. A Financial Times Deutschland értesülései szerint Kai-Uwe Ricke, a DT első számú vezetője a cégcsoport átalakítását fontolgatja. Az ősszel esedékes változások a 4 pilléres (T-Com, T-Mobile, T-Online , T-Systems) struktúra feladását jelenthetik. Ricke mérlegeli annak a lehetőségét, hogy a T-Com-mal összeolvassza a T-Online-t az integráltabb csoportstratégia érdekében.

Eddig a pillérek gyakorlatilag egymás versenytársaiként is funkcionáltak, azonban már határozott jelei kezdenek mutatkozni az integrációra való törekvésnek. Ricke szándéka mögött valószínűleg az áll, hogy ő jobban bízik az integrált működés előnyeiben, mint a 4 pillért felállító Ron Sommer.

Amennyiben a T-Com és a T-Online valójában összeolvad, úgy érdekessé válik a Matáv helyzete is, aki eddig komoly erőfeszítéseket fordított arra, hogy a vezetékes üzletág mellett kiépítse az Axelerot, s hogy olyan szabályozási környezetet fogadtasson le, amely ennek megfelelő.

Brauner menesztése/távozása azt jelenti, hogy új főnöke lesz a T-Comnak, így a Matávnak is. Brauner helyére a Ricke senkit sem nevezett ki, hanem személyesen ő veszi át a T-Com irányítását, miközben Karl-Gerhard Eick pénzügyi vezető fog felelni a külföldi leánycégekért, így a Matávért is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ricke az átalakítási terveit valószínűleg az éves közgyűlésen fogja ismertetni. Állítólag a tervek között szerepel, hogy 4 pilléres struktúrát erőteljesen szétverik. A céget (T-Com + T-Online) magán és üzleti felhasználókat megcélzó szegmensre bontják cég, de elképzelhető a T-Systems két részre darabolása is.

A fentiek fényében talán világossá válik, hogy miért érezzük lassúnak a Matáv stratégia alkotását. Számos kérdés még a DT-nél is csak hónapok múlva fog eldőlni, így a Matávtól sem várhatunk konkrétumokat

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.08.02 13:37
A számviteli törvény szerinti beszámoló elektronikus úton történő letétbe helyezéséről és közzététel...
hrdoktor  |  2021.08.02 06:38
A közvélekedés szerint nyáron nincs szükség arra, hogy az immunrendszer működését étrendkiegészítőkk...
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 3. kedd
Hermina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?