Megtorpant a drágulás: a Havannától Békásig érezni lehet a vírus hatásait

2020. április 27. 14:38

A panellakások tekintetében volt érezhető először a tavalyi év végén az ingatlanpiac érett szakaszba lépése, amivel együtt járt az árak stagnálása, korrekciója. A Duna House az elmúlt időszak tranzakciós adatait vizsgálta a legnagyobb lakótelepeken, amelyből kiderül, hogy a panellakások drasztikus drágulása megállt, és lokációként eltérő vegyes képet mutatnak a fővárosi panelárak. A legdrágább még mindig Vizafogó, míg a legolcsóbb lakótelep Budapesten a Havanna.

A vizsgált lakótelepek közül az elmúlt fél év adatai alapján 2020-ban is tovább drágult Gazdagrét, Káposztásmegyer és Óhegy, míg stagnáló árakat találhatunk a legdrágább Vizafogói lakótelepen, valamint a középmezőny tagjainál a József Attila, az újpesti és a fehérvári úti lakótelepek esetében. A füredi úti panellakások és az újpalotaiak minimálisan lettek olcsóbbak, a legnagyobb csökkenés Békásmegyeren volt kimutatható.

A legkedvezőbb árú ingatlantípusnál, a panellakásoknál mindig látványosabb hatása van az ingatlanpiaci változásoknak. Ez az elmúlt években a drágulásnál is hatványozottan jelentkezett és most a változó szakaszban is jól érezhető. A legtöbb lakótelepen idén már nem változott jelentősen a tavalyi eladási ár, de bizonyos lokációban még néhány százalékos változás megfigyelhető akár fel, akár lefelé mozgó irányokban

- nyilatkozta Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője.

Finanszírozást keresel? A Pénzcentrum kalkulátorában a legjobb ajánlatok között válogathatsz!

"Az egyes városrészek között még mindig jelentős a különbség, a lakótelepek nagyobb részén viszont a lakások a négyzetméterenkénti 500-600 ezer forint közötti ársávban cserélnek tulajdonost." - folytatta az elemzési vezető.

A járványhelyzet okozta változások tekintetében a lakótelepeken is felértékelődhetnek a nagyobb életteret biztosító panellakások, amelyeknél különösen fontos szempont lehet az erkély megléte is. A változó árak a befektetők figyelmét is kiérdemelhetik a szakemberek szerint, hiszen a bérleti piacon valószínűleg szintén a kedvezőbb áron kínált lakások iránt lesz nagyobb kereslet a gazdasági változások következtében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem